hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 其實九巴訂左邊款單層巴士?
開啟左側

[問題] 其實九巴訂左邊款單層巴士?

S3N92 發表於 2009-2-14 10:59 | 顯示全部樓層

原帖由 arhang2001 於 2009-2-14 00:33 發表

閣下自己都係主觀喎,莫非講下意見都唔得呀?唔見得樓主得罪左你大人d乜,但你想"算吧啦"既話,
只需收聲唔回就可以,無謂浪費大家時間。

佢主觀時我主觀...有咩問題
我就係觀察左呢位人兄好耐先要咁講
但我亦無需要講晒前因後果出黎你聽.....咁你都話浪費大家時間....咪唔好睇囉...睇完咪唔好回我囉...你自己咪又係浪費緊自己時間

評分

參與人數 1aPower -1 收起 理由
petcity -1 唔回文係最好,公平起見,都要扣一分 ...

查看全部評分

咪打咁多有色飛機文啦,工程師
 樓主| ME 發表於 2009-2-15 20:43 | 顯示全部樓層
原帖由 S3N92 於 2009-2-14 10:59 發表

佢主觀時我主觀...有咩問題
我就係觀察左呢位人兄好耐先要咁講
但我亦無需要講晒前因後果出黎你聽.....咁你都話浪費大家時間....咪唔好睇囉...睇完咪唔好回我囉...你自己咪又係浪費緊自己時間 ...

我有時真係覺得你既態度以致人格都好有問題
我留意到閣下成日都好喜歡周圍串人
好似上次你比人停版果單野咁
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=348120&extra=page%3D3
講真, o係英國生活左14年有多
可以話我半個童年都係o係英國渡過
你話我晒命又好乜都好
我既學歷有大專程度
現在任職實驗室分析員
都算係一個專業人仕
我以前讀過既中學係近乎貴族先讀得起既寄宿學校
我以前既校長係前英國首相貝里雅既好朋友兼biographer
我對英國人既文化唔熟悉過你?
你又係乜呀??
你唔好話比我知你係醫生定律師喎

你無端端串我在先
我都冇出聲
後尾你比人串番轉頭繼而引發罵戰
仲比人停埋版
我有冇落井下石先??

其實我以前讀過d有關心理學既短期課程
從心理學角度看
如果我冇估錯的話
閣下好有可能係一個o係現實生活入面
一個冇乜出息, 又冇社會地位, 且不能自拔的失敗者
o係網上周圍串下人或多或少係滿足自己o係現實生活得不到的成功感
彌補心靈上既空虛
令自己覺得更有價值
這亦是”自我型像低落”的一種

評分

參與人數 2aPower -6 收起 理由
DK704_3N133 -3 將無關ge私人恩怨擺係版上
petcity -3 你咁樣唔見得係君子應有做法

查看全部評分

BN1E18LE11WA5PE16SG8
typ 發表於 2009-2-15 21:15 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
petcity 發表於 2009-2-15 21:23 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
NV58 發表於 2009-2-15 23:46 | 顯示全部樓層
原帖由 ME 於 2009-2-15 12:43 發表

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=348120&extra=page%3D3
講真, 我o係英國生活左14 ...

Quite frankly, you should be ashamed for every single word you put in here.

This is a public(-ish) forum, and everyone have their own set of view. If you don't like it, great, you can rebuff them with a proper reason. Every single word you say here is the last thing you should have said. S3N92 has little respect on you is one thing (which his behaviour is rather distasteful to be honest), but it doesn't mean you are entitled to retaliate in kind.

What do you think all you said is going to bring you, do you really think it would impress us? It is a categorically NO. We get mutual respect between members by being objective and reasonable, and neither of you are not I'm afriad. What you did is making yourself as much of an idiot as the other chap has been, and making a bad name for many of us who reside outside HK as well.

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
petcity + 2 言之有理

查看全部評分

Tinyl Bus Photography - FB Group
ATR83 發表於 2009-2-20 11:05 | 顯示全部樓層
原帖由 ccicoltd 於 2009-2-14 07:13 AM 發表

今年已經開始了。

幾日前去沙火影相,無意聽到站長講九巴買了新單層車,沙廠有咩線要用到佢地?
短龍又未咁快到期
知足‧就能活得幸福
petcity 發表於 2009-2-20 20:04 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
S3N92 發表於 2009-2-20 20:24 | 顯示全部樓層
原帖由 ME 於 2009-2-15 20:43 發表

講真, 我o係英國生活左14 ...

咁我都相信你打呢堆野用左好多時間..同搵左好多資料
我都知道..你咁神心做咁多野...唔多唔少係你介意我講咩...如果我講中左...我仍然希望你唔好介意
人生在世...唔係得金錢地位...你睇得重唔代表我係...希望你睇化d
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
typ 發表於 2009-2-20 20:29 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
DK704_3N133 發表於 2009-2-20 20:46 | 顯示全部樓層

原帖由 ME 於 2009-2-15 20:43 發表

* t5 L6 U3 A6 v巴士,鐵路,生活我留意到閣下成日都好喜歡周圍串人hkitalk.net: s/ _$ k2 M+ ^# J

你個topic係問問題.......但係內容係個人意見......
請留意下版規17條........
另外我唔見得佢周圍無理串人...
你呢篇文的確有問題
hkitalk.net: s/ _$ k2 M+ ^# J呢呢