hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (M) Minibus 小巴討論區 小型巴士綜合討論 (M1) 小巴司機惡行
開啟左側

小巴司機惡行

238X 發表於 2005-8-9 22:44 | 顯示全部樓層

[ref=333426]kokchun[/ref]  在 2005-8-9 09:48 PM 發表:

咁個司機唔使食飯啊?

唔好唔諗下個司機個處境先啦

我梗係見佢一早食完飯食緊煙先咁講喇。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
eric278 發表於 2005-8-10 09:03 | 顯示全部樓層
[ref=333483]4056[/ref]  在 2005-8-9 22:21 發表:

綠小20M,左手渣電話,右手兼夾渣[車太]同轉波既任務~~~仲係響彎位度...服!

這樣司機已經犯了交通條例,因為駕駛時是不可用手提電話的。
還看香港公交
HY671 發表於 2005-8-10 11:43 | 顯示全部樓層
[ref=333520]238X[/ref]  在 2005-8-9 10:44 PM 發表:

人地都係打份工姐,公司規定左有幾多時間食飯既。

你食完飯未夠鐘開工時,如果老細無端端走埋黎鬧你:唯,食完飯
仲唔做野?你有好多野未做晒喎!——咁你又會點諗?

如果食飯時間都仲咁多人搭,就寫去營辦商同運吉叫佢地批准加班!
永遠懷念MJ
s3n354 發表於 2005-8-11 13:47 | 顯示全部樓層

[ref=333942]HY671[/ref]  在 2005-8-10 11:43 AM 發表:

如果食飯時間都仲咁多人搭,就寫去 ...

有D公司無時間俾司機食飯架...一開工就無得停,有客就要俾佢上,
攪到要收工先可以食宵夜...

例如89A,89B........#
U-157星之Kelvin 發表於 2005-8-11 18:06 | 顯示全部樓層
九龍專線小巴28Mo的司機仲激,試過連衝三組紅燈,見到「學神」就狂bid佢行快o的兼問候人阿媽,行車態度十分惡劣,新車落地不足兩年個殼就重傷,修修補補都好多處
向運吉投訴完有o的司機好似從此無乜揸過車,轉做站長(見果個司機都好躁,次次坐親佢部車都要受佢問候的前面部「學神」)

仲有九龍專線小巴8號司機與司機間爭客都好勁,經常都好多爭執
nwfb1601 發表於 2005-8-11 18:44 | 顯示全部樓層
仲有港島綠小 13,D 師傅一遇到俾人阻或者俾其他車阻
0個陣實好大聲咁 ~!@#$%^&*()_=\ ......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
106116_1023 發表於 2005-8-11 20:10 | 顯示全部樓層

小學時一次坐港島綠小32, 我同司機講有落, 佢居然唔停車比我..
所以從那日起我再不會坐該路線:mad:
Chelsea FC
238X 發表於 2005-8-11 21:42 | 顯示全部樓層
[ref=333942]HY671[/ref]  在 2005-8-10 11:43 AM 發表:

如果食飯時間都仲咁多人搭,就寫去 ...

其實好多小巴公司唔會定時俾司機食飯,
係佢地見附近站頭客少就可以自己去食。
因為咁樣出車的效益比較高。

不過有時通報得唔好,成條線 D 車都去哂
食飯都有的。 404M 夜晚有時就會有呢種
情況。 310M 車少而且有 99 攝車,其實都
唔算嚴重,我見到果班車係個別事件。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
 樓主| Chi_Hang 發表於 2005-8-11 23:42 | 顯示全部樓層
[ref=333365]Ketsu[/ref]  在 2005-8-9 09:17 PM 發表:

紅頂公然行d 唔可以行既路
例如三號幹線
以前更有紅頂開線入青衣
...

我塔西荃線已試過兩次。有一次個車速顯示器顯示車速百二, 仲狂響,
司機一於少理, 照行, 全程行車時間只係平時既一半。]
DK704_3N133 發表於 2005-8-11 23:54 | 顯示全部樓層

[ref=333520]238X[/ref]  在 2005-8-9 10:44 PM 發表:

如果照足時間開車我唔覺有問題law......