hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 呢位小朋友的生日會... 有點誇?
開啟左側

呢位小朋友的生日會... 有點誇?

kay 發表於 2009-5-11 21:03 | 顯示全部樓層

原帖由 ~EV5641@70~ 於 2009-5-11 21:00 發表

又想嘈到要版主叫停?

暫時唔見得討論氣氛會迅速惡化
不過搵到位就要識得"見好就收"啦
fv682 發表於 2009-5-11 21:05 | 顯示全部樓層
客觀評論都可以既
我話人晒命, 咁佢真係有錢晒命
都係羨慕下個小朋友0者
駐屯門記者FV682報導
teddybus 發表於 2009-5-11 21:06 | 顯示全部樓層
原帖由 ~EV5641@70~ 於 2009-5-11 21:00 發表

又想嘈到要版主叫停?

以事論事者,討論一下就叫干涉,咁倒返轉頭,咁樣做又算唔算干涉人地既合規討論?

無錯佢係有自由去選擇將d 錢用去邊既,係無犯法既情況下
只不過,其他人都有評論佢呢種慶祝方法既自由囉....
HL1928 發表於 2009-5-11 21:07 | 顯示全部樓層

原來我有影到佢部生日車

仲有一部不過比私家車 "得" 住左
不宜 ! 尚德臭道士出沒注意 !
volvo_chan 發表於 2009-5-11 21:08 | 顯示全部樓層
即使屋企點有錢都好,小朋友生日會真係唔應該咁豪,咁樣好容易會影響小朋友日後的身心發展,唔好唔要,
唔靚唔買,唔貴唔食,總之生活乜都要豪,不過點都好,錢係人地,人地有錢鐘意點樣同個仔慶祝生日都好啦!

看到樓主這輯相,回想起小弟的童年時從來沒有人為小弟慶祝生日,禮物就更加無。除了本身家庭文化外,
自己也一向唔會在意自己的生日,有時甚至連自己生日都忘記,21年來唯一一次有人同我慶祝生日的,就是
20歲那年小弟於新加坡的女友記得我的生日,不過那次小弟要專程從香港買機票到新加坡先可以慶祝自己生日,
那次真是印象心刻,畢生難忘,人生第一個有人同我慶祝的的生日,竟然仲要自己坐飛機去先可以做到...真是
而今年的生日,因為女友咁啱要飛所以無搞。

看到樓主這些相,為小弟帶來不少感觸

評分

參與人數 1aPower +4 收起 理由
AL37 + 4 I cannot agree more!

查看全部評分

至于你信不信,我反正信了
 樓主| da54 發表於 2009-5-11 21:10 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2009-5-11 20:56 發表
洗唔洗咁呀,特登袓架開頂黎做生日會
佢屋企有錢都唔洗咁呀,而家仲係金融海嘯,儲d錢啦,就算係都損比d有需要既人啦

小朋友應該比較「無辜」,斷估佢都唔會指明要兩架開頂車啦....

又或者父母係新創建高層,租車有得平兼搞埋牌
至於你們信不信?反正我信了
ASV50 發表於 2009-5-11 21:13 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2009-5-11 20:39 發表
P.S. 忽然一想,如果個攝影師跌出車外就真係累街坊....+ U8 u+ Q  B9 O# d
架 #192 未必 dup 得切,司機真係可能俾佢玩死....www.hkitalk.net2 j  u& h7 [3 D" x2 W
兩架開頂車跟住俾警察扣幾日,做唔到生意...www.hkitalk.net- B3 R8 S4 s& K& q0 L/ x
跟住班細路可能又會有陰影.....

無野既o...最多咪上頭版

高過4.4米, 有可能被天橋要批頂..... .....諗到都覺得恐怖
FVxMF 發表於 2009-5-11 21:15 | 顯示全部樓層
原帖由 ASV50 於 2009-5-11 21:13 發表

無野既o...最多咪上頭版

高過4.4米, 有可能被天橋要批頂..... .....諗到都覺得恐怖

萬一成個人頭跌左落黎就..
fv682 發表於 2009-5-11 21:26 | 顯示全部樓層

回復 38# 的帖子

生日快樂, 送你一個人頭落地
駐屯門記者FV682報導
HF3204@243M 發表於 2009-5-11 21:30 | 顯示全部樓層

原帖由 fv682 於 2009-5-11 21:05 發表
客觀評論都可以既
我話人晒命, 咁佢真係有錢晒命
都係羨慕下個小朋友0者

而家有人振興香港經濟
救港救國
我地要多謝佢先真呀