hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (M) Minibus 小巴討論區 小型巴士綜合討論 (M1) AMS---69---
開啟左側

AMS---69---

南歐同學 發表於 2008-12-22 00:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

幾時先加車呀...............
69X.....5分鐘一班
69.......8-10分鐘一班
星期一至五爆爆爆車
星期六爆爆爆爆爆爆爆爆爆車
星期日爆爆爆爆爆爆車

都唔夠車行..........

六期開埋都唔知點算.....
danzighill 發表於 2008-12-22 16:07 | 顯示全部樓層
原帖由 南歐同學 於 2008-12-22 00:38 發表
星期一至五爆爆爆車
星期日爆爆爆爆爆爆車

六期開埋都唔知點算..... ...

已經係繁忙時間攝車落去
唔好強求太多
JN6854 發表於 2008-12-22 19:00 | 顯示全部樓層
我五點半收工0既
再上個禮拜望住0的「大九」都仲有位上清風街天橋
上個禮拜尾已經望住0的「大九」打爆上清風街天橋

69X狀況更加不堪 俾條香隧加埋皇后大道東攪到番唔到車(4C, 5, 69X一齊斷大纜)
就算俾你飛堅拿道天橋直番都要塞告士打道、波斯富街塞餐甘

我都想佢快0的攪掂加車 等我落去有得影新車
(反正舊兄弟都要等09、10先拎去替三代)

PS 師兄 逢星期六都係「爆到老細都唔認得」0架喇
因為個個都番半晝 半晝之後就拎架「錢七」出0黎舞龍舞鳳
想唔塞真係... (我炮台山過旺角都可以過九個字...)

放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
superay 發表於 2008-12-23 11:09 | 顯示全部樓層

69乘客會慘少少,因為好多人都會在中途站等車,常常見好多同事因為幾班69滿座而遲大到。
反而69X會比較好,因為點等都是總站,等落去點都會有車上,唔似69果種不斷滿座。
JN6854 發表於 2008-12-23 19:12 | 顯示全部樓層
原帖由 superay 於 2008-12-23 11:09 發表
69乘客會慘少少,因為好多人都會在中途站等車,常常見好多同事因為幾班69滿座而遲大到。
反而69X會比較好,因為點等都是總站,等落去點都會有車上,唔似69果種不斷滿座。 ...

「大九」朝早有三班「北角特車」入數碼港
都仲或者紓緩得到...
但係下晝繁時就真係無眼睇 出又多入一樣多
入更加總站已經打爆走 英皇道口個站同英皇道沿線全部白等...
superay 發表於 2008-12-23 22:36 | 顯示全部樓層
原帖由 JN6854 於 2008-12-23 07:12 PM 發表

「大九」朝早有三班「北角特車」入數碼港
都仲或者紓緩得到...
但係下晝繁時就真係無眼睇 出又多入一樣多
入更加總站已經打爆走 英皇道口個站同英皇道沿線全部白等... ...

其實8點之後69已經非常多人
另外,以69/69X的客量,足夠開一條繁忙時間行走的巴士線了。
JN6854 發表於 2008-12-23 23:11 | 顯示全部樓層

原帖由 superay 於 2008-12-23 22:36 發表
其實8點之後69已經非常多人
另外,以69/69X的客量,足夠開一條繁忙時間行走的巴士線了。

將69X當4C咁睇 「觀感就會fit晒」(by李力持@國產零零七)
[註:繁忙時間客量絕對夠打爆一架巴士]

69更加唔駛講啦 邊個叫77太慢 99要轉車
(77魚則魚涌都要俾七蚊 俾多少少─$1.5─就可以更快番到香港仔、田灣 時間成本賺得太多)
chriskc011 發表於 2008-12-26 01:59 | 顯示全部樓層
原帖由 南歐同學 於 2008-12-22 00:38 發表
星期一至五爆爆爆車
星期日爆爆爆爆爆爆車

六期開埋都唔知點算..... ...

哈哈話知佢啦,
夠鐘就開車,上爆就走得
車就得咁多,想加都冇辦法,睇開d啦師兄~~
fm1234 發表於 2008-12-27 02:56 | 顯示全部樓層
放工時間係Quarry Bay總站有時真係等到傻,見到條龍
二三十人真係唔開胃

有時都睇得好開架啦,個心一路等一路諗 " 堅拿道天橋塞車無計架,多多車都無用"黎安慰自已
不過依家好多時都走去搭77再轉車
zoom...zoom...M6
LZ4519 發表於 2008-12-27 03:07 | 顯示全部樓層

呢2條線...上到車已經笑得出...
有時等得車黎...已經上左77/99...
雖然話77/99耐..
但係計埋等車時間真係都係慢10分鐘到...

69/69x係快...不過等都頸都長都可能上唔到車,,
車就真係arm arm好...再多d人都已經負荷唔到..
再加埋香隧成日塞車..真係sos...