hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及資訊科技與產品 2008深水埗電腦節
開啟左側

2008深水埗電腦節

eric278 發表於 2008-12-4 16:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

2008年深水埗電腦節將於明天(5/12)至8/12於深水埗黄金商場附近的街道(包括福華街、桂林街及福榮街)舉行。

今年重點推介的為NetBook和LCD Monitor。

不知各位會否在期間前去購平貨?
還看香港公交
DW8306 發表於 2008-12-4 17:46 | 顯示全部樓層
我覺得冇需要話因為電腦節標價較平而消費
根據所往經驗,減價產品只係由電腦節開始減價,
有心執平貨既各位,相信唔會為求"一時之快"既.

都係果句啦...經濟唔好.自已或者父母份工都前景唔太樂觀既時候
應慳則慳啦...

AVD1 發表於 2008-12-5 07:47 | 顯示全部樓層
出年 Netbook 好似會出雙核,
所以呢, 我自己就下年先叫人幫我去會展買啦 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
3357。KS8450 發表於 2008-12-5 08:12 | 顯示全部樓層

每日賣 100條 20 元 2gb 手指好似幾吸引下
最衰無時間去
gordon 發表於 2008-12-5 09:19 | 顯示全部樓層
開倉價Notebook可能會抵買過Netbook都唔定(據聞有Notebook賣到四千樓下, 事實上小弟部Acer Aspire 2920Z都只係買左$3800, 不過是在鑽石山國美買).

如果唔嫌Notebook重, 或者急住用機又唔想用單核心, 或者你唔想用外置DVD-ROM的話, 呢個時候可以留意下.

我會去電腦節, 不過主要都只是睇下有冇抵用的補品俾我屋企部電腦同埋部Notebook.

喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
cheungtszfung 發表於 2008-12-5 20:26 | 顯示全部樓層
原帖由 gordon 於 2008-12-5 09:19 發表
開倉價Notebook可能會抵買過Netbook都唔定(據聞有Notebook賣到四千樓下, 事實上小弟部Acer Aspire 2920Z都只係買左$3800, 不過是在鑽石山國美買).

如果唔嫌Notebook重, 或者急住用機又唔想用單核心, 或者你唔想用外 ...

做特價果d notebook多數都係14.1"/15.4"機,相對係重唔少
GW4866 發表於 2008-12-6 12:05 | 顯示全部樓層

原帖由 3357。KS8450 於 2008-12-5 08:12 發表
每日賣 100條 20 元 2gb 手指好似幾吸引下
最衰無時間去

邊有$20隻 最平唔係東芝$29 2GB個隻咩?

琴日去完黎..
走人個時好迫..

有商戶投訴未set好d野就比人入..

我買左一隻$29 2GB手指
$10 GP電池8粒裝(金色個隻)
$75 GP可充電電池4粒裝(2700)
limited 發表於 2008-12-6 18:49 | 顯示全部樓層
原帖由 Gx6903.. 於 2008-12-6 12:05 發表
$10 GP電池8粒裝(金色個隻)
$75 GP可充電電池4粒裝(2700)
...

隔離鴨寮街平時都係呢個價....
kay 發表於 2008-12-6 18:54 | 顯示全部樓層
電腦節好多都係清舊貨
但都唔係好明點解咁多人等電腦節先去
買notebk既買hasee都抵啦
呢期thinkpad都好抵買....SL400/SL500 個價好吸引人
世界很簡單 人類很複雜
OTIS401 發表於 2008-12-6 20:49 | 顯示全部樓層

真係好好好好多人
差D行唔番出黎......

最後係小弟在人多擠迫的情況下唯一的收獲
福娃4GB手指
70元正