hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴5號有計劃返回尖沙咀碼頭
開啟左側

[問題] 九巴5號有計劃返回尖沙咀碼頭

Kaix 發表於 2009-6-16 16:16 | 顯示全部樓層

原帖由 北角---九龍城 於 2009-6-16 14:14 發表

係政府冇做足夠的宣傳同諮詢,要拆果陣d群眾先知...

我到依家都唔知皇后碼頭要拆喎,
吓尖沙咀巴士總站又要拆,
點解我完全唔知架??

冇人親身同我講喎?
咨詢? 冇人親身拍門同我傾喎?

呢個正苦真係不知所謂,
唔親身拍門同我傾,我鬼知呀

我連皇后碼頭要拆都唔知呀

你地班為民請命嘅點做野??
你地做左d乜我都唔知,
下次要拍門同我傾喇

評分

參與人數 1aPower -2 收起 理由
exspeed -2 態度惡劣

查看全部評分

Kaix 發表於 2009-6-16 16:25 | 顯示全部樓層
原帖由 av220 於 2009-6-16 16:12 發表
而家聯合國都上埋去, 政府有冇理會民意?

唔係聯合國干涉,而係有香港人係聯合國提出要求介入,
不過人地都費鬼事理你,事件不了了知

民意?? av220兄不代表我喎,你做咩騎劫民意

大家可以發起遊行,如果動員到幾萬人嘅,都算有d民意基礎嘅
33XX 發表於 2009-6-16 17:03 | 顯示全部樓層

回復 32# 的帖子

香港政府,甚至市民都是做咗一樣嘢先後悔,尖碼看來都係凶多吉少架喇...
Kaix 發表於 2009-6-16 17:22 | 顯示全部樓層

原帖由 33XX 於 2009-6-16 17:03 發表
香港政府,甚至市民都是做咗一樣嘢先後悔,尖碼看來都係凶多吉少架喇...

你又憑乜野話市民會後悔??

33XX兄不代表我!!!!!
hz6751 發表於 2009-6-16 17:32 | 顯示全部樓層
原帖由 LAK2 於 2009-6-15 09:59 發表
要加價不如淨係拉長彩虹特車, 半個鐘一班好過無

運吉網頁資料話平日週一至週五上午七時至下午七時有特車
由彩虹村往尖東麼地道,但是九巴網頁資料則沒有顯示,
究境實情是否有特別車存在?班次如何?
~誰@359~ 發表於 2009-6-16 17:46 | 顯示全部樓層
原帖由 Kaix 於 2009-6-16 17:22 發表

你又憑乜野話市民會後悔??

33XX兄不代表我!!!!!

咁你又憑乜野話市民唔會後悔?
好似你都冇可能代表全部市民喎

即係我唔明你硬係咁鐘意串串貢撩交嗌
將原本有道理既事情無限放大到一個過份既地步

字大只顯得人自大
mints 發表於 2009-6-16 22:11 | 顯示全部樓層

原帖由 5號的前fans 於 2009-6-15 23:26 發表

閣下以上所分析的詳細內容實在厲害(至少猜中了運吉八成的陰謀)。

其實本人已經不止向有關當局表達還原5號的意見,因為還原路線除了對富山
居民有影響外,基本上可在不加巴士數目情況下提供頻密的班次,亦不會對
票價構 ...

想法同你一致 將5號還原
加返一個5號同203e,3d,3m,3b攪轉乘
一個居民已經習慣左5號乘車模式的藉口
甘山下30幾年5號車乘車去尖碼的習慣
你們又如何對待
DM17 發表於 2009-6-16 23:03 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2009-6-16 17:46 發表

咁你又憑乜野話市民唔會後悔?
好似你都冇可能代表全部市民喎

即係我唔明你硬係咁鐘意串串貢撩交嗌
將原本有道理既事情無限放大到一個過份既地步 ...

由上年拆站事件傳出開始
呢位人兄已經係咁   

唔爭在問埋啦..抽足成年水究竟想點?
史上空前最強大戰!
DIH 發表於 2009-6-16 23:25 | 顯示全部樓層
原帖由 DM17 於 2009-6-16 23:03 發表

由上年拆站事件傳出開始
呢位人兄已經係咁   

唔爭在問埋啦..抽足成年水究竟想點?

以下內容純講笑,有時我會贊同佢觀點的:
大家睇下呢位板友的名字,我即時想到一個比較粗俗的字眼。

睇返份地區報,
5號綫將「延長」至尖沙咀天星碼頭,come on,於我而言佢係回歸而唔係延長,
有關人等就用「延長」為由強行加價,我寧願佢當年唔改線,直接加價。

而家睇返先知,原來3B由紅磡至九龍城一路都係平過5C,
但5C車海對3B兩位數班次,大部分人如果兩者都可以的話都係見車就上。

九記出陰招掠水都唔係新鮮事架喇......
JX9097 發表於 2009-6-17 00:16 | 顯示全部樓層

原帖由 天空之神 於 2009-6-15 17:51 發表
5 號改去富山同縮出尖東係一個陰謀

1) 將批客送比貴線 5C , 28

仲有26