hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 點解九巴唔開條N960或961線返屯門
開啟左側

[問題] 點解九巴唔開條N960或961線返屯門

530 發表於 2010-4-6 20:01 | 顯示全部樓層

原帖由 Choi 於 2010-4-6 19:47 發表
不如期望今年N969改經屯公,再慢慢爭取兜村吧,
或者最起碼停市中心大站吧.
有12/N691先例,相信加經不難.

加站彌補無相關服務嘅地方好合理, 但我唔多相信城巴會肯兜村
不過我有d擔心N969停屯門會唔會受到阻撓
kay 發表於 2010-4-6 20:04 | 顯示全部樓層
如果係多人深宵利用九記轉乘往返既話,應該早就開。
睇怕九記都係唔想開條蝕錢既線多。
世界很簡單 人類很複雜
gn3509 發表於 2010-4-6 20:08 | 顯示全部樓層
原帖由 PB602 於 2010-4-6 17:38 發表
坑口夠有條19S去銅鑼灣,但中巴年代都已經有N691。

屯門到今時今日,連去旺角嘅通宵線都無,各位朋友請用N241轉N260。想九巴喺屯門開條通宵線過海? 我諗都幾難,請利用N122 轉 N260。 ...

所以條N691過左銅鑼灣後幾乎冇人會搭佢咁滯,又貴又疏
今期流行:690是原罪
hoho900 發表於 2010-4-6 21:08 | 顯示全部樓層

HA7874~HC2110 發表於 2010-4-6 21:11 | 顯示全部樓層
原帖由 ASV50 於 2010-4-6 15:49 發表
果條49S只係覆蓋到灣仔/銅鑼灣
上環至金鐘的確去唔到

點解TD會用49S去擋N960/N961
仲有點解TD反而會用贊成用綠小代替用巴士

定抑或九巴想你用N121-->N122-->N260 ($13.4+9.6 = $23)
計落如果N962-->N260 ($28.3+5. ...

49S幾錢一程??  我估無乜人知道49s 點行法.. 站牌又無, 時間表又唔多覺..
HS1588 發表於 2010-4-6 21:26 | 顯示全部樓層
原帖由 HA7874~HC2110 於 2010-4-6 21:11 發表

49S幾錢一程??  我估無乜人知道49s 點行法.. 站牌又無, 時間表又唔多覺..

無記錯應該 $21 , 荃灣/九龍 分段 $ 16
jessc 發表於 2010-4-6 21:30 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 6/4/2010 18:03 發表

早幾年某節日深夜九記好似開過N960(或其他NO.)的線。
如果好客,年年都開啦。。

印象中有bdb版友提過,其中有不少班次係連窗口位都坐唔滿。
HS1588 發表於 2010-4-6 21:33 | 顯示全部樓層
原帖由 jessc 於 2010-4-6 21:30 發表

在哪一年開?路線編號?
kiwai 發表於 2010-4-6 21:36 | 顯示全部樓層
原帖由 HS1588 於 2010-4-6 21:33 發表

在哪一年開?路線編號?

N960
香港回歸頭兩晚提供服務
gn3509 發表於 2010-4-6 22:01 | 顯示全部樓層

原帖由 jessc 於 2010-4-6 21:30 發表

深夜最多人搭車係銅鑼灣一帶
如果N960响番灣碼開,到喉唔到肺,
多人極有限
如果天后做總站都話可能會好啲
今期流行:690是原罪