hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 大家有冇儲印花預備換鎖匙扣??
開啟左側

大家有冇儲印花預備換鎖匙扣??

勁迷港鐵 發表於 2008-10-3 21:10 | 顯示全部樓層

住東涌果邊咪會
 樓主| DW321 發表於 2008-10-3 21:35 | 顯示全部樓層
原帖由 OTIS401 於 2008-10-3 18:13 發表
恆安7:00已經換哂......

唔如有冇人去欣澳站換呢?

我有!!!!我連迪迪尼站都去埋,0915去到已經冇晒.....
 樓主| DW321 發表於 2008-10-3 21:39 | 顯示全部樓層
原帖由 48x 於 2008-10-3 20:49 發表
小弟今日上午7:30, 在九龍塘站東鐵線北行月台近又一城的客務中心,
換得該站最後一個匙扣.
其他的4個客務中心早就換完.(觀塘線.東鐵線南大堂和北大堂和沙福道出口)

早於7時, 黃大仙站已換完.
一大班中年太太在鼓燥...

原來係比D太太團搶晒,仲以為香港真係有好多鐵路迷.....
3av188 發表於 2008-10-3 21:40 | 顯示全部樓層

一日一個站都唔止派二千份都市日報啦

一個站派二百個?

港鐵離譜左小小喎
而且一個膠鎖匙扣,幾多錢成本呀
整夠三四萬個,都唔夠你賣一個站燈箱廣告一日賺既錢啦
3AV188.HD199
3ad150 發表於 2008-10-3 21:51 | 顯示全部樓層
原帖由 3av188 於 2008-10-3 21:40 發表
一日一個站都唔止派二千份都市日報啦

一個站派二百個?

港鐵離譜左小小喎
而且一個膠鎖匙扣,幾多錢成本呀
整夠三四萬個,都唔夠你賣一個站燈箱廣告一日賺既錢啦 ...

一個站頂盡都係得五百個。
部分車站由於有多於一個客務中心,所以一個客務中心隨時得二百個左右匙扣可以換領。
有人話AD309就快換走.
JN6854 發表於 2008-10-3 23:29 | 顯示全部樓層
原帖由 |_arco 於 2008-10-3 18:52 發表
個人認為跟本唔係個鎖匙扣受歡迎,而係香港人"貪小平兒"既心態......
D一換來的原因只有兩個: 一係用來收藏,一係就用來"炒"(擺上拍賣網)......
唉.....好彩我都換到一個 ...

呢樣0野其實個人已經0係 #16 提過
所以我都估佢肯定第一日大清早已經換晒

另外大家可以觀察個人 #23 回覆
睇0下聽日報紙會唔會發大0黎攪

CS 要安撫客仔梗係話無諗過反應熱烈啦
重點係「樓上」0個班人個腦考量太少0者
所以好多時 CS 不過係代替「樓上」做炮灰
我地真正應該開炮0既對象係「樓上」而唔係 CS
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
~~Knysna~~ 發表於 2008-10-3 23:59 | 顯示全部樓層

yahoo 已經有得 bid,食水都幾深!
on11358 發表於 2008-10-4 00:18 | 顯示全部樓層
原帖由 JN6854 於 2008-10-3 23:29 發表

呢樣0野其實個人已經0係 #16 提過
所以我都估佢肯定第一日大清早已經換晒

另外大家可以觀察個人 #23 回覆
睇0下聽日報紙會唔會發大0黎攪

CS 要安撫客仔梗係話無諗過反應熱烈啦
重點係「樓上」0個班人個腦考量太少 ...

而家要預測報紙標題仲易過預測過風會吹去邊
我無參預今次換鎖匙扣,不過唔駛錢又限量既野準備多多都唔夠,
大家睇到已經有人放上網bid,根本呢個係社會既風氣(乜都拎黎炒),
將原本唔駛錢既野轉售圖利。

「樓上」果班人會唔會以為o甘多人都成日鬧港鐵,
所以預計反應唔會太熱烈
JN6854 發表於 2008-10-4 02:14 | 顯示全部樓層
原帖由 on11358 於 2008-10-4 00:18 發表
而家要預測報紙標題仲易過預測過風會吹去邊
我無參預今次換鎖匙扣,不過唔駛錢又限量既野準備多多都唔夠,
大家睇到已經有人放上網bid,根本呢個係社會既風氣(乜都拎黎炒),
將原本唔駛錢既野轉售圖利。

我地可以等0下 反正呢0的「炒唔起」0既0野
到最後佢地都係割價求售0既0者

上次紀念鈔就係最好例子
再對上0個次個「唯一」某線上遊戲公仔更係一絕 (聽講擺到而家都無人要)
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
勁迷港鐵 發表於 2008-10-4 20:30 | 顯示全部樓層

yahoo bid $1000 啊.
crazy
不過係新手bid..
會5會係炒高佢?