hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 姚明‧去長沙灣投人壽
開啟左側

姚明‧去長沙灣投人壽

關閉 [複製鏈接]
 樓主| JT4686 發表於 2010-1-13 23:15 | 顯示全部樓層

回復 40# 的帖子

這世界沒可能全世界都喜歡自己
你要是找位攻擊我的,如何都可以

我出發點寫得十分清楚,心知肚明?沒必要
你是要壞方向想我,你對我有成見,我有何辦法
信不信由你,但就不要再做這樣的行為

很煩厭

3357。KS8450 發表於 2010-1-13 23:19 | 顯示全部樓層
原帖由 MZ3101 於 2010-1-13 22:41 發表

影兩次特見都可以用成七粒鐘....小弟自愧不如,佩服佩服

影車原來仲有得計鐘.....
今日又學多左

原帖由 JT4686 於 2010-1-13 23:15 發表
這世界沒可能全世界都喜歡自己
你要是找位攻擊我的,如何都可以

我出發點寫得十分清楚,心知肚明?沒必要
你是要壞方向想我,你對我有成見,我有何辦法
信不信由你,但就不要再做這樣的行為

很煩厭 ...

咁好啦

4686 大大英明神武
早知ME9866 唔會上生肖巴廣告

你都想我地咁講姐

teddybus 發表於 2010-1-13 23:29 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2010-1-13 22:39 發表
我這樣東西日日在做,現在還要重溫之前學過的
4686我計今月都是影了2次而已,total 7小時
我溫書及給這樣的人弄到病了,你又知不知?
我被這樣的人精神困擾都好慘,你知不知?
有沒有企我立場看?我都是受害者hkitalk.net, [; w7 r( |& ?% m. x: ~
hkitalk.net5 F% d7 u7 p+ k* j) j+ d: b/ |2 s
只知道被這樣的人困擾,難道當什麼都看不到麼9 @4 ~3 g2 p, u6 A+ H8 V
到一天忍不住,就會去追究3 R/ C% ]' h5 _4 n  l+ b7 J. h

這位同學,原來你只是考CE
我不太清楚閣下是正常情況下報考CE還是重考
但若然閣下真的只有CE程度
就請不要說甚麼 "多做幾年人,就多幾年智慧"
智慧不是單靠做了多少年人來作決定
對於閣下被針對我深表同情
皆因我自己都是受害者
但閣下的行為又太不爭氣
閣下被批評後刪文刪圖改來改去
說實的本人不表認同
若然你認為是正確,其他人對你的批評是不公義
大可以大方回應
大改特改只顯得閣下小家而且迴避問題
試問在文章被刪改下,其他讀者又怎能得知閣下文章的原意?

另外,閣下還真奇怪
我不知道閣下是否知道其他會員,如HL1928,是年紀比你小
所以可以說出如 "多做幾年人,就多幾年智慧" 這種說話
但當我對你的回應發表疑問

原帖由 teddybus 於 2010-1-13 19:24 發表
若然4686大大你這句說話成立的話
我敢說我的年齡一定比你大
做得到老師,學歷又很大機會比你高
那為何不見得閣下正視我一次又一次有關 "吾係" 此用法的意見?

題外話
我見到這個topic 有整整三頁
還以為樓主又出了 類似 "吾係姚明" 的題目
原來今次是刪相
不知道有無人可以講一講4686兄這一次刪了甚麼相和甚麼文字?

閣下就不作回答
查實閣下都不下一次選擇性不回答我的疑問
[quote]原帖由 JT4686 於 2009-10-28 16:28 發表
別曲解我意,我意思不是一定要標準相
只是說,最基本要求是看到這一架是什麼的車,即是說最少要見到車牌

要見到車牌嘛?
咁你呢張唔合格喎,影得個大銀幕
唔係你講我連係咩型號都睇唔出
我就唔覺得呢張相有咩特別
如果好似你咁講,咁你唔應該貼出黎喎...

ps:我無意挑剔,只不過係做個比較...

今天路過了KOC看一下,看到了4686的車頭,似乎....
左邊車身的甩色九記標誌還沒換,要等到裝上了引擎才繼續工序?
[/quote]

(from http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=443456&page=8 )

我不曉得甚麼原因令閣下迴避我的問題
是閣下認為我的問題不值得閣下花時間回答
還是其實閣下不懂得回答?

另外,無意冒犯
我也很好奇閣下會send一封怎樣的投訴信給facebook
如上述所講,我也是網上針對下的受害者
我蠻想一閱閣下的投訴信
起碼我可以作為參考參考....

NE2499 發表於 2010-1-13 23:43 | 顯示全部樓層

原來年齡大就一定係智慧高的..

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
ATE24 + 1 Goodest logic (Y) 喂o岩o架喎,真係有人會咁 ...

查看全部評分

KZ1103 發表於 2010-1-13 23:44 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2010-1-13 19:02 發表
為你們好而已,不用整天花心思做文章
專心讀書,一舉兩得

我比你們多做幾年人,就多幾年智慧
論高章,你們沒夠班

如果呢個理論成立的話,
依個社會就唔會有咁多人明明一把年紀,行為都仲係好似小朋友咁

以為自己有少少地位就大晒,以為人地有錯自己無份
現實中呢類反智的人我都見唔少,不過都算
明明係井底之蛙,都要扮到自己係天下第一聖人先最討厭!

事先聲明:以上言論並無針對任何人,如要強行對號入座請自便
 樓主| JT4686 發表於 2010-1-13 23:46 | 顯示全部樓層

回復 43# 的帖子

吾係~我說過只是食音及義
又不是考試作文,只是想令題目生動一點而已

說回,對我有偏見我說什麼都沒人信
真心幫人時就反被指罵,唉

回樓上:
請了解情況,我現在是受害者

ks7537 發表於 2010-1-14 00:48 | 顯示全部樓層

原帖由 JT4686 於 2010-1-13 19:02 發表
為你們好而已,不用整天花心思做文章
專心讀書,一舉兩得

我比你們多做幾年人,就多幾年智慧
論高章,你們沒夠班

高傲、自大。

以上說話係我對呢番話既 first impression。

再睇下邊個講 D 咁既野,真係嚇親人!
出黎待人處事用咁既態度,真係好差勁,亦好易得罪人。

呢位人兄既歷史我冇熟讀,但日積月累對呢位人兄既感覺都係一個字:"defensive"。
難怪我個年代的朋友通通都對呢位人兄有彈冇讚,咁樣對人亦都難怪會招惹別人攻擊。

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
ATE24 + 2 中 point!

查看全部評分

KC7911
teddybus 發表於 2010-1-14 01:42 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 2010-1-13 23:46 發表
吾係~我說過只是食音及義
又不是考試作文,只是想令題目生動一點而已

說回,對我有偏見我說什麼都沒人信
真心幫人時就反被指罵,唉

回樓上:
請了解情況,我現在是受害者 ...

頭數次沒錯確能令題目看來生動一點
但每一次都是 "吾係ABC","吾係XYZ"
就不是生動,而是生厭
更何況,你認為這裡不是考試作文,我貼幅JT4686起題為ABCDEFG合理嗎?

你說人家有偏見沒人相信你
試問你把文章改完又改一刪再刪
我在看不到原文的情況下怎樣相信你?

再講,你都沒有正面回答我的問題...

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
ATE24 + 2 中 point!

查看全部評分

2500 發表於 2010-1-14 08:54 | 顯示全部樓層
原帖由 JT4686 於 13/1/2010 23:46 發表
回樓上:
請了解情況,我現在是受害者

高招...扮苦主
吾通有茅山師傅幫你改文

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
李維拉 + 1 非常有趣的例子

查看全部評分

admin49 發表於 2010-1-14 14:17 | 顯示全部樓層

請大家注意保持良好的討論氣氛,勿作人身攻擊及罵戰。

B3聯席板主 示