hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 都城 67M
開啟左側

都城 67M

S3BL435~FU7371 發表於 2009-7-28 03:40 | 顯示全部樓層

原帖由 JM3928 於 2009-7-27 23:17 發表

仲有(L)FW2096

無記錯FW2096掛67M果時仍然屬於屯廠車
HB00610 發表於 2009-7-28 07:54 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL435~FU7371 於 2009-7-28 03:40 發表

無記錯FW2096掛67M果時仍然屬於屯廠車

已經係l廠車…我記得再之前係DY8912…。
HB00610 發表於 2009-7-28 08:04 | 顯示全部樓層
原帖由 arhang2001 於 2009-7-28 00:46 發表

我在嶺南返學三年,每星期日晚返入去,好多時都係搭中 HX9257。

有乜理由星期日夜晚10 點幾,三幾十個客,葵芳去嶺南要 50 分鐘??!!

掛呢架車的夜更, 可以話係成屯門碌車之最。

呢架車可以三點幾架車無乜人時, 上浪翠園俾架66的吉龍爬鬼埋。

有次用HA7874代架HX9257, 同GK2586@66個容生鬥碌車, 佢係可以令架66再碌都忍不住爬佢頭!!!
(GK2586半時都用近半個鐘行屯公, 我在架66度所以知)

以前夜晚呢架位用JV2129行, 葵芳去虹橋唔塞車都可以行超過1個鐘
屯門公路上斜, 我睇住佢得5km/h上, 汀九橋前都過唔到40kph…

但係早更時間搭的HX9257係正到…我仲好記得有次上午搭佢係快到癲。

當時67X仲係掛緊康偈豪, 結果成條屯公GG8690@67X(好似係)鬥快, 仲要係鬥嬴人地(我地同架康偈豪都係佢成排成排車咁爬頭)…
HB00610 發表於 2009-7-28 08:07 | 顯示全部樓層

原帖由 GR1473 於 2009-7-28 01:43 發表

好記得就係呢位光頭佬慢到呢....次次趕時間搭佢真係嬲到想問候佢
佢只係快過57M個位好多個6字既超級碌車司傅

我搭佢好多次車, 由ED3720搭到而家…

可能係我好彩…我只係遇過一次佢碌車, 但呢次係最近搭佢的一次(<--我開住GPS, 佢車速唔過60)…
FD_8592 發表於 2009-7-28 08:24 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL435~FU7371 於 2009-7-27 22:42 發表
67M印象最深刻,都係6架老虎蘭
FP6583,FP8167,FP7359,FP8329,FT9910,FU7371

本人最深刻都係DM3822
S3BL435~FU7371 發表於 2009-7-28 18:35 | 顯示全部樓層
原帖由 FD_8592 於 2009-7-28 08:24 發表

本人最深刻都係DM3822

如果講快,真係無得鬥了
oldfung427 發表於 2009-7-28 19:52 | 顯示全部樓層

原帖由 S3N353 於 2009-7-27 20:17 發表
曾掛過67M之S3M:
EF6840
EG5138
ED3720
ED2830
EF8241
DL6216
EH2968
EH4312
ED2829
EF8576
DP1185
EG6915...
咁多架67M熱狗之中最愛EU5472(S3BL404)
果時得佢係康蘭...可惜宜家只能從相中回憶! ...

幫下手先
仲有:
DL 3138
DP 1164
EG 5163
EG 8389

唔知仲有冇漏呢?
oldfung427 發表於 2009-7-28 19:53 | 顯示全部樓層
原帖由 HB00610 於 2009-7-28 08:04 發表

掛呢架車的夜更, 可以話係成屯門碌車之最。

呢架車可以三點幾架車無乜人時, 上浪翠園俾架66的吉龍爬鬼埋。

有次用HA7874代架HX9257, 同GK2586@66個容生鬥碌車, 佢係可以令架66再碌都忍不住爬佢頭!!!
(GK2586半時 ...

早更果位伯伯退左休好耐lu
夜更叔叔都好耐冇見過
唔知大家知唔知佢下落?
petcity 發表於 2009-7-28 20:32 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
S3N353 發表於 2009-7-28 20:36 | 顯示全部樓層

67m果批MCW 帶給我們很多回憶...

補充 :
有一段時間(未轉全冷前), JV2129(AMN28)掛過67m,
當時AP103(JX4829), AP104(JX5383), 同L廠AV525(HU8087)
齊齊掛67m, 可算係特色...後來JV2129(AMN28)被抽走,
換入ATR60(HX9527) 直至67m全冷後HX9527被掉到K廠,
用白車代佢位置(宜家67m都係得AP103及AP104係金車)
平等機會 多元共融