hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 3S Folli Follie 及巴士迷敗類
開啟左側

3S Folli Follie 及巴士迷敗類

關閉 [複製鏈接]
JT4686 發表於 2009-10-27 04:03 | 顯示全部樓層

回復 100# 的帖子

看來都是做賊喊賊的鬧劇,雖相中人非全對,但未至於出現假大空

但牛奶仔板友,你口說正義,實為英雄主義的行為令我感到十分齒冷
要批評人時,你要改善言談修養及行為
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:24 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-10-26 23:17 發表
師兄我想問問,你當時以什麼的語氣跟他們說話?

咦? 此地無銀三百兩?
唔大得,唔少得,點至得呀?
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:28 | 顯示全部樓層
原帖由 GY8038 於 2009-10-27 00:05 發表

應該唔係 張相無佢

除左張相果4位"好人"之外, 仲有個類似"大哥"既肥仔企o係路口, 就係前年兇我果位.
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:36 | 顯示全部樓層

原帖由 HA9203 於 2009-10-27 00:07 發表

師兄
你指出巴敗妄顧交通安全
你又何嘗唔係呢 ?
你話你當時係渣緊車路經此處而泊攝呢張相片
但你點解可以渣緊車既時候渣住部相機影相 ?
就算比你話係紅燈停低架車 但拎住部手機傾電話都犯法啦..何況拎住部"DSLR" ...

阿哥仔, 唔該你睇清楚, 我停左燈位, 拉埋手掣, 落埋車都可以, 點解唔影得相???

仲有, 我提既係兩件事件, 唔該唔好唔睇清楚就亂咁challenge我......

此等行為人人得而誅之, 我貼得出黎, 預左有人唱反調, 亦有第二個目的, 就係引呢幾位"良民"出黎; 我覺得, 似乎開始有人對號入座......
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:41 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-10-27 00:23 發表
78:
識我的人都知我衣著跟其他同行略有不同

80:
如果擺車的地方是禁區,牛奶仔板友一樣違法
還要聽聞用髒話等不禮貌語氣跟人理論,在文明社會不懂得做文明事麼?
帶著女生在外面這樣做,直問是不是為了英雄主義拿彩頭?
而且 ...

咦? 閣下好似身處現場咁喎? 咁清楚既? 我會記住你架啦! 我當時報左警架啦! 如果d師兄要追究, 我會通知閣下!

仲有, 我部車比你地點左相架啦, 影埋相添! 架車有乜三長兩短, 你地會被優先考慮!

好自為之!!!
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:50 | 顯示全部樓層
原帖由 cheungtszfung 於 2009-10-27 00:34 發表
之前唔係已經試過有個巴迷影相而被重型車撞傷過?

班敗類堅持要咁做都無計,我地改變唔到果班人,可以做的或者只有退下來

果位仁兄叫cardxxxxxxx嘛! 青衣果劑; 佢已經算收歛, 企路邊都比架拖架揩到, 死唔去......

但係估唔到件事起唔到警惕作用之餘, 仲越來越多"烈士", 指正佢地又不知悔改, 仲死撐兼想拖埋小弟落水!!!

"阿JT乜乜乜乜兄, 唔好意思喎! 我未做過你做既危險動作, 我只係影相咋! 我唔係特技人呀! 唔好燒埋我果疊喎!"
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:52 | 顯示全部樓層

原帖由 NZ1753 於 2009-10-27 00:36 發表

唉,就算你行去比意見,佢地都唔一定會理你架wo,反而可能話反你轉頭呢?
不過,假如個3個巴迷其中一個係我,我又企出馬路影相,你過嚟話我,我都會行返去行人路啦,試問有邊個巴迷想自己比人影相放上鋼架?邊個巴迷想自己死 ...

發生左啦!

愚子不可教也! 巴迷形象已經又爛又臭, QUIT左呢個圈真係明智......
牛奶仔 發表於 2009-10-27 07:57 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-10-27 04:03 發表
看來都是做賊喊賊的鬧劇,雖相中人非全對,但未至於出現假大空

但牛奶仔板友,你口說正義,實為英雄主義的行為令我感到十分齒冷
要批評人時,你要改善言談修養及行為 ...

你何以得知當時情況? 我係刻意用呢種態度, 唔係點引你地出黎?

一睇你打呢段野, 我已經覺得有一半機會你係在場, 我講乜你都咁清楚?

除左我太座之外, 連我D老友都唔知呢件事! 因為我都冇同其他人講過!
kay 發表於 2009-10-27 07:58 | 顯示全部樓層
我有次去小西灣影相,藍灣半島出面
有個人著住校服企係馬路,一個政府設施既凹位度影。
*張相搵唔返。
世界很簡單 人類很複雜
HG6729 發表於 2009-10-27 08:13 | 顯示全部樓層

原帖由 kay 於 2009-10-27 07:58 發表
我有次去小西灣影相,藍灣半島出面
有個人著住校服企係馬路,一個政府設施既凹位度影。
*張相搵唔返。

找到的話,順便send 去有關學校, 等學校調一調教佢地啦
如果張相在集會的時候公開, 俾同學的冷笑, 相信再犯機會不大
Mandy+263M=HG6729