hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 龐愛蘭話要關心家長同下一代
開啟左側

龐愛蘭話要關心家長同下一代

orange 發表於 2008-8-24 00:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

咁唔係應該支持反歧視條例,相反係問對手因為通過法例會
可能出現同性婚姻,因而要教導下一代何謂同性之愛

作為一個家長,教導小朋友係非常重要,社會風氣是否走
向開放都不是借口,去逃避應有責任,今晚睇完電視辯論,
只感到龐小姐無盡責教小朋友,只係賴點解要立法,真正
關心家長應該係要求政府或社會關注佢地需求

講番今晚辯論,無上次毓民大戰毛毛咁好睇,長毛少說話
但每次講親都總係押晒韻,田主席睇7頁紙文件要花上幾
星期,蕭思江只係叫人打官司,其餘既只係一味叫人睇政綱,
李子榮唔知佢想點,卿姐無意見,不過不失,鄭家富同湯家驊
第二梯隊都ok似樣,相反民建聯第二梯就真係唔掂,無料走去
學人串長毛,結果反俾黃成智話用7萬月薪請佢浪費公帑
益童學校,全民教育
SunnyJacky9094 發表於 2008-8-24 10:06 | 顯示全部樓層
同意, 同埋琴晚睇嗰個民建聯個陳克勤, 真係頂佢唔順, 自己廢柴係咁比人串仲要串番人轉投, 長毛今次算係不過不失。同埋DAB個政綱真恐怖, 上完大陸要驗尿, 多此一舉+浪費公帑。
龐小姐就嗡廢話, 唔識點教細路? 嘜呢D野要教ga咩, 個細路要同性戀你阻唔到佢ga, 相反咁做就真係歧視, 為左一D所謂嘅家長嘅家庭教育而去妨礙香港人權發展, 認真廢話。
700萬人裏, 我選擇了你。
AD18 發表於 2008-8-24 11:00 | 顯示全部樓層
琴晚睇完之後
真係覺得民建聯班人係抵比人話
班人想搵 d 野串長毛
但最後比長毛反咬番轉頭
同埋長毛係今次既表現真係好好
真係好少見佢出聲
而個人覺得出聲出得最多係 DAB 同埋龐愛蘭

*睇左琴晚既論壇 , 更加令我值得去將手上的一票投比長毛
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
PoohPoohJoe 發表於 2008-8-24 11:09 | 顯示全部樓層

果個陳克勤開頭話長毛經常開1分鐘會就離場
點知長毛寸番佢每次都係都係因俾主席趕離場先開得1分鐘
跟住mr.陳就係度話長毛係個會度搞街頭抗爭
大佬呀!人地講咩關你咩事呀
人地有人投票俾佢,做到野就得啦!
好過你自己!
係特首辦一個月收$70000
工作就係"提供意見"
我都識做啦!收得平過你都得啦!
無貢獻就係度嘈!!

劉江華,人地話港鐵冇係全部月台裝幕門
就提出要附加條例去監察
你地就係度投反對票
係度話有時間表
既然佢有時間表既,點解你唔投贊成票?
佢既然會做,有人監察都冇咩所謂啦!
跟住就係度拉到話唔知邊個唔贊成兩鐵合併
合唔合併關裝幕門咩事呀?
自己答唔到就答唔到啦!
係度話自己答左,仲要推波俾人

評分

參與人數 2aPower +10 收起 理由
DW8306 + 5 i can't agree with you more
a396 + 5 講得好! 好有point 咁指出佢o既弱點/ ...

查看全部評分

leslie 發表於 2008-8-24 11:55 | 顯示全部樓層
原帖由 PoohPoohJoe 於 2008-8-24 11:09 發表
果個陳克勤開頭話長毛經常開1分鐘會就離場
點知長毛寸番佢每次都係都係因俾主席趕離場先開得1分鐘
跟住mr.陳就係度話長毛係個會度搞街頭抗爭
大佬呀!人地講咩關你咩事呀
人地有人投票俾佢,做到野就得啦!
好過你自己! ...

"填不進"的"O咀"唔出聲都好好笑,忽然失憶...長毛問佢要唔要睇片

"假歌手"ma...哈哈,本來睇佢個樣仲以為OK,不過一講野又係唔掂,只係一路製造機會俾長毛show off

"燒屍缸"ma...都唔知似咩~

最後提提, 公文袋個大狀都算有今日lor, 叫人去選小圈子選舉, 真係好無恥, 好希望佢選唔到, "煌城至"選返入
L. Chan - 我們堅持才有希望!
S3BL343@66 發表於 2008-8-24 12:56 | 顯示全部樓層
陳克勤 ,番屋企la
成日係度話人,自己先係最無料
如果黃毓民係度,榨都無得剩
睇左九龍西,鍾港X抵俾黃毓民串
一心服務小圈子,終生承諾23條 ,E句正

AD18 發表於 2008-8-24 13:45 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL343@66 於 2008-8-24 12:56 發表
陳克勤 ,番屋企la
成日係度話人,自己先係最無料
如果黃毓民係度,榨都無得剩
睇左九龍西,鍾港X抵俾黃毓民串
一心服務小圈子,終生承諾23條 ,E句正 ...

粗字果句
毓民係到既話 , DAB 都可以執定包袱都得架喇

*陳克勤真係抵比長毛串
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
cmkmichael 發表於 2008-8-24 15:32 | 顯示全部樓層
最正都係長毛o個句:食窮民建聯,要投社民連
各位好!請列隊歡迎.....
SunnyJacky9094 發表於 2008-8-24 15:51 | 顯示全部樓層

回復 8# 的帖子

其實佢仲有下文.....只係唔夠時間啫....最勁係長毛可以即場攞個包出黎串田少.....
毓民黎呢區包佢贏硬.....成班廢柴響度互咬, 長毛係值得新東人投佢一票!
忽然覺得陳克勤有D似王賢誌....
700萬人裏, 我選擇了你。
3941 發表於 2008-8-24 20:55 | 顯示全部樓層

琴日睇完奧運冇野睇
點知就播埋 D 咁既野
還掂都未睇過, 就趁下熱鬧

今次長毛表現真係唔錯
識得克制自己, 不過我記得佢有次同陳克勤拗真係好扯火
個陳克勤仲話要 D teens 係大陸返黎即時驗尿
佢傻架咩 - -