hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 問B9版資料來源 (本文已禁止評分)
開啟左側

問B9版資料來源 (本文已禁止評分)

ATE24 發表於 2010-3-25 15:30 | 顯示全部樓層

回復 19# 的帖子

What if the action is under someone's consent?
公器公用 香港早要有品
238X 發表於 2010-3-25 16:52 | 顯示全部樓層
原帖由 Snoopy@FB8617 於 25/3/2010 14:24 發表 / f+ J. w5 K" R! ?2 B) ]# U' \

$ S, f& ]  [( L' w+ k即係若果冇人報告既話
  i% x' m1 I! D4 `此篇post又會潛晒底?
1 N7 Q3 J3 S. q; b( Z( O! t; C
- m2 [8 @7 H6 L$ n. V, H  J$ S唔係話要人可以解釋晒
/ x, Y, C, g* v; a, a9 A1 N但起碼都知道板方知道有件咁既事: z- H3 H* p* ]) e, k3 u
' M* X% [: Q9 f5 {+ c
*板務人員唔通真係甚少入Z23打果轉?
+ m6 z9 ~2 l) j. d/ w6 O# Z& U
) T2 L* o2 [2 K) b
我諗呢度可能有少少誤會。
8 n- ^# C; o( v0 G) U* S" q* P" R, u- j( l
我唔係話無人入嚟睇 Z23,+ c3 ^& R! L0 v
而係件事本身好多站務都唔知,. e. P& V! l6 \( N0 W6 K
所以答到嘅人好少。
: @& j) L& S5 D% w0 @/ S2 p2 x; ]" o, J, |' e
其實我係唔明點解而家仲有站友覺得所有. J+ p) B- O' F# Z
板務人員 (站務人員) 對本站所有動向/ ?) l9 ~( ]: `9 n$ ^
都有同等認知。
3 K' C3 _4 J: G5 c1 g1 m1 [" H# q; y6 e/ K
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
Snoopy@FB8617 發表於 2010-3-25 17:13 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2010-3-25 16:52 發表
4 r( M! {0 p; Z! M5 m) v
% ~; `( ^0 u( |; g2 d. W+ o; n% ~9 s4 x+ B
我諗呢度可能有少少誤會。
% P1 [: R( d" R' Q: W- ?- E/ |, ~( @5 g) T) I: u) h
我唔係話無人入嚟睇 Z23,- Q7 U+ f4 H+ C4 C1 N1 W$ ~# R& v6 a
而係件事本身好多站務都唔知,
$ M0 T( _1 M7 b! A所以答到嘅人好少。$ Q6 Y/ S5 ?) D9 e
$ E7 g* Z5 m$ M$ [7 O: d
其實我係唔明點解而家仲有站友覺得所有
; ?( f+ F7 J0 h# \$ I3 o/ c板務人員 (站務人員) 對本站所有動向5 ^: s- {1 J# K& `3 K% ^
都有同等認知。 ...
. k' u' O5 Z. N! t- w1 w  H4 m. \, x3 c
咁見到post之後又唔知?9 R$ ^5 X7 T. Z- y$ N# }2 }
( ]" Z( w( Z& T$ b
冇人話要其他既板務人員出來完整咁解話7 f% P3 s; h7 c. Z( G" j# T
只係講緊講聲知道有件咁既事而且已經處理緊呢?* J, G1 W# L9 }/ v/ n& K& n
還是板務人員之間係冇咩溝通?
238X 發表於 2010-3-25 17:45 | 顯示全部樓層

原帖由 Snoopy@FB8617 於 25/3/2010 17:13 發表 8 C; G* t) _. D/ S4 [2 G

' Q% u8 ]3 O4 o. R. a' Z5 I咁見到post之後又唔知?) f* ^# q2 v# Z6 r  ]! C
0 f7 [/ h. \' _! T. e: o
冇人話要其他既板務人員出來完整咁解話
' k( t0 D- v2 M- {) t只係講緊講聲知道有件咁既事而且已經處理緊呢?. h$ w2 D9 Q" Y; {
還是板務人員之間係冇咩溝通?

5 h: V3 W7 n& E4 N! N4 C7 |
' Y; `) B, {* f! T% X4 J我其實係想講,有時站長進行一啲計劃,2 d8 ~& o1 b8 j0 V
唔係個個站務人員都知;
: B' R! ?7 N# K& K有啲甚至連邊個負責幫站長手都唔知,咁點溝通呢?
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
ben2004 發表於 2010-3-25 18:01 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2010-3-25 17:45 發表
2 J' K! `3 k* D, {( ~6 H* h5 ?7 \/ _1 t- L! w; A( U9 j
! N8 K5 P# u  B* B! ^% `
我其實係想講,有時站長進行一啲計劃," `0 [. L/ `: `  z
唔係個個站務人員都知;7 G) V2 B9 t, I
有啲甚至連邊個負責幫站長手都唔知,咁點溝通呢?
! y0 v6 @: L" X0 `: ]9 x7 r$ z

: L: r! {; y. W; ^0 U淨係針對返呢件事講
) w( @' h/ h' UB9 版入面「招募 B9板板助」係 admin39 出9 h6 v/ _5 P+ h- _: I- h3 b& n
咁 admin39 係咪應該出離解釋下呢 ?, _8 s( M9 N8 A
d資料係唔同o既 admin 貼出離
; m/ p/ H5 G3 w果一班人有份搞個 B9 版, 點解又唔出離講下發生咩事 ?4 a) [( d$ G$ y8 W
即係接 job 做野果陣, 冇理由連個版做咩都唔知就去做架
& l/ ~8 H7 t$ n0 Z呢班人點都知道d野啦, 問題又唔講# n& T% h( O4 B' D
: A8 _* j8 ~$ M3 g
做得版主, 定時上離睇下係其工作, 有義務要做o既野
, {) M0 j- p! u1, 2 日冇睇呢個版我覺得唔係問題
7 v3 V! Y& M9 ?但係依家件事過o左 3 日喇喎, 仲唔出離交待清楚 ? 係咪有咩想隱瞞呀 ?5 u0 [* W# @' e0 n; ^
唔好話咩工作繁忙, 冇暇上線5 Y" [2 p6 b! r1 g' A1 [8 t8 I2 {
唔得閒一係就申請休假, 一係就辭職,
4 C! I* l; K8 U0 {8 F- @4 ~等呢度負責人搵第二d版主管理返個版* N6 N+ i% b$ V) _. X
唔好搞到, 成個版都唔知發生咩事, 版友有疑問, 又唔解釋一下
Snoopy@FB8617 發表於 2010-3-25 18:16 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2010-3-25 17:45 發表 " ]3 k5 T1 c: q' y" w+ p
7 c, ?7 g! ~$ P0 k. M
0 l  s; B, Z" X7 S. O. m8 K% h
我其實係想講,有時站長進行一啲計劃,, G5 r: l- E, ?! G% W
唔係個個站務人員都知;3 w5 i/ [9 @; }& d, p2 k
有啲甚至連邊個負責幫站長手都唔知,咁點溝通呢?
; S6 Y) j2 s3 i* e
即係咁
$ V, S$ m4 E( k% A' u當#1道出晒所有野既時候- O2 f- l, T  _, w8 d
既然有咁多板主都見有此事發生時
; b( U1 q# k1 y點解唔可以私底下通知負責既板主話佢地聽有件咁既事發生?
, R$ k% k! B/ l* t6 {2 R" w' L而要搞到過三日後要人地報告左係到post返出來
7 }1 b! P9 w" W4 i% ~' \先至站方處理緊?
6 V1 \5 K# d9 U. c唔好話我聽連B9板主係邊個都唔知呀...
admin39 發表於 2010-3-25 19:00 | 顯示全部樓層

這數天公私務繁忙,/ {! b; O" V  `/ ~3 R" ~
事情今天已開始調查中。- A* @4 F0 ^% X1 a1 o4 Z) M
  m2 T$ `1 \2 I) C) W. z& f

6 u7 }7 j% u0 S6 V5 o- \1 ladmin39
WinnieThePooh 發表於 2010-3-26 00:01 | 顯示全部樓層
 樓主| 1005 發表於 2010-3-26 00:14 | 顯示全部樓層
原帖由 WinnieThePooh 於 2010-3-26 00:01 發表 ) [, s( ]- h" k- b5 s# l
) B' ^, w0 t9 W8 g8 h

3 Q2 c' q0 y) {% {) \2 o「調查中」是指甚麼?6 ~* |0 H: [6 G' @" e
塊板係你負責籌備 (至少給予大家的感覺是)6 H* m8 _0 |" H' l
人又應該係你搵返來
% Z9 E  o6 f# V; l' i' ?! R; H若果係你自己查番既話) P; z2 m  i. M5 `) n. ?
咪即係自己人查自己人?8 @# Z1 j/ x8 s- }7 c

: D% ]& E0 j2 V! B其實根本無咩野好查
1 n1 a; J9 U9 x- ]要求撰寫有關文章的板務人員出來交代便成 ...
7 d+ H) Z: H4 }7 @- f$ V/ B

6 ^6 w* }! r/ ]) z/ C% k唔好迫得佢咁緊住: G$ X0 \; ^0 l
睇下佢會點做先啦
: R8 O4 P; U( F  ~1 z4 ~5 a" g; z$ K" X( z# f* [* Z1 [5 o* H
唔滿意先再投訴囉
快樂有時,唯有Timely
edhong 發表於 2010-3-26 00:28 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽