hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 點樣知道一個女仔有無男朋友?
開啟左側

點樣知道一個女仔有無男朋友?

HK104 發表於 2005-10-21 13:44 | 顯示全部樓層

[ref=399127]simon12[/ref]  在 2005-10-21 12:55 PM 發表:

聽得多SMS的聲音都夠煩啦,仲有電話來更上煩上加煩,仲聽到她們講電話仲陰陰嘴笑#:-/

[ Last edited by simon12 on 2005-10-21 at 12:57 ]

你仲知道人地講電話仲陰陰嘴笑?你都好注意人一舉一動!
專心工作仲好啦!
中華巴士 DL20 ML77
hr8473 發表於 2005-10-21 13:51 | 顯示全部樓層
我通常會直接問人「你條仔/你老公呢?」
問o左之後就唔會出現任何尷尬情況啦
Kwan @ Siemens Medical Solutions
guia 發表於 2005-10-21 13:54 | 顯示全部樓層
[ref=399157]hr8473[/ref]  在 21-10-2005 13:51 發表:

我通常會直接問人「你條仔/你老公呢?」
問o左之後就唔會出現任何尷尬情況啦

為什麼條條聲咁難聽..
叫你男朋友唔得架咩?
307 發表於 2005-10-21 15:43 | 顯示全部樓層

[ref=399110]simon12[/ref]  在 21.10.2005 12:20 發表:
你們誤解我的意思,我意思是話公司兩位女同事都在工作中有男友send sms給她們,而有喑瘡個位更收到男友的calling就飛出公司門口傾。

Of course, I dont want to know that her something but I work in my company compare her than one year. She worked in my company at July this year.

You see the clear my view when you reply next time. Understand?

To be frank...
I don't see the points of your replies at all...

You're obviously interested in the lives of others,
but just that you are, at the same time, making fuzz out of it.

You're just senior in terms of time,
but as of grade and experiences, I doubt.
So why keep an eye on others? Are you supposed to behave that way?

You are making yourself looking so nasty, you know?
You are just trying to deny something even though there is more than adequate evidence to show that you are actually interested in others...

I don't see the clearer picture as you reply,
but just that you make yourself looking more inconsistent, and fuzzy.
只罵不建議=不負責任
simon12 發表於 2005-10-22 10:23 | 顯示全部樓層
[ref=399122]hsu[/ref]  在 2005-10-21 12:44 PM 發表:

咁恕你既文采飛揚~~~我真係睇唔明你既point係邊樹喇
特別既係當你提到你d女同事飛撲出去聽電話時
何解你係用「#]」呢個符號咯
難道你討厭人地講電話行出門口
抑或係你妒忌人地有得行出門口講電話?

...

仲有,每逢星期六,公司只有我和兩個女仔在公司工作,個兩個女仔當我無導,成日大大聲响公司傾閒計,影響我工作,我實在難以引受,要傾兩個放左工先傾:mad:#]
hsu 發表於 2005-10-22 10:43 | 顯示全部樓層
[ref=399971]simon12[/ref]  在 2005-10-22 10:23 AM 發表:
仲有,每逢星期六,公司只有我和兩個女仔在公司工作,個兩個女仔當我無導,成日大大聲响公司傾閒計,影響我工作,我實在難以引受,要傾兩個放左工先傾:mad:#]

咁有冇反映一下先同佢地兩個?
如果有都係咁~咁自然係佢地問題

不過有時女仔傾計無謂打斷
話哂女仔野~男仔千祈唔好理咁多
不但俾人有種八公感覺
仲會惹人反感~
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-10-22 10:44 | 顯示全部樓層

[ref=399971]simon12[/ref]  在 22.10.2005 10:23 發表:
仲有,每逢星期六,公司只有我和兩個女仔在公司工作,個兩個女仔當我無導,成日大大聲響公司傾閒計,影響我工作,我實在難以引受,要傾兩個放左工先傾:mad:#]

點解要當你有到先?
你係唔係佢地兩個的老闆?
佢地嘈親你,你唔應該同我地講,
而係同佢地講...
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-10-22 10:46 | 顯示全部樓層
[ref=399991]hsu[/ref]  在 22.10.2005 10:43 發表:
咁有冇反映一下先同佢地兩個?
如果有都係咁~咁自然係佢地問題

不過有時女仔傾計無謂打斷
話哂女仔野~男仔千祈唔好理咁多
不但俾人有種八公感覺
仲會惹人反感~

唔想人身攻擊,
但係你認為simon12兄唔正正係俾左呢種感覺人嗎?
只罵不建議=不負責任
simon12 發表於 2005-10-22 10:48 | 顯示全部樓層
[ref=399994]307[/ref]  在 2005-10-22 10:44 AM 發表:

點解要當你有到先?
你係唔係佢地兩個的老闆?
佢地嘈親你,你唔應該同我地講,
而係同佢地講...

老闆有時星期六返來,有時唔响度,佢地星期六一係掛住傾計,唔工作,佢地上網我都不理,但係大大聲傾計騒擾哂就唔得:mad:
307 發表於 2005-10-22 10:51 | 顯示全部樓層

[ref=399998]simon12[/ref]  在 22.10.2005 10:48 發表:
老闆有時星期六返來,有時唔響度,佢地星期六一係掛住傾計,唔工作,佢地上網我都不理,但係大大聲傾計騷擾哂就唔得:mad:

你係佢地咩人先?
你自己都做緊野上網啦...佢地有無理到你呀?

佢地大大聲,你咪同佢地講,
可唔可以細聲d囉...

我地又唔係你同事,
講俾我地知又唔會幫到你,
個問題響度又唔解決...

:mad:果個唔係你,
係我地囉...
只罵不建議=不負責任