hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 笑住咁講絕交...
開啟左側

笑住咁講絕交...

5074 發表於 2005-9-23 18:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

上個星期
我一位幾好既朋友忽然之間笑住咁同我講絕交
我都以為佢玩玩下

我終於忍唔住想同佢講野
佢又笑住咁同我講:我地唔係絕左交咩~哈哈<---咁喎
點知到而家差唔多兩個星期..
都無理到我

我曾經將佢一個秘密講過出去俾一個人知..叫亞a啦..
而亞a都話我朋友將我既秘密講左俾a知..
亞a知左呢件事之後無耐就去左英國讀書..
呢件事到而家已經4年..
但照計佢無可能會知...

但以佢大方既性格知道左
會打和就算..

我真係幾驚會無左呢個朋友..
AP11.JD9374
3AV100@41A 發表於 2005-9-23 18:49 | 顯示全部樓層
同你講聲都好
好過粒聲唔出走鬼左.....
 樓主| 5074 發表於 2005-9-23 18:54 | 顯示全部樓層
[ref=375884]3AV100@41A[/ref]  在 2005-9-23 06:49 PM 發表:

同你講聲都好
好過粒聲唔出走鬼左.....

我覺得我個情況得人驚D,你不如將心比己
咁諗下..
AP11.JD9374
307 發表於 2005-9-23 20:48 | 顯示全部樓層

[ref=375887]5074[/ref]  在 23.9.2005 18:54 發表:
我覺得我個情況得人驚D,你不如將心比己
咁諗下..

唏...依家驚都無用啵...
佢真係想唔理你的,
你點諗都係改變唔到呢個事實啦...

下次真係咪再將人地同你講的野揚到週圍都係喇....
只罵不建議=不負責任
 樓主| 5074 發表於 2005-9-24 11:14 | 顯示全部樓層
[ref=376002]307[/ref]  在 2005-9-23 08:48 PM 發表:

下次真係咪再將人地同你講的野揚到週圍都係喇....

其實我覺得未必關呢件事架
有朋友問我有無做對唔住佢既事
我只係諗到呢件事
所以先講出黎
AP11.JD9374
307 發表於 2005-9-24 12:06 | 顯示全部樓層
[ref=376597]5074[/ref]  在 24.9.2005 11:14 發表:
其實我覺得未必關呢件事架
有朋友問我有無做對唔住佢既事
我只係諗到呢件事
所以先講出黎

但係你(唔小心)揚開左果件事係邊類的事呢?
只罵不建議=不負責任
 樓主| 5074 發表於 2005-9-24 12:09 | 顯示全部樓層

[ref=376623]307[/ref]  在 2005-9-24 12:06 PM 發表:

但係你(唔小心)揚開左果件事係邊類的事呢?

唔見得光既習慣..
即係剃毛果類..

我唔係周圍唱,係好唔覺意地講得俾一個人知..
我認為唔會係果個人講出去
所以我朋友話絕交應該同呢樣野無關
AP11.JD9374
307 發表於 2005-9-24 12:27 | 顯示全部樓層
[ref=376626]5074[/ref]  在 24.9.2005 12:09 發表:
唔見得光既習慣..
即係剃毛果類..

我唔係周圍唱,係好唔覺意地講得俾一個人知..
我認為唔會係果個人講出去
所以我朋友話絕交應該同呢樣野無關

嗯...
有時候真係自己唔小心,
講左一d自己覺得無關痛癢,
但係人地未必會係咁諗的事。

有時候唔係有無週圍唱而會令人地唔鐘意,
可能只係因為你講左一d人地認為你信得過,
所以唔怕尷尬咁講左d事俾你知....

同埋,有時候你講一樣出去的時候,
你唔expect佢會講出去,
但係可能亦都係因為唔小心,
甚至有d人本身的性格就係守唔到秘密亦都唔定...

所以我覺得有關係唔奇怪...
只罵不建議=不負責任
鄭笑 發表於 2005-9-26 22:25 | 顯示全部樓層
絕對唔可以以為人地大方,無所謂就以為無事!!!!!
人地無所謂,係因為挑唔到人地有所謂既事姐!!!!