hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 聽朝紅隧口咩時段係best time
開啟左側

[問題] 聽朝紅隧口咩時段係best time

HY671 發表於 2009-10-22 16:37 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2009-10-22 09:45 發表

神早線係咩來架?係咪載神職人員去早會既路線?晨早線我就聽過.

講番正經野,紅隧口影車,有長鏡加上天氣好,其實日間大部分時間都係BEST TIME.不過,如果真係影晨早線,最好早上8時15-9時左右去捕.

ps:你篇野D用字和文 ...

糾正咪糾正囉,一個咁明顯既錯別字都要挑剔。
永遠懷念MJ
HS1588 發表於 2009-10-22 17:26 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2009-10-22 09:45 發表

神早線係咩來架?係咪載神職人員去早會既路線?晨早線我就聽過.

講番正經野,紅隧口影車,有長鏡加上天氣好,其實日間大部分時間都係BEST TIME.不過,如果真係影晨早線,最好早上8時15-9時左右去捕.

ps:你篇野D用字和文 ...

洗唔洗咁挑剔呀
就算你想糾正人
你都唔洗咁串架
richardchan1988 發表於 2009-10-22 17:56 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2009-10-22 16:36 發表

我唔係「幾乎每日都響果度」,你俾意見係你既事,無必要
拉我落水。
何必如此敏感? 無人拉你落水 只係敬重你有經驗而已 如果連敬重一個人都唔得 你又似乎過份左少許喎 前輩

恕罪則個

大家講道理者
 樓主| adl_kevin 發表於 2009-10-22 19:37 | 顯示全部樓層

原帖由 HS1588 於 2009-10-22 17:26 發表

洗唔洗咁挑剔呀
就算你想糾正人
你都唔洗咁串架

各住版友唔駛為咗啲無聊兼幼稚嘅人嘈...
係我承認打錯字...但係糾正就得...廢話留番佢自己享受...
同埋我完全唔覺得佢串
 樓主| adl_kevin 發表於 2009-10-22 19:39 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2009-10-22 09:38 發表
要多野影就要七點半到九點半往香港門位
要正光,朝早企往107/170行人天橋影往九龍落客站,
十一點後企往香港門位。

要影私牌,企出隧道既行人天橋位。

閣下係咪今朝拎長鏡但企好前果位?後面三位行家
要迫埋一堆射龍門. ...

係我...唔好意思...
所以我已經不斷向後望你哋...但你哋又冇示意...所以我唔知你哋迫埋一堆射龍門...
HY671 發表於 2009-10-22 23:15 | 顯示全部樓層
原帖由 adl_kevin 於 2009-10-22 19:39 發表

係我...唔好意思...
所以我已經不斷向後望你哋...但你哋又冇示意...所以我唔知你哋迫埋一堆射龍門...

你企個位ok架,我地企後面射龍門都影到,只係機會細左少少。
但你影架載住圓鐵枝樁柱貨車時行左出馬路,搞到我地全軍覆沒。

不過唔洗介意,今日企後邊三個都唔係惡人...

永遠懷念MJ
HY671 發表於 2009-10-22 23:27 | 顯示全部樓層

原帖由 richardchan1988 於 2009-10-22 17:56 發表
何必如此敏感? 無人拉你落水 只係敬重你有經驗而已 如果連敬重一個人都唔得 你又似乎過份左少許喎 前輩

恕罪則個

你已經唔係第一次發表類似既言論,而其中有一次有人窒我成日去
同一位影相時,印象中閣下好似好認同該位對我極不客氣既板友。
我同你三唔識七,我完全感覺唔到你既善意。(如有記錯請指正)

我係呢度識左唔少新朋友,我諗邊d人有善意,邊d冇,我仲識得分。

如果原來你唔係有惡意既,咁咪當我唔岩囉,我咁冇品亦唔值得你敬
重喇。
永遠懷念MJ
syp 發表於 2009-10-23 07:58 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2009/10/22 09:45 發表
講番正經野,紅隧口影車,有長鏡加上天氣好,其實日間大部分時間都係BEST TIME.

"天氣好" 就唔會 "日間大部分時間都係 BEST TIME" 啦, 中午十二點陽光已經偏頭, 下午陽光打落另一邊車身啦。

夏天全日陽光曬車尾o忝呀。
下一站係西營盤
richardchan1988 發表於 2009-10-23 08:00 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2009-10-22 23:27 發表

你已經唔係第一次發表類似既言論,而其中有一次有人窒我成日去
同一位影相時,印象中閣下好似好認同該位對我極不客氣既板友。
我同你三唔識七,我完全感覺唔到你既善意。(如有記錯請指正)

我係呢度識左唔少新朋友,我諗邊 ...
咩為之善 咩為之惡? 一個人惡就代表唔係善意 或許只係人地不懂修飾同表達 就算罵你都可以為左你好 當然今次我無罵亦都無惡

正正等如大聲說話不等於無禮貌一樣 你自己諗左另一D野 而話我好認同某某版友 仲話我無善意云云 其實我無咁做過喎 我幾時有因為某版友窒你而幫過口?

路人 有時有D野 人地講出黎咪算喇 又無得罪你 只係敬重你夠熟悉當地環境 而講左你個名出黎 不過確實你係有經驗喎 但你自己咁介意既時候 有無諗過點解架

我之前恕罪左 有無善意就要睇你自己點睇我 得罪得罪
大家講道理者
HY671 發表於 2009-10-23 09:51 | 顯示全部樓層

原帖由 richardchan1988 於 2009-10-23 08:00 發表
咩為之善 咩為之惡? 一個人惡就代表唔係善意 或許只係人地不懂修飾同表達 就算罵你都可以為左你好 當然今次我無罵亦都無惡

正正等如大聲說話不等於無禮貌一樣 你自己諗左另一D野 而話我好認同某某版友 仲話我無善意 ...

我唔想再同你作無謂爭論,但我既然比你早回此文,咁你回
文時又故意講我「幾乎日日都係果度」呢類失實及無關係之
言論,令我十分反感。

事實幾乎日日都係果度同可唔可以掌握到企乜位最好係完全
無關係。

至於有冇善意的確係好主觀,但我到呢一刻都感受唔到你有
任何善意,或者調轉講,我一直都只感到敵意。
永遠懷念MJ