hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 93K 巴士迷膠牌 !?
開啟左側

93K 巴士迷膠牌 !?

JT4686 發表於 2009-4-12 19:21 | 顯示全部樓層

回復 80# 的帖子

咪係
以我所知九記立場係只要display到個目標就已經得,紀律組唔會字體捉去照肺
如果唔係,大把師傅都要去同主任傾計 (ref:大量改牌)
某程度上,個K字大左,夜晚睇得清楚左

有時從街外人角度睇返件事,其實都唔算係D咩
睇到93K,上到車去目的地,That all
似乎有人想搞大件事

neoplan969 發表於 2009-4-13 01:18 | 顯示全部樓層
個post開左成個星期,搞到咁大,不過架車仍然仲用呢D膠牌,就知道梗本冇人理,
而該司機亦都冇事...
LE3009 發表於 2009-4-13 01:36 | 顯示全部樓層
原帖由 EF107 於 2009-4-6 10:11 發表

wa...搞到咁激 =="
車頭隱約見到既白衫人仕
相信就係消息中既果位巴士迷

你可能咁搞可能更方便部份乘客
但可能同時令更多乘客有懷疑
懷疑呢係咪九巴?係咪開梗工?定還是拍梗戲?

更甚既係可以見到呢位朋友
有心將 ...

27454466, 打去port佢丫
JT4686 發表於 2009-4-13 13:15 | 顯示全部樓層

回復 83# 的帖子

牌到今日仲用緊,師傅又無事
九記紀律組唔理,我地作為外人既搞咁多野做乜?

個人認為,睇得清楚行緊93K,理得佢係乜野字體,上到車去到目的地咪夠囉
唔好唔記得,我地既身份只係一群公共巴士既愛好者
如果搞大件事,兩邊都唔討好

站於乘客立場睇,根本唔算係乜野事

S3N92 發表於 2009-4-13 13:47 | 顯示全部樓層
我覺得始乎仲有人唔知件事錯響邊
問題根本唔係響字體係邊種...隻字體會唔會令人好睇左
而係邊個先有權去幫人整
即係咁....有人話替天行道殺左個強姦犯唔通係岩?
而如果話呢件事會令巴士迷同巴士公司聲譽有損或者咩
咁更加唔係去容忍囉唔該
我先唔會去理你咩鬼野字體....而係唔岩規矩呀ma
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
gn3509 發表於 2009-4-13 13:59 | 顯示全部樓層
原帖由 S3N92 於 2009-4-13 13:47 發表
我覺得始乎仲有人唔知件事錯響邊
問題根本唔係響字體係邊種...隻字體會唔會令人好睇左
而係邊個先有權去幫人整
即係咁....有人話替天行道殺左個強姦犯唔通係岩?
而如果話呢件事會令巴士迷同巴士公司聲譽有損或者咩
咁 ...

如果你係咁大義禀然,咁睇唔過眼,
兼且認為响架巴士裝塊自製膠牌等於殺人咁大件事的話
仲唔快啲打去27454466報告,再去警署報案(定打999好?話晒有人覺得裝自製膠牌等於殺人喎)話有人破壞巴士公司財產?

今期流行:690是原罪
JT4686 發表於 2009-4-13 14:01 | 顯示全部樓層

回復 85# 的帖子

一句到尾-關唔關你事先?
你又唔係事件中既當事人,又唔係有關機構,理咁多做咩?
有關既人同機構都唔理,難聽D我地哩D閒人咁著緊做乜?

如果哩件事令到一群愛好者加上污名-多管閒事
哩個代價又負唔負擔得起?

樓主| EF107 發表於 2009-4-13 14:18 | 顯示全部樓層
我唔知所謂搞大件事既係咪我?
如果唔係我就當我對錯號入錯座
如果係我就有幾個問題想問番

1.可以點搞大件事?
2.從邊隻字可以見到我搞大件事?
3.從邊隻字可以見到我要投訴個司機?

由頭到尾
我貼呢篇文既立場

只係帶幾種信息
1.玩牌還玩牌,唔好玩咁大
2.對膠牌有意見,請自行向九巴反映

我冇否定呢set牌對市民有更清晰了解地點
但係凡事有兩面,冇絕對

我係個巴士迷,我貼文只係講番巴士野
呢位巴士迷私自改牌呢種行為,不論佢結果如何,
難道唔值得其他巴士迷大家思考?

若果大家認為唔值得討論既
咁側係呢篇文冇討論既意義,咁請由得佢沉...

當然
總會有人覺得人做地做咩係人地既事,呢D行為管呢都係多餘,多管閒事
我亦都會尊重佢地意見
GA4829 GA6107 GK8522
HU 106 HU6846
JT4686 發表於 2009-4-13 14:24 | 顯示全部樓層

回復 88# 的帖子

如果真係討論既,貼晒d相之後一句歡迎討論,that all
內文既野真係無咩必要貼

咁貼內文,反而比人覺得你似公開批鬥多於討論
講真丫,其實篇文用心係咩,我地真係唔知
我唔識有關既人,只係爬文後比我感覺係咁

有時D野,錯左咪認囉
兜得多,反而覺得哩個人既人格有問題

樓主| EF107 發表於 2009-4-13 14:32 | 顯示全部樓層

原帖由 JT4686 於 2009-4-13 14:24 發表
如果真係討論既,貼晒d相之後一句歡迎討論,that all
內文既野真係無咩必要貼

咁貼內文,反而比人覺得你似公開批鬥多於討論
有時d野,錯左囉,咪認左佢囉 ...

下?
貼完一句歡迎討論?
我唔貼內文咁點表達立場?
定還定唔比我發表意見?

而從字裡行間又邊隻字叫大家一齊批鬥佢
再者要批鬥唔係一個人話鬥就鬥

如果真係令大家誤會既
咁請原諒我d內文令人有誤會 la...

GA4829 GA6107 GK8522
HU 106 HU6846