hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 甘乃威求愛不遂炒助理
開啟左側

甘乃威求愛不遂炒助理

河灣西 發表於 2009-10-7 10:40 | 顯示全部樓層

原帖由 PB602 於 2009-10-6 23:50 發表

個位原本係白鴿黨既, 照道理都應該由白鴿黨優先派出人選. 而且如果甘乃威唔做的話, 白鴿黨係港島選區就無晒代表, 咁仲點做泛民第一大黨?
根本沒有這種所謂道理,
即使派人出黎選都未必贏啦。

例:
程介南以權謀私事件,
造就余若薇VS民建聯鍾樹根

例:
馬力死,
造就兩太對決
(民建聯並無派人去選)

白鴿黨係港島有冇代表,
已經可以話係自己囉黎衰。
民生搞不好,
政制甚至被其他泛民黨派牽住個鼻行。
河灣西 發表於 2009-10-7 10:53 | 顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

甘乃威真係...
尋晚重要上《左右大局》畀人砌,
有冇咁戇居呀?

一開始佢應該學克仔死撐:
表示有好感/求愛=/=性騷擾,
之後就唔好重講乜乜女助理工作表現好既廢話,
既然話同女助理工作上有過拗撬,
甚至可以大返個女助理:
覺得雙方理念有差異,
長遠未必合作得黎,
如果覺得係不合理解僱,
歡迎同有關當局投訴,
由勞資審裁處判。
之後唔再回應。

咩叫一Q清袋,
今鋪咪最佳例子囉!
cong 發表於 2009-10-7 12:55 | 顯示全部樓層
da54 發表於 2009-10-7 19:33 | 顯示全部樓層

原帖由 河灣西 於 2009-10-7 10:53 發表
甘乃威真係...
尋晚重要上《左右大局》畀人砌,
有冇咁戇居呀?

唔係喎....
琴晚我聽《左右大局》,佢無乜俾人砌,李慧玲問得幾溫和,
聽眾亦無乜插佢,甚至係曲線撐佢喎。

我覺得件事可能好快沉返。
Quanta 發表於 2009-10-7 20:10 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2009-10-7 19:33 發表
唔係喎....
琴晚我聽《左右大局》,佢無乜俾人砌,李慧玲問得幾溫和,
聽眾亦無乜插佢,甚至係曲線撐佢喎。

我覺得件事可能好快沉返。

不過而家已經搵左人權監察去查件事
會唔會沉返就要睇佢地查成點,同埋受害人肯唔肯配合調查
ccicoltd 發表於 2009-10-8 20:48 | 顯示全部樓層
請問有沒有中文報章刊登過女事主的全名?
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
頭文字TRIDENT 發表於 2009-10-8 20:56 | 顯示全部樓層

原帖由 ccicoltd 於 2009-10-8 20:48 發表
請問有沒有中文報章刊登過女事主的全名?

成報刊登過
'*^*''*^*' 「女包黑絲」即將啟動  '*^*
~誰@359~ 發表於 2009-10-9 01:02 | 顯示全部樓層
其實背後會唔會係有勢力將件事搞到有咁大得咁大
借刀KO總辭呢個威脅咋?
字大只顯得人自大
ksmbh 發表於 2009-10-9 01:58 | 顯示全部樓層
甘先生直接認當時鐘意人求過愛咪算囉,男歡女愛好平常,
當然有婦之父咁做道德上有錯,
但其實件事都唔影響佢做議員,
我覺得係冇問題.
但而家閃閃縮縮咁比人逼又想否認就真係有問題啦...
kychung 發表於 2009-10-9 21:55 | 顯示全部樓層

原帖由 Quanta 於 2009-10-7 20:10 發表

不過而家已經搵左人權監察去查件事
會唔會沉返就要睇佢地查成點,同埋受害人肯唔肯配合調查

你認為所謂"人權監察"真係可以當係一個權威機構嗎
南粵急行 rail.kychung.com