hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及電子遊戲 有冇人玩JETでGO 2, 可以一齊談談嗎?
開啟左側

有冇人玩JETでGO 2, 可以一齊談談嗎?

前KMB員工家屬 發表於 2005-10-2 16:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

JET でGO 2是一隻模凝飛行遊戲, 但比flight sim較為簡單易玩,

但大家有冇發覺, 這個game比較悶, 而且變化少, 玩多幾次就

唔想玩.

例子1: 長途線太呆板

由東京飛那覇, 約1小時, 除了起飛及降落外, 高度及方向全無

變化, 遊戲者只是呆坐, 比真正乘客更要無聊. 除上述路線外,

大阪至那覇, 及札幌至大阪, 亦是悶蛋之一

例子2: 飛機泊位次次一樣

落地後, 無論用那邊跑道落降也好, 都一定會泊同一個位置, 而

且滑行道上的指示又不清楚, 好易又話您行錯路, 又要扣分

例子3: 完全欠缺變化, 太死板

在這個game裏面, 變化得最多可算是天氣, 除了早午夜3個時段外,

更有行雷打風落雨等, 但在這惡劣情況下, 應該可讓玩者選擇轉

飛其他機場, 而不是好似華航機司咁勇猛, 強行把飛機降落, 有試

過新千歲降落的朋友都知道, 其中一個天氣勁到, 又大雪, 又大霧,

仲要是夜晚,飛機落到接近機場時, 都見不到跑道燈, 死未?

例子4: 自由mode太過求其

自由mode故名思議是讓玩者自行選擇起飛, 降落的機場及機種, 但

衰到滑行都沒有, 一開始就跑, 降落時機輪接地就即時game over, 遊戲

的設計者真在太過差了

這隻game我買了$240, 現在覺得一點也不值.

有冇板友有玩開這隻game, 一齊分享一下吧!
240SX 發表於 2005-10-2 18:09 | 顯示全部樓層
之前我都有買.. 後尾賣左
隻game玩到我訓著覺...
人們說愛情就如等巴士...
kychung 發表於 2005-10-2 20:14 | 顯示全部樓層
所以呢....不如試下玩 flightsim 呀
雖然比較難玩
但當你學識左ge話
滿足感好大架
起碼你會真係覺得自己似個pilot
南粵急行 rail.kychung.com
N38 發表於 2005-10-4 13:27 | 顯示全部樓層

我玩呢隻game通常一路睇書一路玩
耐不耐望下,睇下到左個轉向點未

最長玩過由沖蠅直航去北海道
2個半小時

我試過降落之後搵唔到路去停機坪,
結果去到跑道尾,唔知點算好

fightsim我都想玩,不過真係難玩,
難上手
喜愛過的花兒 全都被人摘去了
turbojet929-100 發表於 2005-10-4 19:25 | 顯示全部樓層
[ref=383917]kychung[/ref]  在 2005-10-2 08:14 PM 發表:

所以呢....不如試下玩 flightsim 呀
雖然比較難玩
但當你學識左ge話
滿足感好大架
起碼你會真係覺得自己似個pilot

請問flightsim要?MB 顯示卡
HY4099 發表於 2005-10-5 17:02 | 顯示全部樓層
[ref=383722]前KMB員工家屬[/ref]  在 2005-10-2 16:46 發表:
這隻game我買了$240, 現在覺得一點也不值.
有冇板友有玩開這隻game, 一齊分享一下吧!

我初初出果陣時買, 要成$380-
 樓主| 前KMB員工家屬 發表於 2005-10-5 23:53 | 顯示全部樓層

[ref=385252]N38[/ref]  在 2005-10-4 13:27 發表:

我玩呢隻game通常一路睇書一路玩
耐不耐望下,睇下到左個轉向點未

最長玩過由沖蠅直航去北海道
2個半小時

我試過降落之後搵唔到路去停機坪,
結果去到跑道尾,唔知點算好

fightsim我都想玩,不過真係難玩 ...

老友, 您是否真的玩過沖蠅直去新千歲先?

東京去新千歲50分鐘, 東京去沖蠅1小時, 加

起來才1小時50分, 照您所講, 沖蠅直去新千歲,

仲慢過2程飛機, 有可能嗎? 雖然我未試過直飛,

但您這段說話的可信性極低, 即使用747及737比

較, 時間上亦無可能差咁遠.
N38 發表於 2005-10-6 20:54 | 顯示全部樓層
[ref=386546]前KMB員工家屬[/ref]  在 2005-10-5 11:53 PM 發表:

老友, 您是否真的玩過沖蠅直去新千歲先?

東京去新千歲50分鐘, 東京去沖蠅1小時, 加

起來才1小時50分, 照您所講, 沖蠅直去新千歲,

仲慢過2程飛機, 有可能嗎? 雖然我未試過直飛,

但您這段說話的可信 ...

玩過幾次啦,直航,唔記得2小時30分定2小時40分
但一定超過2小時
印象中東京去沖蠅一小時唔得
喜愛過的花兒 全都被人摘去了
kychung 發表於 2005-10-12 00:11 | 顯示全部樓層
[ref=385422]turbojet929-100[/ref]  在 4/10/2005 19:25 發表:
請問flightsim要?MB 顯示卡

至少128MB左右
如果想加多D traffic就最少256MB
另外如果想逼真D
最好買埋joystick
如果唔係
要人手操控時會好難
南粵急行 rail.kychung.com