hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 致各位九龍西的左派選民
開啟左側

致各位九龍西的左派選民

pigpiglo 發表於 2008-9-6 12:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

九龍西的左派選民,

梁美芬在和民建聯在配票中出現意想不到的錯誤,而且支持度偏軟,再者民建聯已經夠票,
{涉及選舉宣傳語句已被板主刪除}

評分

參與人數 4iPower -11 aPower -12 收起 理由
Cantona -10 -5 惡意灌水
MEMPHIX -5 支持你!不過我唔投你講果個人 ...
Fun_FC -2 駛唔駛cheap 到係到拉票?
superay -1 25. 嚴禁在站內作出任何政治及未經本站許可 ...

查看全部評分

SunnyJacky9094 發表於 2008-9-6 12:14 | 顯示全部樓層
第一, 唔覺得呢個鼠王芬有咩好, 鬼死咁做作, 嗰個嘜九西新動力同鼠王芬自己都有中聯辦做緊野, 你愁佢咩?
第二, 投佢不如投毓民, 或者投涂生都得, 兩個都係為市民發聲嘅人, 唔似鼠王芬咁有阿爺睇住。
第三, italk唔係拉票嘅地方, 請注意。

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
a396 + 1 我同意你o既講法.

查看全部評分

700萬人裏, 我選擇了你。
cky 發表於 2008-9-6 17:24 | 顯示全部樓層
原帖由 pigpiglo 於 2008-9-6 12:03 發表
九龍西的左派選民,

梁美芬在和民建聯在配票中出現意想不到的錯誤,而且支持度偏軟,再者民建聯已經夠票,{涉及選舉宣傳語句已被板主刪除}

呢位新賬號人士
你唔係諗住晌呢度登記戶口用黎硬賣下話?

左派大把地方做文宣工作
又已經出晒信件同埋網絡做野
駛唔駛靠呢度呀

不過咁
呢位人士, 明正言順擺明公開咁配票俾兩個左派人士
反而兩個真正候選人左閃右避
真失禮

Fun_FC 發表於 2008-9-6 17:25 | 顯示全部樓層

原帖由 SunnyJacky9094 於 2008-9-6 12:14 發表
第一, 唔覺得呢個鼠王芬有咩好, 鬼死咁做作, 嗰個嘜九西新動力同鼠王芬自己都有中聯辦做緊野, 你愁佢咩?
第二, 投佢不如投毓民, 或者投涂生都得, 兩個都係為市民發聲嘅人, 唔似鼠王芬咁有阿爺睇住。
第三, italk唔係 ...

如果人家要考慮建制派的話,你的意見根本不用考慮
053h4 發表於 2008-9-6 19:53 | 顯示全部樓層
Neutroginger 發表於 2008-9-6 20:02 | 顯示全部樓層
原帖由 pigpiglo 於 2008-9-6 12:03 發表
九龍西的左派選民,

梁美芬在和民建聯在配票中出現意想不到的錯誤,而且支持度偏軟,再者民建聯已經夠票,所以請各位左派的選民集中票源支持梁美芬! ...

投比佢, 即係投比共產黨....
點解仲要比保皇黨入立法會?!

好唔明
比哂d 保皇黨入立法會, 先會天下大亂
因為行政同立法的關係無得互相制衡!!!
立法會長開綠燈, 過左條23 條, 咁你就真係死得!

諗清楚啦....選民
JU2541 發表於 2008-9-6 20:23 | 顯示全部樓層

全部反對派,,也不會是一件好事 ....

任何地方 ,,, 單一意見唔會係好事...
學下包容其他意見、政見既人啦..板友..
人一九,腦便殘
cky 發表於 2008-9-6 20:35 | 顯示全部樓層
呢度當然包容不同政見的人
但係包容唔代表佢地有問題唔出聲
做得政治人物, 做得唔妥就預左俾人鬧
你估好似那些副局長同局長助理咁, 成個溫室包住佢地
深怕被人欺負咩

還有, 特首自己晌答問大會都要對 "反對派"  三個字重新定義
唔敢將佢等同於 "泛民"
退休不久高官也直言不認同 "泛民" = 反對派

如果現在還存留這種舊觀念, 也實在不太掌握現況呢
053h4 發表於 2008-9-6 20:36 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2008-9-6 20:40 | 顯示全部樓層