hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 影唔靚的巴士相.唔怕死的巴士迷
開啟左側

影唔靚的巴士相.唔怕死的巴士迷

關閉 [複製鏈接]
××× 發表於 2009-10-17 10:59 | 顯示全部樓層

回復 10# 的帖子

你小心比人檢舉
DW8306 發表於 2009-10-17 11:06 | 顯示全部樓層
強烈建議樓主同3#保留圖片,好讓新一輩(尤其係d新手)引以為戒
ihmcKyo 發表於 2009-10-17 11:46 | 顯示全部樓層
好似好細個咁wor,諗仲佢仲讀緊小學。
宜家D巴士「迷」真係年紀愈黎愈細,想當年小學既時候只有番學,做功課,做完落街打波,零用錢又得少少,邊有得自己四圍遊車河。

宜家D o靚仔點解咁勁,又腳架又相機,仲咁得閒四圍遊/捕車/影相?

呢位小朋友,小弟見過佢好幾次,上次影263M ASC+游河,見到佢,佢不但阻著其他師兄影相,仲站係馬路影,仲不斷曬命話原來手機先影到標準(自言自語),之後我同朋友上咗架ASC,係 highway佢不斷影Dashboard相,Carlo好人比佢影,但佢之後仲阻著Carlo揸車,我見Carlo揸得唔自然

lee 類人我諗未叫得巴士迷...上左車係咁影,見咩影咩,影呀影,影得黎都落車,點解唔可以坐定定好好享受個旅程,感覺架車既特性?

仲有,你煩到個司機,個司機只會用更安全既車速行車邊有人鍾意遊河架車慢轆咖?

HJ8325 發表於 2009-10-17 12:52 | 顯示全部樓層

年幾前, 有個車長食飯時, 講左一單野
話有個巴迷晌車入面,坐唔定, 之後又企晌佢旁邊影錶板
個車長之後頂唔貴, 將車停晌路邊, 請佢搵個位坐定定
點知條友坐低唔夠2個站, 又走番出來, 企晌佢旁邊

個車長頂唔順話, 我係咪要停車打番上公司幫我報警先,
之後有乘客話, 叫車長請佢落車
但車長話未必得, 咁好彩, 出面有個稽查行過, 叫左佢上車, 睇下點
稽查話, 哥仔, 一係你就坐定定, 一係就搵警察到來, 你自己決定
最後個巴迷就自己落左車
KV9033 發表於 2009-10-17 12:56 | 顯示全部樓層
原帖由 HJ8325 於 2009-10-17 12:52 發表
年幾前, 有個車長食飯時, 講左一單野
話有個巴迷晌車入面,坐唔定, 之後又企晌佢旁邊影錶板
個車長之後頂唔貴, 將車停晌路邊, 請佢搵個位坐定定
點知條友坐低唔夠2個站, 又走番出來, 企晌佢旁邊

個車長頂唔順話, 我 ...

過度活躍症?
鐵甲威龍 發表於 2009-10-17 13:09 | 顯示全部樓層
最離譜係前幾日見個人企係永星里彌敦道中間欄杆位影架 ME 8933 @ 1A ..
比車撞都唔抵可憐呢 D 人
CTB@315 發表於 2009-10-17 13:13 | 顯示全部樓層

希望呢個細佬肯知錯能改啦!
周圍去嘅巴士迷
EW4301 發表於 2009-10-17 13:30 | 顯示全部樓層
宜家D巴迷一代不如一代
真係希望其他巴迷可以引以為戒
AD153-GJ3303 發表於 2009-10-17 13:36 | 顯示全部樓層
呢位朋友上個禮拜影14S時,攞住個腳架周圍走,好彩無撞倒人,希望佢知道要顧及其他道路使用者同行人的感受
容許我post該位朋友的背面
mg5850 發表於 2009-10-17 13:38 | 顯示全部樓層

我個朋友影咗,叫我代POST,因佢無italk ac

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
superay + 5 明確說明了該人的可恥行為!

查看全部評分