hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) "勁"人你執到正特
返回列表 發新帖
開啟左側

"勁"人你執到正特

fokck 發表於 2008-8-27 01:26 | 顯示全部樓層

原帖由 asvho 於 2008-8-27 00:20 發表
反而某討論區好多人話快既替字軌www.hkitalk.net" r. ?3 {$ F+ ?% e/ e; C5 I
一味剩係識亂衝亂撞巴士,鐵路,生活1 S) _& M+ i  i6 M' v! O7 W# I
轉彎唔係特別快www.hkitalk.net6 R) q- l8 b: F& q8 ?
但直路就一定兩頭擺
" V/ h7 ~  B( }8 q' F9 W% ?! c7 [$ H唔通咁都叫勁?

替字軌係咪個名有個象字果個?
多啦A夢
volvo_chan 發表於 2008-8-27 02:07 | 顯示全部樓層
原帖由 TankKingEH9697 於 2008-8-27 01:04 發表

想當年坐鬼車@70尾單出九龍
60分鐘有找已經到果欄 65分鐘先到聯合道就真係窄D

鬼車@70年代就真係無得講,平均50分鐘就可以係上水出到聯合道。

講番,頭先岩岩坐完陸生開FY4034尾車出九龍,59分鐘上水出到聯合道,
不過上水粉嶺果邊唔太順燈,陸生行大窩西/埔公/獅隧公表現都唔錯喎,幾肯去
至于你信不信,我反正信了
AD18 發表於 2008-8-27 08:45 | 顯示全部樓層
原帖由 volvo_chan 於 2008-8-27 02:07 發表

鬼車@70年代就真係無得講,平均50分鐘就可以係上水出到聯合道。

講番,頭先岩岩坐完陸生開FY4034尾車出九龍,59分鐘上水出到聯合道,
不過上水粉嶺果邊唔太順燈,陸生行大窩西/埔公/獅隧公表現都唔錯喎,幾肯去 ...

下晝佢渣 4034 , 係埔公都幾肯去

原帖由 fokck 於 2008-8-27 01:26 發表

替字軌係咪個名有個象字果個?

無錯
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
 樓主| ~石機啊~ 發表於 2008-8-27 09:49 | 顯示全部樓層

原帖由 asvho 於 2008-8-27 00:20 發表

我都聽講過佢係有能力高速轉彎
所以佢係咪咁廢就好難講

無話扮唔扮既
基本上 D 司機都唔會太留意班客
正正常常咁行上車人地得鬼閒睬你
你係個總站周圍走就係人都留意你

70 條線咁長
少時間休息就一定慢?
我試過坐 ...

你講個個司機我都識
可能你未試過坐佢收工個轉
佢直路可能真係唔係成日都咁定
但入灣佢一定唔慢
葵盛東居民AMN36 發表於 2008-8-27 10:37 | 顯示全部樓層
好耐之前搭過替字軌果位車長收工果單我都覺得佢算快
不過70講到快得痴線真係難忘喪強兄
AD18 發表於 2008-8-27 10:43 | 顯示全部樓層
原帖由 葵盛東居民AMN36 於 2008-8-27 10:37 發表
好耐之前搭過替字軌果位車長收工果單我都覺得佢算快
不過70講到快得痴線真係難忘喪強兄

最記得有人講過話佢渣著架 DY4190 係馬會道踩到 86km
一單 55 分鐘搞掂 , 返埋廠都只係一粒鐘

另回 asvho
而家做 FY5061 果位陳生
佢本身渣車又唔係渣得定
又淨係識得大油起步 , 踩重 brake
真係 chok 到要命
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
GK2671 發表於 2008-8-27 19:54 | 顯示全部樓層

反而某討論區好多人話快既替字軌
一味剩係識亂衝亂撞( G' c  U3 C8 ?$ ?
轉彎唔係特別快hkitalk.net, Q6 {  W" s5 U" N
但直路就一定兩頭擺
唔通咁都叫勁?

會唔會係荔廠某個替字軌?
有次我坐過佢渣 EV5641, 佢連彌敦道都開到鬼死咁快,
仲要左穿右插, 又同的士鬧快...

我覺得呢位車手真係好唔理性...
.
反而 71K 某個好鐘意隱姓埋名o既超級車手就值得佢學習一下
(以前佢掛 E 蛇, 依家掛金豬 )
FP6003 發表於 2008-8-27 20:26 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

GA2387代GA1614果個月
鄭生成日話2387唔好渣 架車又嘈 又上斜冇力........渣到成個人冇晒心機
唔個大家有冇搭過有個 柱 字 既師兄
佢手車如何呀
愛車:: FP6003(已死)
愛線  270
fokck 發表於 2008-8-27 22:13 | 顯示全部樓層
原帖由 FP6003 於 2008-8-27 20:26 發表
GA2387代GA1614果個月
鄭生成日話2387唔好渣 架車又嘈 又上斜冇力........渣到成個人冇晒心機
唔個大家有冇搭過有個 柱 字 既師兄
佢手車如何呀

以前覺得佢手車唔係幾掂,早排坐過覺得 ok 啦,但講速度同技術都係未夠班掛牌佬。
多啦A夢
HJ8325 發表於 2008-8-27 23:16 | 顯示全部樓層

原帖由 AD18 於 2008-8-27 08:45 發表

下晝佢渣 4034 , 係埔公都幾肯去

無錯

上兩星期坐4034 架車好定,轉波又唔銼
真係舒服