hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) 孖孖窿
開啟左側

孖孖窿

cacilhas 發表於 2009-4-29 08:09 | 顯示全部樓層

你呢句 - [更何況某D人根本唔知答案…呵呵呵] 係咩態度 ?
好明顯係度搵交嘈啦 !

我可以話你知 , 孖窿呢個term 係90年代(around 1996)我已經由一位jetfoil員工度聽返黎 , 取其船尾兩個死氣喉既型狀而得黎

而我至少係幾年前同百格都已經用呢個名詞 , 咁你話佢會唔會唔知你既問題既答案 ?

我強烈地考慮扣你apower及向站務人員投訴
 樓主| barca_399 發表於 2009-4-29 21:47 | 顯示全部樓層
原帖由 cacilhas 於 2009-4-29 08:09 發表
你呢句 - [更何況某D人根本唔知答案…呵呵呵] 係咩態度 ?
好明顯係度搵交嘈啦 !

我可以話你知 , 孖窿呢個term 係90年代(around 1996)我已經由一位jetfoil員工度聽返黎 , 取其船尾兩個死氣喉既型狀而得黎

而我至少 ...

有人在"對流式"事件中衰左嘛..懷恨在心咪黎還以顏色LO~~~
又或者係衰左想搵人陪....咁咪夾硬話人地唔識LO~~~
呢D行為在某版友上都經常發生....都已經見慣不怪啦....
佢要點講就點講啦......
cacilhas兄都冇需太過動氣啦

就正如某某在MSN 中點唱我一樣....
把口生O係人地度....佢要點講我都阻止唔到....
唯一煩到我係D人聽左某某講之後,又黎問番我..
咁我要費少少唇舌去回應O下咁LO~~~
咁有D分析能力O既人都識得分某某講O既有幾真O既.....

AnsonCCF 發表於 2009-4-29 21:57 | 顯示全部樓層
cacilhas 兄唔好咁勞氣呀,廢時一陣呢到某d 好"正義" o既版友"挺身而出"黎訓話就唔好la
cacilhas 發表於 2009-4-30 13:47 | 顯示全部樓層

我而家做過d咩要怕班偽君子 ? 我都俾佢地扣過apower啦 , 又如何?

仲有 , 我想問呢篇文章既優秀之處係邊 ? 麻煩加apower條友出黎解話 ! 樓主本身齋post相連隻字都無 , 文章係邊度 ? 優秀係邊度 ? 如果話版友既討論優秀唔該加埋俾我 !
我發覺近來D apower 好似唔洗本咁 , 求其俾個9唔答8既理由就可以加俾人
s103597p 發表於 2009-4-30 19:54 | 顯示全部樓層
原帖由 cacilhas 於 2009-4-30 13:47 發表
我而家做過d咩要怕班偽君子 ? 我都俾佢地扣過apower啦 , 又如何?

仲有 , 我想問呢篇文章既優秀之處係邊 ? 麻煩加apower條友出黎解話 ! 樓主本身齋post相連隻字都無 , 文章係邊度 ? 優秀係邊度 ? 如果話版友既討論優 ...

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/misc.php?action=viewratings&tid=385513&pid=1490056

唔該你睇清楚你自己個加分理由先好話人!

該版的樓主本身都係齋post相連一隻字都無,文章o係邊度 ? 優秀又何在呢 ?

如果你想我解話,唔該你解一解你自己個理由比大家聽先!

horta 發表於 2009-4-30 20:17 | 顯示全部樓層
原帖由 cacilhas 於 2009-4-30 13:47 發表

仲有 , 我想問呢篇文章既優秀之處係邊 ? 麻煩加apower條友出黎解話 ! 樓主本身齋post相連隻字都無 , 文章係邊度 ? 優秀係邊度 ? 如果話版友既討論優 ...

in fact, this one of the feature in italk. However, it have a lot of impact. For advantage, it can encourage the boardmates to post their photo here. For disadvantage , someone can deduct the marks with an unacceptable reason. The most serious problems is this system cannot define if the mark added or reduced is really come from the markers' heart..
You may say that some post are similar to each other, however the mark given aren't the same. But, I think that the result will be totally different once the colour, angle, whitebalance, sharpness has a little bit change..
Take an example, in this post, the topic are the same, however the condition in the photo is different, therfore ,marking will be difference..

I love Fuji RVP vivid picture style!~
lam926 發表於 2009-4-30 23:18 | 顯示全部樓層

原帖由 cacilhas 於 30-4-2009 13:47 發表

算吧啦 討論區姐...都算係虛擬地方...d所謂a power ,i power又冇鬼用...何必咁勞氣...咪當正常rating 算囉
看厭了d...你又加下我 我又減下你 o既無聊動作...跟住d reason 學你話 九唔搭八
想問下...點解你地咁著緊d分 ? 唔係剩係呢度...有d討論區o既人癲到用錢買分...
細個識吹牛,大個做物流
hoho900 發表於 2009-4-30 23:59 | 顯示全部樓層
GR614 發表於 2009-5-1 00:39 | 顯示全部樓層
原帖由 lam926 於 2009-4-30 23:18 發表

算吧啦 討論區姐...都算係虛擬地方...d所謂a power ,i power又冇鬼用...何必咁勞氣...咪當正常rating 算囉
看厭了d...你又加下我 我又減下你 o既無聊動作...跟住d reason 學你話 九唔搭八
想問下...點解你地咁 ...

如果係咁,咁站方就唔駛設立一個評分專員
原帖由 hoho900 於 2009-4-30 23:59 發表

但以我所知孖窿呢個term係因為船名得黎,
2(00)x
我唔係話你錯...大家交流下姐

咁2010仲叫唔叫做孖窿好
セブンアイランド大漁
hoho900 發表於 2009-5-1 01:46 | 顯示全部樓層