hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及資訊科技與產品 notebook有乜好介紹lei??
開啟左側

notebook有乜好介紹lei??

andrew 發表於 2005-9-5 21:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

我想買返部,佐係出面又有咁多款牌子同型號
我想知邊款好
價錢10000左右到
聽人講Fuxxxx(唔識串)幾好,但係貴d
而Acxx d人又話成日hang機
可唔可以介紹咩隻好呀??
thx~~
鄭笑 發表於 2005-9-5 21:35 | 顯示全部樓層
ronaldlau 發表於 2005-9-5 22:10 | 顯示全部樓層
我近來買了一部 notebook... around $9000
HP Compaq nx 6120
Intel P M 740 (1.73G)
Win XP Pro
CD-RW / DVD Combo
1GB Ram
60 GB HD~
with card reader... ^^"

Router ... NETGEAR
在皇室堡...~ ^^"
joeli16 發表於 2005-9-6 03:48 | 顯示全部樓層

個人覺得Stamp機較經濟及穩定,
請睇呢度
Chi_Hang 發表於 2005-9-6 12:36 | 顯示全部樓層
小弟架機都係 Stamp。用差唔多一年, 都唔差呀。
Hong Kong Life is really "Exciting"...
DD2113 發表於 2005-9-6 16:43 | 顯示全部樓層
[ref=361843]joeli16[/ref]  在 6-9-2005 03:48 發表:

個人覺得Stamp機較經濟及穩定,
請睇呢度

續前文 (上面的 link) .... Stamp 係唔差, 不過呢~~ 上次在會展電腦節俾錢訂左部 Stamp 259 後, 佢公司 (South China) 5日後打來話自己嚴重超賣, 攪到俾唔到貨我!! #

之後拖左幾日, 佢地都話安排不到一部給我, 寧願 refund 給我..... (現在已取回錢) #:-/

現在我也是看真一點先, 等 CU 的HP/ Compaq offer, 及中秋後 HKU 的 IBM offer 再作決定. #

[ref=361497]鄭笑[/ref]  在 5-9-2005 21:35 發表:

其實呢,在這裡聽人講MAC轉PC咁易,真係可以諗下買IBOOK或POWERBOOK囉。

時代礦場地庫的 "City豬扒" 做緊 Promo, 有興趣可以看看....
Apple 機係型仔, 又白又透明, 不過最低消費 (學生特價) 都要過萬!!

[ Last edited by DD2113 on 2005-9-6 at 16:52 ]
反對所有專利巴士全空調化!
hkbw 發表於 2005-9-6 17:34 | 顯示全部樓層

Dell其實係一個經濟實惠的選擇...

stamp機, 小弟有同學用過, 兩年幾三年就已經唔多妥....樣樣都壞,
我幫佢整機都整左好多次......

反而自己部Dell機, Inspiron 2650, 用左三年...冇乜點壞過.....
係小弟的酷刑下, 部機都仲好夠用....

我弟剛剛買左一部新機, $8000不到...15.1吋闊mon, 乜都有...又快, 畫質又靚, 正..

我個fd又剛剛買左部....$8000, 12.1吋, 又細又靚....d function仲非常夠tim...

值得考慮呀!
殺雞焉用牛刀?!
AVD1 發表於 2005-9-6 17:50 | 顯示全部樓層
其實我覺得 Toshiba / Samsung D Notebook 都唔錯
你可以去 PCCW Look 下 ~~~

(有 Cheap 有 Expensive)
LJ7006 = MF5119 = AVD1
dannysan 發表於 2005-9-6 18:04 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
exspeed 發表於 2005-9-7 22:47 | 顯示全部樓層

[ref=361561]ronaldlau[/ref]  在 2005-9-5 10:10 PM 發表:

我近來買了一部 notebook... around $9000
HP Compaq nx 6120
Intel P M 740 (1.73G)
Win XP Pro
CD-RW / DVD Combo
1GB Ram
60 GB HD~
with card reader... ^^"

Router ... NETGEAR
在皇室堡.. ...

我就買左部 LG LS50, $6990

Intel M 1.2G
15" mon
60G hd, 512MB ram
DVD/CD-RW combo
card reader

加多個 buffalo wireless router $370
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!