hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 大家講下自己個部車
開啟左側

大家講下自己個部車

關閉 [複製鏈接]
jorg 發表於 2005-11-15 23:48 | 顯示全部樓層

[ref=421844]CZ_6686[/ref]  在 2005-11-15 11:44 PM 發表:

連整法拉利既人都要學楂法拉利

照你咁講即係話坊間某d車房的技師都學過楂法拉利???#:-[
小弟見過架f40放o係一間破舊車房
警HKP察
FX8173 發表於 2005-11-15 23:48 | 顯示全部樓層
[ref=421844]CZ_6686[/ref]  在 2005-11-15 11:44 PM 發表:
親慼同熟人買,就代表你楂得?
你憑乜野楂?

唔信就算?你有証據怕乜講到咁忍悔?
影張相出黎撻我嘛

呢個我信﹗整法記真係要有法記出o既牌先可以整﹗如果唔係會無o左原廠o既承認o架﹗
FX8173 發表於 2005-11-15 23:50 | 顯示全部樓層
[ref=421853]CZ_6686[/ref]  在 2005-11-15 11:48 PM 發表:

小心呀奇哥,炒爛架NSX你賠唔起(因為一賠就賠成架)

九萬幾一架o者而家~不過都係賠唔起……

*我記得我一上車,一俾薄油吊極力子果下,架車已經想抽出去咁…嚇到我﹗
 之後要鬆晒極力子再慢慢踩油先 Control 到架車﹗
 樓主| lee329 發表於 2005-11-15 23:51 | 顯示全部樓層

親慼同熟人買,就代表你楂得?
你憑乜野楂?

唔信就算?你有証據怕乜講到咁忍悔?
影張相出黎撻我嘛

可能該版友性格比較含蓄姐,睇下佢上
面個篇文將寶馬變做寶x就知道啦.....
ps:請問版規有冇話比唔比打車廠名呢?
CZ_6686 發表於 2005-11-15 23:51 | 顯示全部樓層
[ref=421854]jorg[/ref]  在 2005-11-15 11:48 PM 發表:

照你咁講即係話坊間某d車房的技師都學過楂法拉利???#:-[

坊間車房係無一間夠膽整法拉利,除左KK Motor,
因為整呢類超級跑車一定要接受果間廠既訓練,合格左先至可以整
呢D都唔係唔知呀話?法拉利車主個親慼
CZ_6686 發表於 2005-11-15 23:53 | 顯示全部樓層
[ref=421859]FX8173[/ref]  在 2005-11-15 11:50 PM 發表:

*我記得我一上車,一俾薄油吊極力子果下,架車已經想抽出去咁…嚇到我﹗

睇年份啦,一炒就無,陣都無得拉..

我都係楂過一次Supra咁大把....
真係唔明Supra個車主點可能控制到部咁癲既車
FX8173 發表於 2005-11-15 23:53 | 顯示全部樓層

[ref=421854]jorg[/ref]  在 2005-11-15 11:48 PM 發表:

真係要o架﹗如果唔係點解 HKCW 要個個師傅都要去上堂考用英文作答o既試去拎個牌呢?唔通錢多,唔通您又覺得D師傅英文水平好高咩~就係因為 HKCW 大多數客路都係法記,所以就一定要去考﹗

*我因為識一個以前o係 HKCW 做o既師傅,佢話整法記一定要有果張證書先得﹗如果唔係原廠唔承認﹗不過果個師傅已經轉o左去 DSP (有無記錯呢…) 度做喇~
 樓主| lee329 發表於 2005-11-15 23:53 | 顯示全部樓層
[ref=421859]FX8173[/ref]  在 2005-11-15 11:50 PM 發表:

小弟第一次渣飛雞時,都有同樣既情況!!
CZ_6686 發表於 2005-11-15 23:53 | 顯示全部樓層
[ref=421861]lee329[/ref]  在 2005-11-15 11:51 PM 發表:

可能該版友性格比較含蓄姐,睇下佢上
面個篇文將寶馬變做寶x就知道啦.....
ps:請問版規有冇話比唔比打車廠名呢?

無,只係佢怕我又話佢鍾意寶馬姐
CZ_6686 發表於 2005-11-15 23:56 | 顯示全部樓層

[ref=421869]FX8173[/ref]  在 2005-11-15 11:53 PM 發表:

真係要o架﹗如果唔係點解 HKCW 要個個師傅都要去上堂考用英文作答o既試去拎個牌呢?唔通錢多,唔通您又覺得D師傅英文水平好高咩~就係因為 HKCW 大多數客路都係法記,所以就一定要去考﹗

*我因為識一個以前 ...

林寶都要,呢D超級跑車廠就係咁串...

又一個笑話,乜香港剩番果兩部F40,一部唔係已經係獅隧Total Loss左,
一部已經賣走左喇咩?何來第三部F40