hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 轉載 youtube 珀運"治鬼"車
開啟左側

轉載 youtube 珀運"治鬼"車

DK704_3N133 發表於 2009-10-16 09:42 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://www.youtube.com/watch?v=zrrMbKuoTbc

冇佢地都諗唔到巴士可以治鬼

支持遷拆尖碼及灣碼巴總
DW8306 發表於 2009-10-16 09:44 | 顯示全部樓層
[迷信]咁萬聖節同七月十四時運低既不妨坐多幾轉喇 [/迷信]
 樓主| DK704_3N133 發表於 2009-10-16 09:45 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

咁我明套"鬼巴士" ge慨念係咩
支持遷拆尖碼及灣碼巴總
AVD1 發表於 2009-10-16 10:25 | 顯示全部樓層

原帖由 DK704_3N133 於 2009-10-16 09:45 發表
咁我明套"鬼巴士" ge慨念係咩

講真, 點解叫治鬼車 ?
我諗極都唔明點解加班可以轉左做治鬼 ~

雖然係術語, 但係都要個原因先得
先謝 ~

PS. B6 板已經有版友貼文 ~

LJ7006 = MF5119 = AVD1
 樓主| DK704_3N133 發表於 2009-10-16 11:03 | 顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

冇留意....不過佢貼錯版^^
支持遷拆尖碼及灣碼巴總
dicksonboy 發表於 2009-10-16 11:19 | 顯示全部樓層
原帖由 DK704_3N133 於 2009-10-16 09:42 發表
http://www.youtube.com/watch?v=zrrMbKuoTbc

冇佢地都諗唔到巴士可以治鬼

估佢去得隻方舟都係信耶穌
可能睇得聖經多以為神績再現~
連去挪亞方舟既巴士都可以治鬼

最搞米就係個拍片者話
"有架車見到我地係門口都照開車, 諗住問下下班車個司機點解啦,"
有人企響門口就唔駛開車?!
香港應該無乜巴士要開車咯...

Idiotism is idiots being idiotic
××× 發表於 2009-10-16 16:17 | 顯示全部樓層

治鬼車
字軌 = 治鬼
依家香港人D文化水平又會變到咁ge
(佢應該唔細

ps: 笑到o咀
ps2: 信耶穌唔係大哂
NC8285 發表於 2009-10-16 16:59 | 顯示全部樓層
我覺得個班人真係好唔講道理law,自己問人野先既,咁人答你d術語,你唔明既咪問到自己明law,佢就為左咁樣去同人串,
仲講到自己冇錯咁,仲要連個字都唔識寫,就打咩"治鬼車"出黎,仲話要去投訴人wo

同埋你係咩大人物呀,走左班車姐,都要去問點解,走左咪等多陣law
243M 發表於 2009-10-16 17:44 | 顯示全部樓層
條友低能!字軌都唔識就收JJ 啦!
嘅人都有!
影臭唒珀運呀

3357。KS8450 發表於 2009-10-16 17:58 | 顯示全部樓層

偷拍既人只係想問到想要既答案之後就去將死個司機
如果唔係點會係咁"幫朋友問"

ANYWAY , 網上既反應又一次證明了"搬起石頭打自己的腳" 的真理

或者巴士乘客唔識咩叫字軌真係大曬, OK, 俾你入到姓龍個個司機數
但擺上網又點呢? 想公審? 想威俾條女睇?