hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 正在湯緊的ES龍
開啟左側

正在湯緊的ES龍

5074 發表於 2008-8-25 16:22 | 顯示全部樓層

原帖由 3357。KS8450 於 2008-8-25 16:10 發表

此言差矣
香港有幾大?
咁大部巴士擺下度
講真有邊個行過望唔到先

無錯香港係好細
行過的確係一定望到..
但問題在於,除左住附近的人士
去得呢類荒山野嶺,仲有咩目的呢?
好地地會係果度行過?唔係嘛?

路過

評分

參與人數 1aPower -5 收起 理由
EU5472 -5 去呢D地方唔等於有不正當目的 唔比我去做鄉 ...

查看全部評分

AP11.JD9374
 樓主| LE9442~42A 發表於 2008-8-25 16:34 | 顯示全部樓層
原帖由 5074 於 2008-8-25 16:22 發表

但問題在於,除左住附近的人士
去得呢類荒山野嶺,仲有咩目的呢?
好地地會係果度行過?唔係嘛?

路過 ...

我約左人喺附近買巴士物品姐,唔喺連喺果場附近買野都唔俾下嘛
我就喺路過果個場先入到去裏面既湯車場買野呀
路過順便影埋加上黎分享分享都唔得??

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
EU5472 + 2 支持! 理由合理!

查看全部評分

iczer3 發表於 2008-8-25 16:43 | 顯示全部樓層
路過順便影埋,但係應唔應該貼出黎??

Re: EU5472's pm
發表時間: 2008-8-25 16:17
所在論壇: 巴士多媒體展示區 (B3)
所在主題: >>正在湯緊的ES龍+似曾相識的面孔<<

評分分數: aPower -3
操作理由: 唔想比人影咪收埋囉
班人唔鐘意咪唔好揸出黎
我唔希罕有巴士比高傲既人攞出黎哂命!

路過順便影埋加上黎分享,咁有人裸體係咪要順便影埋兼派街坊分享ar?
同影人屋企(私人地方)既野之後再貼出來有何分別呢?

人人都有腦,識諗野,請加以善用.

評分

參與人數 3aPower +1 收起 理由
a396 + 2 你呢個道理, 簡單易明, 又合邏輯. ...
5480 + 2 agree with yr point !
Fun_FC -3 別人做合法事就批評,為避破獲者就不希望別人 ...

查看全部評分

Enviro 500!
5074 發表於 2008-8-25 16:46 | 顯示全部樓層

原帖由 LE9442~42A 於 2008-8-25 16:34 發表

我約左人喺附近買巴士物品姐,唔喺連喺果場附近買野都唔俾下嘛
我就喺路過果個場先入到去裏面既湯車場買野呀
路過順便影埋加上黎分享分享都唔得?? ...

就當你講得通,請你站往退役巴士車主角度去
人地故意部車收得咁埋,正是唔想有人去攪破壞
你收藏得起一部車,你想唔想全世界都知架車係邊度先?

評分人士有說話咁大不滿大可以回文
無謂里埋係度又唔回文但又扣分插人,太過小家了

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
iczer3 + 5 Good point!!

查看全部評分

AP11.JD9374
EU5472 發表於 2008-8-25 16:51 | 顯示全部樓層

回復 24# 的帖子

我完全唔覺得收得好埋
要收得埋就擺入地牢,咩人都見唔到架巴士
D人收藏巴士就係想哂命,得閒攞出黎,比人影,攞知名度
唔信你睇下個次架BL沿途攪牌,比人影,要人注意

評分

參與人數 2aPower -5 收起 理由
J702HMY -2 錯!果d有心0既巴士迷係為左保留香港0既文化 ...
kay -3 如果係晒命,不如買部法拉利寶馬仲好,好明顯 ...

查看全部評分

iczer3 發表於 2008-8-25 16:53 | 顯示全部樓層
原帖由 5074 於 2008-8-25 16:46 發表

就當你講得通,請你站往退役巴士車主角度去
人地故意部車收得咁埋,正是唔想有人去攪破壞
你收藏得起一部車,你想唔想全世界都知架車係邊度先?

評分人士有說話咁大不滿大可以回文
無謂里埋係度又唔回文但又扣分插人,太過 ...

冇錯,影左咪算loh,而家貼左出來同自己哂命,"我知道D車係邊"有乜分別\?

小弟唔希望ME29事件重演,同埋搞到車主搬場

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
5074 + 5 ;非

查看全部評分

Enviro 500!
5074 發表於 2008-8-25 16:59 | 顯示全部樓層

原帖由 EU5472 於 2008-8-25 16:51 發表
我完全唔覺得收得好埋
要收得埋就擺入地牢,咩人都見唔到架巴士
D人收藏巴士就係想哂命,得閒攞出黎,比人影,攞知名度
唔信你睇下個次架BL沿途攪牌,比人影,要人注意 ...

觀點與角度..
小弟無咁多氣力與閣下爭論了

OT一講
如果呢d叫做哂命,提高知名度
你呢篇文正正就暗地裡影射自己唔抵得人地

評分

參與人數 2iPower -5 aPower +5 收起 理由
EU5472 -5 如果我唔抵得人地,一早就買部E蛇啦! :@ ...
iczer3 + 5 GOOD!

查看全部評分

AP11.JD9374
 樓主| LE9442~42A 發表於 2008-8-25 17:09 | 顯示全部樓層
原帖由 iczer3 於 2008-8-25 16:53 發表

小弟唔希望ME29事件重演,同埋搞到車主搬場

事件ME29事件喺擺起圍村果度,又冇閘又冇看守
但呢個場又有閘門,又有人睇住,何來有人走去裏面大事破壞呢??

除非你自己有條鑰入去大事破壞姐
FP6003 發表於 2008-8-25 17:09 | 顯示全部樓層

回復 25# 的帖子

我覺得EU5472兄你唔抵得人地收藏巴士姐

人地買得部退役巴士
梗係唔想人地搞搞震la
樓主請為車主諗下
愛車:: FP6003(已死)
愛線  270
5480 發表於 2008-8-25 17:15 | 顯示全部樓層

原帖由 LE9442~42A 於 2008-8-25 17:09 發表

事件ME29事件喺擺起圍村果度,又冇閘又冇看守
但呢個場又有閘門,又有人睇住,何來有人走去裏面大事破壞呢??

除非你自己有條鑰入去大事破壞姐 ...

我話唔係 la.
唔俾 d 人抛石頭 ,抛火頭 ??:o