hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 點樣知道一個女仔有無男朋友?
開啟左側

點樣知道一個女仔有無男朋友?

hsu 發表於 2005-10-21 11:24 | 顯示全部樓層

[ref=399040]simon12[/ref]  在 2005-10-21 09:33 AM 發表:

而且滿面喑瘡個位如有女仔找她都不會急急步走出公司門口傾電話,反而男仔就會,仲唔係拍拖

真係好想問一句︰so what?
講電話都被你管
不如你做埋人地保姆喇咁~~

講電話咪講電話
係咪要慢慢步、出門口前同你講聲「我講電話喇」咁樣
抑或要擇良辰吉日、擇埋邊個方位利你先得呢?

同埋人地女仔既事
難聽d講句
關你地男仔鬼事咩~~~
有時我同d女仔fd玩緊~~
人地有電話黎~唔通我又問佢一句「個電話邊個黎?」
人地阿媽阿爸都冇咁煩喇下話…
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-10-21 11:52 | 顯示全部樓層
[ref=399091]hsu[/ref]  在 21.10.2005 11:24 發表:
講電話都被你管

講電話咪講電話

同埋人地女仔既事
難聽d講句
關你地男仔鬼事咩~~~
有時我同d女仔fd玩緊~~
人地有電話黎~唔通我又問佢一句「個電話邊個黎?」
人地阿媽阿爸都冇咁煩喇下話…

C'mon...
I really do not see the point why one should keep asking something like that...

Who are you?
You are just a colleague of her...
NOT even one's boyfriend can do that...
so what position you are in to do this sort of thing?

I just don't see the point...
只罵不建議=不負責任
bigfish_hk2 發表於 2005-10-21 11:59 | 顯示全部樓層
[ref=399030]simon12[/ref]  在 2005-10-21 09:28 AM 發表:

我唔係八掛,而係唔想因為男朋友打電話給她們給我們的男同事知道。

我唔係好明點解你唔想因為男朋友打電話俾你o的女同事給你地o的男同事知道?#:-[
你地知道又會點呢?#???
係唔係會o係 hkitalk 同其他版友分享經歷?!
福建幫超市有過期30日叉燒包
simon12 發表於 2005-10-21 12:20 | 顯示全部樓層

[ref=399091]hsu[/ref]  在 2005-10-21 11:24 AM 發表:

講電話都被你管

講電話咪講電話

同埋人地女 ...

[ref=399103]307[/ref]  在 2005-10-21 11:52 AM 發表:

C'mon...
I really do not see the point why one should keep asking something like that...

Who are you?
You are just a colleague of her...
NOT even one's boyfriend can do that.. ...

你們誤解我的意思,我意思是話公司兩位女同事都在工作中有男友send sms給她們,而有喑瘡個位更收到男友的calling就飛出公司門口傾。

Of course, I dont want to know that her something but I work in my company compare her than one year. She worked in my company at July this year.

You see the clear my view when you reply next time. Understand?
bigfish_hk2 發表於 2005-10-21 12:35 | 顯示全部樓層
[ref=399110]simon12[/ref]  在 2005-10-21 12:20 PM 發表:

你們誤解我的意思,我意思是話公司兩位女同事都在工作中有男友send sms給她們,而有喑瘡個位更收到男友的calling就飛出公司門口傾。

Of course, I dont want to know that her something but I work in my company compare her than one year. She worked in my company at July this year.

You see the clear my view when you reply next time. Understand?

邊個 send sms 俾你o的女同事都知
你係唔係成日睇佢個手提電話架?

另外,邊個o係公司做得耐o的,年資多少又有乜關係呢?
難道做得耐o的o既人就要成日管住新黎o既同事?#???
福建幫超市有過期30日叉燒包
simon12 發表於 2005-10-21 12:43 | 顯示全部樓層
[ref=399117]bigfish_hk2[/ref]  在 2005-10-21 12:35 PM 發表:

邊個 send sms 俾你o的女同事都知
你係唔係成日睇佢個手提電話架?

另外,邊個o係公司做得耐o的,年資多少又有乜關係呢?
難道做得耐o的o既人就要成日管住新黎o既同事?#???

十成九都係啦,試過一個上午我聽到她們電話成十個SMS,仲唔係?
hsu 發表於 2005-10-21 12:44 | 顯示全部樓層

[ref=399110]simon12[/ref]  在 2005-10-21 12:20 PM 發表:

咁恕你既文采飛揚~~~我真係睇唔明你既point係邊樹喇
特別既係當你提到你d女同事飛撲出去聽電話時
何解你係用「#]」呢個符號咯
難道你討厭人地講電話行出門口
抑或係你妒忌人地有得行出門口講電話?

同埋我唔明你點解要特別強調「有暗瘡」果位咯
難道有暗瘡既唔俾有男朋友定或者係有暗瘡既人有男朋友係好出奇既?!
簽名被屏蔽
hsu 發表於 2005-10-21 12:46 | 顯示全部樓層
[ref=399121]simon12[/ref]  在 2005-10-21 12:43 PM 發表:
十成九都係啦,試過一個上午我聽到她們電話成十個SMS,仲唔係?

仲話你自己唔八?
人地一朝有幾多個SMS你都知道
到底你係做緊野定聽人地SMS有幾多個既呢?

家下女傳女、男傳女SMS都可以成日有個喎
邊個規定SMS係男傳女、女傳男既呢?!
簽名被屏蔽
simon12 發表於 2005-10-21 12:55 | 顯示全部樓層
[ref=399124]hsu[/ref]  在 2005-10-21 12:46 PM 發表:

仲話你自己唔八?
人地一朝有幾多個SMS你都知道
到底你係做緊野定聽人地SMS有幾多個既呢?

家下女傳女、男傳女SMS都可以成日有個喎
邊個規定SMS係男傳女、女傳男既呢?!

聽得多SMS的聲音都夠煩啦,仲有電話來更上煩上加煩,仲聽到她們講電話仲陰陰嘴笑#:-/

[ Last edited by simon12 on 2005-10-21 at 12:57 ]
guia 發表於 2005-10-21 13:17 | 顯示全部樓層

[ref=399127]simon12[/ref]  在 21-10-2005 12:55 發表:

聽得多SMS的聲音都夠煩啦,仲有電話來更上煩上加煩,仲聽到她們講電話仲陰陰嘴笑#:-/

[ Last edited by simon12 on 2005-10-21 at 12:57 ]

講真, 佢又唔係你邊個, 你洗乜理佢姐, 如果你覺得煩可以向佢上司投訴,
你宜家咁樣只會令大家覺得你八卦同討厭咋