hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 自己個女朋友成日比男仔痴住
返回列表 發新帖
開啟左側

自己個女朋友成日比男仔痴住

MANFAI 發表於 2005-7-17 22:13 | 顯示全部樓層

[ref=305357]Ketsu[/ref]  在 2005-7-17 22:02 發表:

老實講
正所謂一次不忠百次不容
雖則話人誰無錯
但係有時候自己既伴侶走去偷食
真係唔係個個都可以話就咁算數就算數
所以家陣你朋友就算做幾多野都睇黎冇用

MEMPHIS呢段期間就做左好多野既(起碼我見都唔少架),不果冇啲效用都真係做都做到心灰啦。
307 發表於 2005-7-17 22:34 | 顯示全部樓層
朋友,
唔係做幾多野,送幾多野就得ga lah..
你諗下呀,如果有一日,
你老公同第二個有路,而你知道左,
佢就算真係真心對你好,
你會唔會一下子信返佢先?

將心比己,你都做唔到啦。
心灰係應該ga..
個女仔(琪?)應該比樓主更灰至真。

錯左就係錯左,
恨錯難返就係呢d...
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-7-17 22:43 | 顯示全部樓層
[ref=305340]MANFAI[/ref]  在 17.7.2005 21:47 發表:

其實呢~嚴格o黎講呢~memphis今次就冇話要各板友幫手既,今次純粹係討論既,大家唔洗又死刑又神仙又醫生既!
回正題,雖然今次件事都係由memphis偷食單野所引起,但係客觀啲講,今次既然大家無心一齊落去就真係無謂仲拖著段感情_/\_,其實memphis 係呢段時間已經變左好多,更加鍚佢女朋友,成日係想氹返佢返o黎,但係佢女朋友就自己暗地裡選擇左離開仲要愈來愈明顯(真係火都滾呀!)
其實又幾多人想比人飛架,佢眼見兩個都差唔多到盡,咪自己退出先囉<--我自己估架咋,唉......愛情呢家野真係煩
回3384,我同xgf和平分手LU,而家同男同事一齊,不果唔係太慣,呢排忙,所以冇係我個topic度講囉

我唔想去估,
但係感覺到佢係想人幫佢手諗諗。

但,個問題係,
我早響果篇文入邊已經講過,
依家係需要一d original methods先可以令到件事有轉機。
但係以樓主的講法,
我覺得可能係試過幾次,
見唔係好work就由得佢算,
但係又唔甘心就咁俾個女朋友走左果隻。

大姐呀,
而家係講緊出邊有第二個,
你會唔會咁輕易話原諒就即刻無事呀?
就算唔係即刻,俾佢觀察多兩三個月,
都唔係好過份呀嘛....

個問題係,
佢自己都講到出口話想走,
即係無心戀戰,
咁又何必拖住人地,
阻住人地幸福呢?
只罵不建議=不負責任
joeli16 發表於 2005-7-18 01:17 | 顯示全部樓層

[ref=305340]MANFAI[/ref]  在 2005-7-17 05:47 AM 發表:

其實呢~嚴格o黎講呢~memphis今次就冇話要各板友幫手既,今次純粹係討論既,大家唔洗又死刑又神仙又醫生既!
回正題,雖然今次件事都係由memphis偷食單野所引起,但係客觀&#21874;講,今次既然大家無心一齊落去就真係無謂仲拖著段感情_/\_,其實memphis 係呢段時間已經變左好多,更加鍚佢女朋友,成日係想&#27705;返佢返o黎,但係佢女朋友就自己暗地裡選擇左離開仲要愈來愈明顯(真係火都滾呀!)
其實又幾多人想比人飛架,佢眼見兩個都差唔多到盡,咪自己退出先囉<--我自己估架咋,唉......愛情呢家野真係煩

MANFAI姐,
你咁講其實你都知之前樓主係做錯事,
當然佢要承受之後既後果,
佢女朋友會咁做係再正常不過,
你又何需火滾呢?
我諗佢己經好忍得,
唔係當面"兜巴星"樓主。
有D野做左冇得返轉頭,
既然佢之後識得對女朋友好,
咁點解之前又唔咁做?
依家後悔/補鑊己經為時己晚。

另我覺得朋友唔係咁幫,
唔係連朋友做錯事都認同,
而係客觀分析事實,
以免朋友行差踏錯。

[ Last edited by joeli16 on 2005-7-17 at 09:20 ]
MANFAI 發表於 2005-7-18 17:20 | 顯示全部樓層
[ref=305407]307[/ref]  在 2005-7-17 22:43 發表:

大姐呀,
而家係講緊出邊有第二個,
你會唔會咁輕易話原諒就即刻無事呀?
就算唔係即刻,俾佢觀察多兩三個月,
都唔係好過份呀嘛....

個問題係,
佢自己都講到出口話想走,
即係無心戀戰,
咁又何必拖住人地,
阻住人地幸福呢?

我好後生咋,唔好叫人地大姐啦!唔開心架我!
甘你話要觀察我都覺得岩既,呢&#21874;係無可厚非既
但係佢而家似觀察其他男仔多&#21874;&#22083;,甘而家係邊個拖著邊個?
搞搞下,我仲覆得多個MEMPHIS個衰佬,快&#21874;出句聲呀!
Ketsu 發表於 2005-7-18 18:13 | 顯示全部樓層
[ref=306122]MANFAI[/ref]  在 2005-7-18 05:20 PM 發表:

我好後生咋,唔好叫人地大姐啦!唔開心架我!
甘你話要觀察我都覺得岩既,呢係無可厚非既
但係佢而家似觀察其他男仔多,甘而家係邊個拖著邊個?
搞搞下,我仲覆得多個MEMPHIS個衰 ...

一句講哂
睇呢個case
佢地分手反而係一件好事
家陣你朋友既女友似乎心裡已經判左你朋友死刑
只差係未行刑o者
既然你朋友都打左輸數
我地都不宜再加乜野意見
Abusing dead rule -> Denial of reality
MANFAI 發表於 2005-7-18 18:23 | 顯示全部樓層

[ref=306160]Ketsu[/ref]  在 2005-7-18 18:13 發表:

一句講哂
睇呢個case
佢地分手反而係一件好事
家陣你朋友既女友似乎心裡已經判左你朋友死刑
只差係未行刑o者
既然你朋友都打左輸數
我地都不宜再加乜野意見

甘佢兩個分手我都覺得係正常同係件好事,無謂到時話邊個累邊個嘛!
你地又o黎死刑呀?甘又冇甘嚴重既,係結局&#21867;!

[ Last edited by MANFAI on 2005-7-18 at 18:24 ]
307 發表於 2005-7-18 22:39 | 顯示全部樓層
不論你話死刑唔好聽又好,
定係嚴重左都好,
始終都有人,好似我、Ketsu同埋2ac都會覺得死刑的確係最貼切的形容,
咁呢段感情的確係因為呢件事同埋佢的後遺症而終結,
尤其係其中一方覺得心死的話,
咁有人覺得死刑係正確描述亦無可厚非。
只罵不建議=不負責任