hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 龍運8403
開啟左側

龍運8403

da93 發表於 2010-4-7 19:11 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1001 於 2010-4-6 14:47 發表

太多你呢類人咪助長佢出到核核突突

咁講,
人人標準唔同(應該話買巴模根本就冇標準可言),
你都知呢個世界有D人係驗屍官,
有D人係求鬼其,
求其唔緊要,
最緊要你買左返黎,
自己條氣順,
佢出件咁既貨俾你,
你接受到既,咁咪得囉

買左,最緊要唔好鬧,
鬧既,咁不如唔好買,
呢D野可有可無,
點解要買完返黎自己仲要咁唔高興?

係人都知而家堆香港巴模QC差到咩樣(得罪講句,某幾種車真係可以用次貨黎形容)
冇架,
衰D講,
唔買唔會死...
有時齊齊抵制下某D廠商絕對唔係壞事...

而家D巴模,
話佢核突咩?
根本唔係核突,
質素差,
好難唔令我諗到,
呢D車話就話某廠出,
但實際係唔係左判右判判左去邊間山寨廠出既次貨囉...

(當然..只係個人觀感,並不反映事實)

N38 發表於 2010-4-8 11:44 | 顯示全部樓層
原帖由 terrychf 於 2010-4-7 17:38 發表
琴日行過尖碼 CS, 佢都係得返兩架, 一架 display.....兩架一睇就唔得.......

係唔係真係咁多人買呀....

我4月7日去左葵芳80rn,見佢無display:出黎,
多口問句有無得賣,
佢話第一批貨已經賣晒,
仲有好多人留左電話等第二批貨黎。
要買既要留電話號碼。
喜愛過的花兒 全都被人摘去了
巨龍王子 發表於 2010-4-8 20:17 | 顯示全部樓層
葵芳80rn....唉,唔好提啦! 個個男sales 既服務態度衰過suki 姐好多....我4月3號早上去攞車,我問佢攞左大約6部車睇,不過6部全部都好有問題....跟住我都廢時問佢攞咁多....好似唔係幾好意思架ma.......跟住我就攞左d 人地簡完唔要擺左係張台到既車睇,只少睇左4-5部,都簡唔到一部接受到既....架架都有好多問題...跟住我就問個sales 可唔可以俾我多部我睇啦,點知佢話唔得wo,咁我就無野好講啦...我問佢去過第2間攞得唔得,佢又話俾哂$既都只係可以係kf 攞....跟住我要焗住攞左一部走....諗番起都好唔抵! 之前我去始創,我睇多幾架都無咩問題...至少芳姐都會攞俾我慢慢睇,kf 之前suki姐都好好,成日都俾好多架我慢慢簡,今次真係......無野好講,簡唔到部自己岩既.....我見到有一對夫婦簡車簡到同佢鬧交,佢既服務態度真係好差,唉....算係自己唔好運啦!

ps:雖然唔係佢用枝槍一定要我買,但係我又真係好想要呢架車,你地覺得佢既服務態度好嗎?定係我自己唔岩呢?依家仲要買過另一部tim 呀,個部車真係好差,但係台上面架架都係咁...我都無辦法...!
da93 發表於 2010-4-8 20:26 | 顯示全部樓層

原帖由 巨龍王子 於 2010-4-8 20:17 發表
葵芳80rn....唉,唔好提啦! 個個男sales 既服務態度衰過suki 姐好多....我4月3號早上去攞車,我問佢攞左大約6部車睇,不過6部全部都好有問題....跟住我都廢時問佢攞咁多....好似唔係幾好意思架ma.......跟住我就攞左d  ...

你唔問佢你架架車都有問題咁你叫我點買?
petcity 發表於 2010-4-8 21:07 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
nwfb1001 發表於 2010-4-9 00:00 | 顯示全部樓層
原帖由 da93 於 2010-4-7 19:11 發表

咁講,
有D人係求鬼其,
求其唔緊要,
最緊要你買左返黎,
自己條氣順,
佢出件咁既貨俾你,
你接受到既,咁咪得囉

買左,最緊要唔好鬧,
鬧既 ...

當Corgi個Olym模玩o左十幾年都冇咩點走樣既時候,點解而家個E500模出到5517已經開始「蝕到圓」?
兩舊幾水買部模型點解要求唔可以有返咁上下? 人家成本聽聞好似只係幾十蚊,唔係唔俾錢佢賺,不過可唔可以唔好賺得咁肉酸?
仲有,點解次次模型界受耙o既都係同一間生產商? 又唔見人家前作者個間生產商捱打? 人地出個D真係幾乎求其拎架都走得.....
aiisack 發表於 2010-4-9 00:03 | 顯示全部樓層

葵芳80rn....唉,唔好提啦! 個個男sales 既服務態度衰過suki 姐好多....我4月3號早上去攞車,我問佢攞左大約6部車睇,不過6部全部都好有問題....跟住我都廢時問佢攞咁多....好似唔係幾好意思架ma.......跟住我就攞左d  ...

甘係咪果 11 架都真係好大問題先.....

雖然服務態度唔好係個 sales 唔得
但如果, 有個客人要 1 件貨, 我拎左 10 件比佢睇, 都唔ok, 我都會唔想賣比個客

只能說, d 貨唔靚, 個 sales 都唔想
河灣西 發表於 2010-4-9 00:10 | 顯示全部樓層
原帖由 da93 於 2010-4-7 19:11 發表

咁講,
有D人係求鬼其,
求其唔緊要,
最緊要你買左返黎,
自己條氣順,
佢出件咁既貨俾你,
你接受到既,咁咪得囉

買左,最緊要唔好鬧,
鬧既 ...
齊齊抵制,談何容易?
LZ4519 發表於 2010-4-9 01:08 | 顯示全部樓層

你係個位求其揀跟住走左個位後生仔??
人地都無話唔比你揀..
同埋台面唔止6架囉...

我覺得個位sales唔差架喎..
我地幾個人買幾架...都睇左3箱...
巨龍王子 發表於 2010-4-9 10:05 | 顯示全部樓層

原帖由 LZ4519 於 2010-4-9 01:08 發表

你係個位求其揀跟住走左個位後生仔??
人地都無話唔比你揀..
同埋台面唔止6架囉...

我覺得個位sales唔差架喎..
我地幾個人買幾架...都睇左3箱... ...

個陣台面係得6-8架到既,因為有好多佢收番埋哂.....仲有個陣時我問佢可唔可以俾多部我睇?佢話唔得啦,我已經俾左好多部你睇....你地就好啦,可以睇成3箱....我問佢攞到第6架個陣都唔得啦...!

ps:我係朝早等佢開門,我係著西裝個個男仔,個日要去婚禮,我仲係做兄弟tim,所以我先著呢套野既啫!