hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) M 仔
開啟左側

M 仔

GN4157 發表於 2009-5-8 21:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

5074 發表於 2009-5-9 09:00 | 顯示全部樓層
邊度有M仔?

呢架短MCW黎嗎?

評分

參與人數 2aPower +5 收起 理由
iczer3 + 3 Good Point, I agree
5480 + 2 agree same thought

查看全部評分

AP11.JD9374
kmb_gu657 發表於 2009-5-9 09:08 | 顯示全部樓層
仲以為有MCW睇...

空歡喜一埸
petcity 發表於 2009-5-9 10:28 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
Crotone 發表於 2009-5-9 11:07 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2009-5-9 10:28 發表
按:如果影到91M,93M,95M以及其他M線,又可唔可以叫M仔

係我屋企果頭,我只會叫呢條線係M仔.

但唔會叫其他線係M仔..

所以M仔呢樣野又係各花入各眼...
One Door Closes Another Door Opens
Kamma 發表於 2009-5-9 11:13 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2009-5-9 10:28 發表
你們這班幹嘛,人家有創意自由
係唔鍾意解釋呀,係唔係又想他甚至
他們朋友一同出手你們才知你們錯嗎
有相你睇咪算囉,嘈咩呀,以後咪當M仔係296M囉
甚至,將呢架十二米富豪奧林比安稱呼M仔,同埋九
巴官方名稱甚至有人註冊左M仔 ...

M仔=MCW? M11?
誤咩導? 成班自命道德判官

評分

參與人數 7aPower -13 收起 理由
98C + 5 說法很有道理,見解.
admin35 + 5 見 #166 判決
gn3509 -5 任何人都有權對內文及主題不滿,話人道德判 ...
da54 -3 無理批評人家的合理批評
AD18 -5 閣下憑甚麼理由去話人係自命道德判官 ...
dicksonboy -5 poor logic: disagree with title =/=道德 ..
血肉長城 -5 人地明明有錯, 你仲要幫住人, 想點? ...

查看全部評分

HM4053 發表於 2009-5-9 11:27 | 顯示全部樓層

我所認識的"M仔"
屯公之長紅:FP7359,HL8604
S3N92 發表於 2009-5-9 11:49 | 顯示全部樓層
原帖由 HM4053 於 2009-5-9 11:27 發表
我所認識的"M仔"

仲駁到電...
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
HR2174 發表於 2009-5-9 12:19 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

始乎扣你分個位都幾重手下
一次扣五分

其實應該冇所謂對與錯
只不過大家的認知不同
同一個term大家所認為的野係唔同

我諗未致於扣Kamma 5分掛?
佢都係有另一個觀點者
扣分個位一口咬定
樓主係錯
所以幫佢ge人係錯

咁樣係咩道理?
「人地明明有錯, 你仲要幫住人, 想點? ...」

而且用字始乎顯得出有少少態度惡劣

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
AL37 + 2 Agree

查看全部評分

箭豬 發表於 2009-5-9 12:36 | 顯示全部樓層

原帖由 HR2174 於 2009-5-9 12:19 發表
始乎扣你分個位都幾重手下
一次扣五分

其實應該冇所謂對與錯
只不過大家的認知不同
同一個term大家所認為的野係唔同

我諗未致於扣Kamma 5分掛?
佢都係有另一個觀點者
扣分個位一口咬定
樓主係錯
所以幫佢ge人係錯
...

少少野就話人地誤導or唔合理...
誤導你d咩唔合理d咩?(呢個情況係交通路線建議(C1)仲明顯)
有佢地呢d當正自己特警判官既人,
所以呢度人流愈黎愈少.

評分

參與人數 1aPower -1 收起 理由
HM4053 -1 唔好對版友亂扣帽子

查看全部評分