hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 今年聖誕節都係搵唔到...女朋友
開啟左側

今年聖誕節都係搵唔到...女朋友

guia 發表於 2005-11-20 00:59 | 顯示全部樓層

拍拖0既野都係順其自然啦, 當然如果自己守株待兔都好難會拍到拖,
記住自己首先改左自己D缺點, 人地先會對自己有好感架,
你鍾意人, 人地唔鍾意你都冇可能一齊! 所以各位恨拍拖版友一定要:
總結經驗.查找不足, 我今年可以同女友一齊去繽紛冬日節, 唔洗
好似舊年咁孤令令一個人去影相
hkbw 發表於 2005-11-20 08:55 | 顯示全部樓層
[ref=424763]3238[/ref]  在 2005-11-19 20:00 發表:

我又係同你一樣,立過咩咩拍拖誓言。
十五歲鍾意同班女同學,
但唔可以咁細個拍拖,
於是同佢做住朋友先,
等到十八歲先告白。
結果一年後對方和另一位同班同學拍拖去。

直到十八歲、十九、二十歲生日願望 ...

小弟就冇立過咩拍拖誓言, 不過七/八年前的一段對話, 小弟一定記得..

女:"聽其他人講......你...是否鍾意我...."

我:"em...你呢? 你是否鍾意我?"

女:"em..我問你先的, 你答我先, 我才答你."

我:"...你講左我先講..."

女:"NO...你講先.."

我:"em...對我地18歲時, 我就話個答案你知"

女:"咁我都係到18歲時先講"

我:"抄我個答案, 你都好矛wo.."

她的18歲到了也快兩個月...我的19歲都快到了...
但...答案...已經是不用講也知道...
大家, 也許再不會在大家視線範圍內出現....

近來遇到一個女仔, 佢就真係好好, 大家的關係發展得非常迅速,
唔知之後會點呢?
殺雞焉用牛刀?!
Susan 發表於 2005-11-20 10:56 | 顯示全部樓層
我都係......... 年年都話明年可找到女朋友 ! 但結果年年
都係凍過水 , 真係心傷~~~~~~~
2ac 發表於 2005-11-20 12:15 | 顯示全部樓層

[ref=425011]chrisappear[/ref]  在 2005-11-19 22:31 發表:

And so do I, staying with family members is important as well.
Which one takes the priority in the above 3 options?#

um... actually, one of my fd is very passionate to me now
so there are many choices before i really make cricial decision

hoho, staying with family? what's another good idea!#
始終都係 978  第 1 - 50 集
kingprowm 發表於 2005-11-20 13:36 | 顯示全部樓層
[ref=425152]Ketsu[/ref]  在 2005-11-19 11:25 PM 發表:

所以我三張野都就近
我都從未許過想有女朋友呢個願望

試問近呢幾年識親而又傾得埋既女仔
居然不理好醜
全數唔係男朋友就係連婚都結埋
甚至連子女都有!#:-X

我以前都有好似你的經歷, 又係無論好醜都追唔到!

有時係度諗政府話香港女多男少, 但追女仔都十分困難,
同埋好多時搭親任何一條巴士線都覺得男人比女人多,
都唔知 D 女仔去晒邊 !
edmund@sunbus 發表於 2005-11-20 17:50 | 顯示全部樓層
[ref=425610]kingprowm[/ref]  在 2005-11-20 13:36 發表:

我以前都有好似你的經歷, 又係無論好醜都追唔到!

有時係度諗政府話香港女多男少, 但追女仔都十分困難,
同埋好多時搭親任何一條巴士線都覺得男人比女人多,
都唔知 D 女仔去晒邊 !

離題:可能D女仔去哂搭地鐵掛, 夠快捷
但係d男性(我都係!#)覺得搭巴士一般都有位坐, 唔駛好似地鐵gum逼
(不過我住屯門所見:女仔搭巴士多過搭西鐵bor)#:-[

回正題: e個節目可能解答到大家ge疑惑:

http://www.rthk.org.hk/asx/rthk/tv/theoutsiders2005/20051118.asx
選搭城巴 信心保證
kingprowm 發表於 2005-11-20 19:22 | 顯示全部樓層

[ref=425724]edmund@sunbus[/ref]  在 2005-11-20 05:50 PM 發表:

離題:可能D女仔去哂搭地鐵掛, 夠快捷
但係d男性(我都係!#)覺得搭巴士一般都有位坐, 唔駛好似地鐵gum逼
(不過我住屯門所見:女仔搭巴士多過搭西鐵bor)#:-[

回正題: e個節目可能解答到大家ge疑惑:

[ur ...

哈哈!果個大陸女仔話香港男仔冇乜陽光氣息, 很少做運動,
話上一層樓都寧願排隊等電梯都唔肯花一分鐘行樓梯上去,
所以巴士迷係時候要改變自己貪方便搭直接車, 懶轉車的缺點了,
如果唔係可能追唔到女仔#
8888888888 發表於 2005-11-21 08:23 | 顯示全部樓層
[ref=425787]kingprowm[/ref]  在 2005-11-20 07:22 PM 發表:

哈哈!果個大陸女仔話香港男仔冇乜陽光氣息, 很少做運動,
話上一層樓都寧願排隊等電梯都唔肯花一分鐘行樓梯上去,
所以巴士迷係時候要改變自己貪方便搭直接車, 懶轉車的缺點了,
如果唔係可能追唔到女仔#

其實巴士迷追唔到女仔,
主要都係佢o既外觀同言行舉止問題.
呢度可以比大家參考
[url]www.xanga.com/mikeydotnet[/url]
Andy_Chan 發表於 2005-11-21 12:37 | 顯示全部樓層
最主要是..........
有些巴士迷只是顧住影巴士, 唔顧身邊四周是否安全(在危險地方影車), 這樣都已經把女仔嚇走(話你無安全感).......

有些人為了影一張相而對其他人呼呼喝喝, 這樣已經比人覺得你是一個無禮, 不懂體諒, 只顧自己得益的人.......

影車都要顧住自己儀容, 這樣才可以尊重其他人嗎(難度你衣衫不整和女仔行街時下下比警察查身份證??).......

當然, 如果女仔唔介意迷巴士 / 鐵路 / 渡輪.........都唔好日日夜夜都只是講這樣野, 更加唔好為了迷迷巴士 / 鐵路 / 渡輪.........而唔顧女仔的感受......
首要條件是先顧及女仔的感受, 可以的話放多些時間在女仔身上.........
不過, 如果雙方可以互相遷就的話, 每個月影一至兩次車都唔算是什麼問題.........

我現在都是把很多時間都是放在我女朋友身上, 所以自成為了我女朋友之後, 影車(影鐵路)時間已經減少了很多, 我都有差唔多兩個月無影車了..............
( 因為想多些時間陪她 )
她自從識了我之後, 慢慢都對鐵路有感興趣, 她知道某鐵路組織有參觀活動, 她都會第一個舉手參加. 她亦知道我太耐無影車, 於是昨日大家都去東鐵沿線各站影車, 仲教她影相的心得 (她都幾鐘意影相), 當然, 我們都會以唔影響大眾的情況o下影車, 例如在黃線後面影車, 如有人阻住我們影車而miss 了一個影車機會, 我們都會懂得原諒, 因為對方不是故意阻住我們.

總結一句.......
尊重別人, 別人就會尊重你........
欣賞別人優點, 別人都會欣賞你的優點......
體諒別人的缺點, 別人都會體諒你的缺點 .....
307 發表於 2005-11-21 12:53 | 顯示全部樓層

I guess the problem of bus enthusaists on having courtship with girls,
it's that sometimes their behaviours are far too difficult for others to accept,
such as from the way they dress,
the way they speak and many other things else.

From all these respect, I think we can see how much bus enthusaists would have to improve before they can talk about courtship.
只罵不建議=不負責任