hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 校園生活及上班一族 k. kwong 補 chem真係好好?
開啟左側

k. kwong 補 chem真係好好?

brian 發表於 2005-8-10 23:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

as~
因為去自修室溫書十個溫chem有八個都拎住佢的 notes …
但我自己報佢升中七summer course又唔覺得佢真係好勁喎…
只係一直跟notes讀、係咁"間"份notes,
而佢說話又異常不清楚,第一堂開始真係聽唔到佢講乜~
佢有佢講,講得勁快,睇 or drop 得 notes o黎又跟唔到/聽唔到佢講乜…
我想問o下各位k. kwong 補 chem 係咪真係咁好?

ps:我之前 ce chem 補皇x 的 a. fung… 我覺得仲好…

fuwing 發表於 2005-8-11 02:18 | 顯示全部樓層
a. fung同k. kwong我都補過~~
a. fung講書唔錯架~~或者係notes唔太好啦~~

k. kwong有時你會覺得拎d notes都夠晒啦~~
但係有d野佢係會上堂至講~咁就要睇你有冇抄低喇~~
不過整體上我覺得k. kwong係好囉~~
我補佢F.5精讀班~d notes真係睇到你死~~
但係佢會講邊d必溫~~邊d可以唔要~~
咁我今次會考chem都拎到個B啦~~(我以前chem係唔得的)
nwfb1001 發表於 2005-8-11 10:18 | 顯示全部樓層
[ref=334761]fuwing[/ref]  在 2005-8-11 02:18 AM 發表:

a. fung同k. kwong我都補過~~
a. fung講書唔錯架~~或者係notes唔太好啦~~

k. kwong有時你會覺得拎d notes都夠晒啦~~
但係有d野佢係會上堂至講~咁就要睇你有冇抄低喇~~
不過整體上我覺得k. kwong係好囉~~
我 ...

咁點解佢認為唔要個D都仲落度呢?
我同學去補K.Kwong都係志在拎notes,上堂就真係少;

ps:個時想報K.Kwong,點知冇晒位,結果去o左報Samuel Chong,都唔錯
tungtung1212 發表於 2005-8-11 12:33 | 顯示全部樓層

[ref=334581]brian[/ref]  在 2005-8-10 11:30 PM 發表:

as~
因為去自修室溫書十個溫chem有八個都拎住佢的 notes …
但我自己報佢升中七summer course又唔覺得佢真係好勁喎…
只係一直跟notes讀、係咁"間"份notes,
而佢說話又異常不清楚,第一堂開始真係 ...

小弟預科無讀CHEM, 唔係我都可以靠K.Kwong
而我在中五報左佢的雞精班,佢係就係老左D* 但佢教書方面的確唔錯
我都係多得佢先可以在會考Chem 拿個C
因為我在學校Chem 的成績係差差差差差,平均每次只拿 20~30%....

所以證明左K.Kwong 係得的,咁當然要自己花時間去讀佢的Notes 啦!^^
Connected via Bluetooth
gordonckchan 發表於 2005-8-11 14:42 | 顯示全部樓層
講真,我真係唔建議你去上k kwong (除非你識d人無人補k kwong),佢除左講廢話之外,成日就「EYT」(即Enjoy yourself tonight,段notes就叫你今晚返屋企自己讀,佢唔會教)

如果有friend補 k kwong,你就問佢借notes.....
我今年都係問人借,佢份notes勝在夠齊整,唔似書咁 (以CE計,你睇fossil fuels + plastic,溫notes就好易背晒,溫書反而覺得亂d,難背入腦)
自己讀,自己背晒d main points已經掂
剛剛放榜,我chem拿A,一半都係因為睇左佢份notes
GC
gn3509 發表於 2005-8-11 18:32 | 顯示全部樓層
[ref=335070]gordonckchan[/ref]  在 2005-8-11 02:42 PM 發表:

講真,我真係唔建議你去上k kwong (除非你識d人無人補k kwong),佢除左講廢話之外,成日就「EYT」(即Enjoy yourself tonight,段notes就叫你今晚返屋企自己讀,佢唔會教)

如果有friend補 k kwong,你就問佢借n ...

佢認真講書上黎可以好認真
講廢話上黎可以講幾個字
不過有時講既廢話係用黎幫助記CHEM既概念
雖然有時講既完全同CHEM冇關.
今期流行:690是原罪
bigfish_hk2 發表於 2005-8-11 20:08 | 顯示全部樓層

我冇讀過 chem
如果我要補 chem 都會選 k. kwong
因為佢口碑幾好
福建幫超市有過期30日叉燒包
KFC 發表於 2005-8-11 21:01 | 顯示全部樓層
[ref=335350]bigfish_hk2[/ref]  在 2005-8-11 08:08 PM 發表:

我冇讀過 chem
如果我要補 chem 都會選 k. kwong
因為佢口碑幾好

係o者
不過學費好鬼貴
!!
tungtung1212 發表於 2005-8-11 21:04 | 顯示全部樓層
[ref=335401]KFC[/ref]  在 2005-8-11 09:01 PM 發表:
係o者
不過學費好鬼貴
!!

咁一分付出一分收獲@@"
Connected via Bluetooth
bigfish_hk2 發表於 2005-8-11 21:34 | 顯示全部樓層

[ref=335401]KFC[/ref]  在 2005-8-11 09:01 PM 發表:

係o者
不過學費好鬼貴
!!

現代不嬲都係貴啦
但係無論回歸前後,每年都有大把學生o係呢間補習社考得好成績!
福建幫超市有過期30日叉燒包