hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 劏車場一問(急)+一個小問題
開啟左側

[問題] 劏車場一問(急)+一個小問題

HA9560 發表於 2009-10-4 12:05 | 顯示全部樓層

原帖由 bluemoon 於 2009-10-4 09:15 發表

我都好認同你既講法
點解湯車場地址唔能夠向公眾交代?我諗極都唔明.可能佢想營造神秘既感覺,抬高身價~

其實上村場既地址一早已經爆左出街la..想知既咪上網查下lor..
葵盛東居民AMN36 發表於 2009-10-4 12:15 | 顯示全部樓層
原帖由 HA9560 於 2009-10-4 12:05 發表

其實上村場既地址一早已經爆左出街la..想知既咪上網查下lor..
明明拆車場係正當行業打開門做生意
但你響上一版既回應, 就比你講到好似製毒工場之類既不法行業唔見得光咁
bluemoon 發表於 2009-10-4 14:39 | 顯示全部樓層
HA9560 發表於 2009-10-4 20:26 | 顯示全部樓層

原帖由 葵盛東居民AMN36 於 2009-10-4 12:15 發表
明明拆車場係正當行業打開門做生意
但你響上一版既回應, 就比你講到好似製毒工場之類既不法行業唔見得光咁

源興都係個例子la..以前任人入場影..而家?
再極端d既..比人偷野/放火..唔係未發生過la
最近既 -> 上村場而家已經唔再比人入..原因?
見得光=運作要被影響?
我信得過既人私下問我,,我多數會答..但係咪適宜咁樣公開?
我想講如果我公開既話我一樣會比人插.. 考慮下場主利益吧

~EV5641@70~ 發表於 2009-10-4 20:42 | 顯示全部樓層
原帖由 DW8306 於 2009-10-4 10:59 發表

最重要係唔洗d好野俾人截糊,轉手又可以獲利.又可以係d唔知情人士面前扮大佬
一舉多得,正呀!~

我入上村果陣入面拆緊DS+SF炸,某部份人士識入場就扮晒好把砲咁...真係 ...

呢點極同意
唔好話其他人,我幾個知情既FD都係咁唸
不過,上面唔係冇道理既
知情既都知前排發生咩事啦
都係個句,考慮下場主利益啦
湯車場地址,有心想知既,要揾有幾難?
回#23,個位同志叫HA9560
DW8306 發表於 2009-10-4 21:58 | 顯示全部樓層
原帖由 HA9560 於 2009-10-4 20:26 發表

源興都係個例子la..以前任人入場影..而家? hkitalk.net: O2 ?" D) b/ W$ j( a5 S
再極端d既..比人偷野/放火..唔係未發生過la 0 n! a. ^5 U% B5 D& J" G5 r" {
最近既 -> 上村場而家已經唔再比人入..原因?
見得光=運作要被影響?
我信得過既人私下問我,,我多數會答..但係咪適宜咁樣公開?   v% `/ g2 q0 T+ h8 N
我想講如果我公開既話我一樣會比人插.. 考慮下場主利益吧 www.hkitalk.net; h! b- p) u/ w

源興唔俾人入只係想集中d人去觀塘倉交收
上村唔係唔俾人入,只係"貨品"俾某店包左底.你入去都冇野好買

比人偷野呢d就算你唔揚個場係邊你就夠膽寫包單話一定冇人拆野咩?
ME29俾人燒只係個別事件,而家都冇人知係巴士迷搞定圍村仔搞
你自已講到咁兇狠,你又知唔知成件事係點呀?

以前ME30,BL66未泊係上村果陣咪又有段長時間泊公衆停車場
又唔見兩架車俾人燒俾人搞?個別人士請不要扮大代,感謝!

最後,請果堆利益集團人士唔好貓哭老鼠喇.維護車場私隱?
唔好玩喇...真係

評分

參與人數 2aPower +6 收起 理由
AP149 + 3 十分同意
da54 + 3 Agree

查看全部評分

HA9560 發表於 2009-10-4 22:13 | 顯示全部樓層

原帖由 DW8306 於 2009-10-4 21:58 發表

源興唔俾人入只係想集中d人去觀塘倉交收
上村唔係唔俾人入,只係"貨品"俾某店包左底.你入去都冇野好買

比人偷野呢d就算你唔揚個場係邊你就夠膽寫包單話一定冇人拆野咩?
ME29俾人燒只係個別事件,而家都冇人知係巴士 ...

上村最近的確因為發生左d事而唔比人入..你試下好似以前咁問場主比唔比入去影相.. 而呢件事唔係仇恨所致

原帖由 DW8306 於 2009-10-4 21:58 發表

呢句我覺得實在過份左d..
我咁樣公開既話會引來更多巴迷來影,,咁咪會增加比人偷野既機會
唔好唔記得:巴迷唔係全部都好人..

我從來唔轉售劏車場買番離既野..唔屬於你所指既"利益集團"成員..唔好搵錯人
HM4053 發表於 2009-10-4 22:25 | 顯示全部樓層
拿,其實有心去搵,
就咁去 yahoo到打番個車場個名,唔洗1秒,己經大大個網頁起度,
如果有心係搵,係可以自己黎的,唔一定要睇人面色的
就等我順手幫湯車場賣個免費廣告,增加客源,幫補場主既利益
http://www.yuenhing.net/index.html

利益申報:本人不曾到達任何一個湯車場,
亦冇任何一手、二手廢舊巴士零件

*希望解決晒所有問題
屯公之長紅:FP7359,HL8604
HA9560 發表於 2009-10-4 22:30 | 顯示全部樓層
希望上面果句"睇人面色"唔係講緊我lo..
我信得過既人我一定會講..只係唔想太過張揚咁公開姐..
HM4053 發表於 2009-10-4 22:37 | 顯示全部樓層

我冇任何意思,唔需要對號,
只係純綷想人問野前,自己做下功課
屯公之長紅:FP7359,HL8604