hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 3S Folli Follie 及巴士迷敗類
開啟左側

3S Folli Follie 及巴士迷敗類

關閉 [複製鏈接]
Wright---AVW16 發表於 2009-10-26 19:56 | 顯示全部樓層

企唔企出馬路,我覺得要視乎返周邊既位置。如果係單向路,而且路既兩端停泊左好多車輛(如汝洲街),我覺得企到去泊左係度既車既邊綠,係冇乜問題。但好似呢個咁,企正路中心,乜遮擋都冇,就真係太過份。

另外係總站,同樣睇住有冇車走出黎,冇既都可以企下,但見有跡象開車,就要快快走人啦!
isws 發表於 2009-10-26 20:02 | 顯示全部樓層
原帖由 Wright---AVW16 於 2009-10-26 19:56 發表
企唔企出馬路,我覺得要視乎返周邊既位置。如果係單向路,而且路既兩端停泊左好多車輛(如汝洲街),我覺得企到去泊左係度既車既邊綠,係冇乜問題。但好似呢個咁,企正路中心,乜遮擋都冇,就真係太過份。

另外係總站,同樣睇住有冇車走 ...

佢地呢D叫唔識死,無遮無擋任人撞.....
不斯文 巴士網 fotogallery.hk/user/busman
3158 發表於 2009-10-26 20:06 | 顯示全部樓層
原帖由 GX7569 於 2009-10-26 17:23 發表

咁離譜我真係第一次見

記唔記得上次 BCOY 擺雪糕筒班友 ?
不要後悔 大家盡力
請勿下車 發表於 2009-10-26 20:23 | 顯示全部樓層

自己死就好,一個唔該車到又發老脾告司機

正或累人累物,又累父母又累司機,賤...
CPY 發表於 2009-10-26 20:44 | 顯示全部樓層
 樓主| Alx3000 發表於 2009-10-26 20:47 | 顯示全部樓層
原帖由 CPY 於 2009-10-26 20:44 發表
印象中記得,只要你枝鏡有75mm或以上,就算企係鑽石山鐵路站總站入站既行人路,
都可以好安全咁影到標準相。有錯請指正!

又無中央石屎分隔,車阻又唔多,真係唔明點解要行出馬路囉?

仲有,建議樓主幫呢D巴迷對眼打番格仔會好D ...

點解要打格?

評分

參與人數 1aPower +3 收起 理由
5480 + 3 GOOD REPLY

查看全部評分

CPY 發表於 2009-10-26 20:53 | 顯示全部樓層

HM4053 發表於 2009-10-26 20:54 | 顯示全部樓層
做得出就預左有結果,簡單道理
樓主又唔係無聊去『獵巴迷』,唔見得有做錯wo

再講,企馬路唔係比車撞、比差人捉,算係班人著數左

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
Alx3000 + 2 正是小弟所想~

查看全部評分

屯公之長紅:FP7359,HL8604
 樓主| Alx3000 發表於 2009-10-26 21:01 | 顯示全部樓層
原帖由 CPY 於 2009-10-26 20:53 發表
雖然他們幹得不對,但我覺得在互聯網上,應該對其他人保留一些基本的尊重,打格是其中一種方法。

有時做人不要去得太盡,對人對已,均是百利而無一害的。 ...

咁呢班人有冇對自己, 其他人有基本的尊重?
巴士迷形象已爛, 呢班人功不可沒
我覺得冇必要再為佢地掩護

因為我以為, 尊重該是雙向的
JT4686 發表於 2009-10-26 21:05 | 顯示全部樓層

回復 29# 的帖子

以事論事,3s其實大把位可以影把,富山又有志蓮淨苑又有,迴旋處都可以
到鑽石山鐵路站而且硬要企到這樣出,何必呢