hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 203E蛇車碌神驚駛態度問題+碌神配加五豬問題 ...
返回列表 發新帖
開啟左側

[問題] 203E蛇車碌神驚駛態度問題+碌神配加五豬問題

yiuk 發表於 2009-11-30 00:20 | 顯示全部樓層

203E 兩個蛇車字軌司機開既車我都坐過好多次,試過ASV掛牌,ASV/ATS特見,
我覺得2個開都同其他司機冇乜分別,唔係太算碌車
LM5869 LJ6053 KP6560 HT2699 HT6540
ASV50 發表於 2009-11-30 01:18 | 顯示全部樓層
原帖由 KB2508 於 2009-11-29 20:41 發表

好容易認得出咋!總之203E S01字軌就係碌神,但我要儘快返屋企,所以我就算遇到碌神都要上,因為碌神楂得幾慢都好,後面部203E都追唔上佢!

你係唔係盲?

你睇唔到我第二個建議?叫你搭的士

放心, 唔係要你搭的士去青山... , 係叫你儘快搭的士番屋企, 同埋儘快離開iTalk討論區, 唔好再發神經發灌水文
多謝你的合作

評分

參與人數 2aPower +4 收起 理由
WinnieThePooh -1 雖然某站友的回文看後令人無名火起,但閣下這 ...
iczer3 + 5 Good reply!

查看全部評分

64xxx 發表於 2009-11-30 04:58 | 顯示全部樓層
點解有部分人硬係要d巴士好似紅頂咁飛先得??
巴士佬錯。
HJ8325 發表於 2009-11-30 15:16 | 顯示全部樓層

原帖由 64xxx 於 2009-11-30 04:58 發表
點解有部分人硬係要d巴士好似紅頂咁飛先得??

飛有咩用先.....安全最重要lo~

樓主係咪俾屋企人要求放左學立即返屋企果隻呢....
係的話, 咪老老實實同屋企人講車程係要用幾耐lo~
真係咁趕時間, 真係如其他板友所講,搭其他交通工具吧~
LS4896 發表於 2009-12-2 01:42 | 顯示全部樓層
快又話快
慢又話碌
你地講啦!!!!
你地係唔係有車牌係唔係有巴士牌
點為至碌
點為知快
甚至點為知係安全
路面時刻變化
呢度咁講
分分鐘害死人

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
AD18 + 5 great reply

查看全部評分

李志豪 發表於 2009-12-2 01:53 | 顯示全部樓層
203E 最花時間唔係碌, 唔係兜路, 係等車耐....
admin35 發表於 2009-12-4 01:15 | 顯示全部樓層

[注意] KB2508, ASV50, LS4896

請注意您們的貼文語氣,並避免不必要地放大字體 (#5, #12)。

B2 聯席板主 admin35
chowkett 發表於 2009-12-6 00:48 | 顯示全部樓層
你地會唔會係講緊<劉蜻蜒>先生同<靜英英>女士?  以前返學試過由富山坐到勝利道坐了50分鐘, 放學在先達久等45分鐘203e就見到<靜英英>女士拖著三架203e埋站,  點解呢兩條友仲可以繼續生存, 人人趕返工趕返學,真係比呢兩條友害到雞毛鴨血
碌車狂徒 發表於 2009-12-8 22:10 | 顯示全部樓層
原帖由 ××× 於 2009-11-29 22:01 發表
碌神中的碌神?
樓主如果搭過33a就知咩叫「碌」
離題了

碌神之中既碌神..??? 33A都唔算啦...

如果有師兄搭過30x武哥手車...就知道咩叫做真正既碌神!! 碌+風琴腳...搭到我嘔=_=