hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及資訊科技與產品 買ipod touch好定iphone好?
返回列表 發新帖
開啟左側

買ipod touch好定iphone好?

AL_71 發表於 2010-2-13 19:41 | 顯示全部樓層

原帖由 OTIS401 於 2010-2-13 19:23 發表

唔係工作的問題
而係去搵成五六千銀,就係為左部野
我會覺得有點肉赤...
更何況部電話又未壞

搵成五六千銀除左可以賺$外,都可以有D工作經驗ma
對將來搵工有幫助
亦可以藉此搵第一桶金,去投資股票...etc

同埋呢D高科技電信服務,我覺得真係非必要都唔好用
上幾個網都可以隨時收你幾百蚊
(雖然係可以避免...)

咁又唔駛咁驚,係政府地方用wifi上冇問題
大專生/IVE仲可以用Pccw wifi免費3 hours tim

p.s.祝你會考成功,原校升中六

kay 發表於 2010-2-13 20:31 | 顯示全部樓層
原帖由 AL_71 於 2010-2-13 19:41 發表

搵成五六千銀除左可以賺$外,都可以有D工作經驗ma
對將來搵工有幫助
亦可以藉此搵第一桶金,去投資股票...etc

咁又唔駛咁驚,係政府地方用wifi上冇問題
大專生/IVE仲可以用Pccw wifi免費3 hours tim

p.s.祝你會考成 ...

睇佢咁講,似乎$係佢既底線黎
但,買部野返黎,係咪物有所值,
終究都是睇其個人需要

或者山哥可以考慮多排,橫掂你依家又無$
世界很簡單 人類很複雜
 樓主| OTIS401 發表於 2010-2-13 20:59 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2010-2-13 20:31 發表

睇佢咁講,似乎$係佢既底線黎
但,買部野返黎,係咪物有所值,
終究都是睇其個人需要

或者山哥可以考慮多排,橫掂你依家又無$

除左$
有冇用都係一個主要考慮
我唔係果D嫌$腥,一年換成幾十部電子產品的人
買得黎就當然係長遠黎講係有用(iTouch唔係淨係MP3)

PS:
$又唔係冇既
之前儲定既+之後的利是錢
買部64GB都仲有剩...
問題係我宜家要部64GB黎做咩
所有歌加埋都得3GB
(都係水樹的歌累事...)
預埋Apps...8GB又唔夠用
32GB又嫌多,但Function卻比8GB版吸引...
kay 發表於 2010-2-13 23:14 | 顯示全部樓層

回山哥
我係你既,或者真係要64GB
有時唔係話大就未必有剩,浪費左去
反而有時驚唔覺唔覺就唔夠位呢下先奇,
但終究都要睇你有無$,同埋對容量會否有節制

係我而言,當然越大越好,以便不時之需~

世界很簡單 人類很複雜
 樓主| OTIS401 發表於 2010-2-13 23:29 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2010-2-13 23:14 發表
回山哥
我係你既,或者真係要64GB
有時唔係話大就未必有剩,浪費左去
反而有時驚唔覺唔覺就唔夠位呢下先奇,
但終究都要睇你有無$,同埋對容量會否有節制

係我而言,當然越大越好,以便不時之需~ ...

你都講得有道理...
幾年前我D歌都係得幾百mb,2GB都好夠用
今日...一首歌都要10mb,2GB已經係完全唔夠用

轉下話題:
宜家最新的3.1.3仲未jailbreak到
就算買番離都未用到「老翻」apps住...