hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 咁多位巴迷 , 平時搭巴士時會做啲咩呢 ? ...
開啟左側

咁多位巴迷 , 平時搭巴士時會做啲咩呢 ?

mg5850 發表於 2010-3-10 19:50 | 顯示全部樓層

睇風景, 睇巴士, 睇RoadShow(如果無野好做), 聽引擎聲, 聽電話, 訓覺(只限極攰果陣)
係唔睇書/打機, as會暈
支那人渣共和國
KA9827 發表於 2010-3-10 21:39 | 顯示全部樓層
原帖由 cn2661_2d32 於 2010-3-9 08:59 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
聽歌發偶逗咁lor
坐巴士,尤其係下午冇乜人,正正係發下白日夢的好時候.
尤其係10號的ADS成日都墩壞晒d電視,最好係咁

原來你都有撘10號.
我撘10號除左ASB之外, 其他車一律打周公Online.(壞RS, 夜晚八至九非繁时為佳)

除左打周公Online之外, 其他时間 同識既Carlo傾偈, 睇下靓女, 聼下歌. 在唔係就溫下書

傷情路 發表於 2010-3-11 16:58 | 顯示全部樓層
聽歌,,望風景,,望下周圍有d咩車咁囉
有fd既咪吹水囉,,
同巴迷fd咪坐下層最後聽聲+錄聲囉
lcl 發表於 2010-3-12 19:27 | 顯示全部樓層

閱報、閱讀...
EU9513 發表於 2010-3-12 23:37 | 顯示全部樓層
自己搭車就睇下風景,特見
陪其他人搭車就傾下計
3350 發表於 2010-3-13 03:42 | 顯示全部樓層
通常長途車大多數聽住歌打周公online ,尤其42C,49X呢D必訓 ,不過後者就當你唔係入沙田要轉車就要辛苦D ,反而返青衣兩條線一定訓到死哂 ,如果夠精神既打下PSP時間好快過
短途線如返工線41M,42M時訓時唔訓 ,因為做我地呢行唔需要太多精神

KOLOR 圍城
VA54-HN8897 發表於 2010-3-13 13:48 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2010-3-9 10:25 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

係... 除非極眼訓 (仲要係塞車或坐長途),否則坐巴士真係好少訓得著....
不過如果坐到訓著,就會好好訓... 可能訓廿分鐘後起身已經叉爆電
VA54 同DA54兄一樣,我自小坐車真係冇記可訓得著,永遠都係四圍望下山望下海.....
我自己以前細細個成日俾呀媽話我坐咁耐車又唔訓下,驚我冇精神迫我訓...
BUZZBABY 發表於 2010-3-13 16:50 | 顯示全部樓層
我最中意聽住歌望風景....好舒服...
12A 發表於 2010-3-15 12:07 | 顯示全部樓層
聽住歌

打周公online (不過都難, 因為一路坐短途車多,
二來過站的話都好大件事, 好可能去左觀塘半山/ 鑽石山, 好遠)
九巴十六 與你在 GA5505 相見
千年 發表於 2010-3-15 13:54 | 顯示全部樓層

靜下來,讓大腦休息,但不是睡覺!