hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 93K 巴士迷膠牌 !?
開啟左側

93K 巴士迷膠牌 !?

JT4686 發表於 2009-4-13 14:34 | 顯示全部樓層

回復 90# 的帖子

其實,討論要客觀D囉
你係講個D牌既,你根本無咩必要拉人落水

咁真係好令人誤會

樓主| EF107 發表於 2009-4-13 14:44 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-4-13 14:34 發表
其實,討論要客觀D囉
你係講個D牌既,你根本無咩必要拉人落水

咁真係好令人誤會

唔好意思
我唔係講d牌
係講呢種行為

ref. #88

拉人落水?果位巴士迷?
我叫相關人仕收番塊牌
亦都只係我意見,亦都符合我立場

GA4829 GA6107 GK8522
HU 106 HU6846
JT4686 發表於 2009-4-13 14:59 | 顯示全部樓層

回復 92# 的帖子

其實,唔關自己事既,唔好理咁多
招人話柄就唔好啦

cheuknam1245 發表於 2009-4-13 15:10 | 顯示全部樓層

原帖由 JT4686 於 2009-4-13 14:59 發表
Anyway......四個字-閒事莫理
唔關自己事既,唔好理咁多

招人話柄就唔好啦

即係咁.. 你有一日係街見到有人比人打劫..
咁你係咪唔應該報警? 因為都唔關你事
古惑仔係後巷開片夠唔關差人事啦.. 咁差人係咪又唔應該理?

唔關自己事既野我唔認為拎出黎講有問題喎.. 只要唔涉及私隱既話
JT4686 發表於 2009-4-13 15:21 | 顯示全部樓層

回復 94# 的帖子

一塊膠牌點可以同殺人放火相提並論?
有關既人同機構都唔理,身為局外人既愛好者理咁多做咩?
brian 發表於 2009-4-13 15:29 | 顯示全部樓層
巴士公司都未出聲,我o地o係度講又有乜意思?
假設係巴士迷整牌玩,人o地個司機都唔介意拎o黎玩,我o地o係度介意d乜?

真係咁睇唔過眼、要指證呢個司機玩牌o既"罪行"的話,
咪打電話去投訴lor,唔洗o係度講咁多道理,我o地幫唔到你ga~

gk9112 發表於 2009-4-13 15:33 | 顯示全部樓層

原帖由 EF107 於 2009-4-5 13:35 發表
路過買野
見到d咁既野

...

相中既 93K 膠牌小弟就未見過
不過上星期見過93K有部AV車頭有另一塊膠牌又係有d 古怪字型
類似bold左既Arial Narrow仲要係大字 "K"
係咪又係巴士迷傑作
=.=
東邪 GK 9112
JT4686 發表於 2009-4-13 15:39 | 顯示全部樓層

回復 96# 的帖子

網上面講就凶狠,做就.....
三個字-算吧啦

人地有關既人同機構都唔理,哩到就到個個巴士阿叔上身咁
睇咁多頁心諗:哩咋巴士迷博乜野,扮乜正義?
真係咁唔鍾意既咪去打個電話去,睇下人地so唔so你?

如果唔係,就唔該安守本份,唔好搞咁多野

cheuknam1245 發表於 2009-4-13 15:52 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-4-13 15:21 發表
一塊膠牌點可以同殺人放火相提並論?
有關既人同機構都唔理,身為局外人既愛好者理咁多做咩?

其實我只係講.. 係呢度討論下係絕對冇問題的...
亦冇需要避忌D乜野

致於向唔向巴士公司投訴,本人態度中立
superbus 發表於 2009-4-13 15:56 | 顯示全部樓層

原帖由 JT4686 於 2009-4-13 14:01 發表
一句到尾-關唔關你事先?
你又唔係事件中既當事人,又唔係有關機構,理咁多做咩?
有關既人同機構都唔理,難聽D我地哩D閒人咁著緊做乜?

如果哩件事令到一群愛好者加上污名-多管閒事
哩個代價又負唔負擔得起? ...

到人地揸正黎做既時候
你認為我地呢班閒人係咪可以置身事外?

如果到時你入站長室問車序,跟手就有人用掘頭掃帚趕你出黎
記住唔好問點解,因為人家揸正黎做