hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 3S Folli Follie 及巴士迷敗類
開啟左側

3S Folli Follie 及巴士迷敗類

關閉 [複製鏈接]
ATE24 發表於 2009-10-27 00:07 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1001 於 2009-10-27 00:03 發表

數碼相唔做得證據,咁史可雋都唔使坐監喇

呀史生係三條「不誠實使用電腦」罪成喎?
公器公用 香港早要有品
2500 發表於 2009-10-27 00:11 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1001 於 27/10/2009 00:03 發表

數碼相唔做得證據,咁史可雋都唔使坐監喇

佢係發放先入到罪

HJ7748 發表於 2009-10-27 00:14 | 顯示全部樓層
咪又系巴士1架. 洗5洗搵命博
anyway樓主第4張相 好正
ks7537 發表於 2009-10-27 00:16 | 顯示全部樓層

回復 32# 的帖子

都唔係第一次見到呢類題目,
我覺得大家淨係貼人個樣+講下佢地點危險,
問題係唔會自動解決。

馬路唔係唔企得,都係視乎個條係咩馬路,
當見到有人企馬路既位置係危險,
係咪應該提醒佢好過影低佢呢?
淨係識得影低人又唔作出提醒,
呢 D 抱住「睇你點死」既態度都唔係幾要得!
(當然我唔排除有人係講極都唔聽啦)
其實班「師兄」見到班「細」既都有責任教育下佢地既。

P.S. 同埋我個人覺得 #32 個張企係雪糕筒後都冇咩問題
KC7911
Dennis34 發表於 2009-10-27 00:16 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2009-10-27 12:02 AM 發表
這樣你有沒有提議他們到其他位影?
識批評,更要識尊重及給予意見

但走去"給予意見"佢地會聽嗎?我當時只是行過等車而已。
佢地連保安員嘅勸告都唔理,難道會聽一個不認識嘅過路人的話?(我仲要專登行過對面)
如果我走去"給予意見",佢地(一大班人)或會認為我是冒犯他們,認為我是傻的,
甚至會不禮貌回應(分分鐘影我後post上網"加油添醋"作回應都不出奇)。
況且我無權去改變別人的行為思想。要是師兄你在場,你又會怎樣做?

九巴AVG=B9之中嘅"病毒"
 樓主| Alx3000 發表於 2009-10-27 00:19 | 顯示全部樓層
原帖由 ks7537 於 2009-10-27 00:16 發表
都唔係第一次見到呢類題目,
我覺得大家淨係貼人個樣+講下佢地點危險,
問題係唔會自動解決。

馬路唔係唔企得,都係視乎個條係咩馬路,
當見到有人企馬路既位置係危險,
係咪應該提醒佢好過影低佢呢?
淨係識得影低人又唔作出提 ...

下, 咁大個人仲要人提呀???
NZ1753 發表於 2009-10-27 00:22 | 顯示全部樓層

JT4686 發表於 2009-10-27 00:23 | 顯示全部樓層

回復 78# 80# 85# 的帖子

78:
識我的人都知我衣著跟其他同行略有不同

80:
如果擺車的地方是禁區,牛奶仔板友一樣違法
還要聽聞用髒話等不禮貌語氣跟人理論,在文明社會不懂得做文明事麼?
帶著女生在外面這樣做,直問是不是為了英雄主義拿彩頭?
而且友稱當時並沒有消防車在場,這是吹牛麼?吹牛博人同情,可恥也

自己都犯法,學什麼人當正義之師?
只懂得自圓其說,讀聖賢書,竟然做出非道德事?
多行不義必__,這樣大個人自己想想吧
我叫JT4686,記住喇

85:
我會跟他說明及建議,三字經曰:"人之初 性本善"
既為初生之犢,長輩盡可能都會教化一下,當為本界出力

brian 發表於 2009-10-27 00:30 | 顯示全部樓層
唔係我黑心,
最好搵次其中一兩個呢影響其他道路使用者的人俾車撞到,咁先有阻嚇力!

我唔反對企馬路影相,
但首先一定要顧及自身安全,唔影響其他路面使用者,
更不會開四面台咁大搖大擺o係路中間打躉…

cheungtszfung 發表於 2009-10-27 00:34 | 顯示全部樓層

原帖由 brian 於 2009-10-27 00:30 發表
唔係我黑心,
最好搵次其中一兩個呢影響其他道路使用者的人俾車撞到,咁先有阻嚇力!

我唔反對企馬路影相,
但首先一定要顧及自身安全,唔影響其他路面使用者,
更不會開四面台咁大搖大擺o係路中間打躉… ...
之前唔係已經試過有個巴迷影相而被重型車撞傷過?

班敗類堅持要咁做都無計,我地改變唔到果班人,可以做的或者只有退下來