hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 母親節車票
開啟左側

母親節車票

lsc04d11 發表於 2010-4-26 11:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

收到一封EMAIL

給媽媽最感動的禮物 - 限量版「母親節」港鐵車票連心意卡
在母親節為媽媽送上一份特別的禮物 - 「母親節」港鐵車票連心意卡。
備有兩款精心設計的「母親節」心意卡可供選擇,每款分別印上不同的窩心字句,讓你向媽媽表達愛意與敬意。心意卡內更附上壹張可於母親節當日 (2010年5月9日) 無限次乘搭港鐵的車票,無論你選擇與媽媽一同去飲茶、購物或乘港鐵到外旅玩慶祝,都定能為她帶來一個特別而又難忘的母親節。
「母親節」港鐵車票連心意卡套裝現已開始接受港鐵友禮會會員及會員朋友訂購,每套包括壹張車票及壹張心意卡,只售港幣35元。數量有限,售完即止。訂購辦法如下:
限量版「母親節」港鐵車票連心意卡 (粉紅)限量版「母親節」港鐵車票連心意卡 (紫)

「母親節」港鐵車票連心意卡套裝現已開始接受港鐵友禮會會員及會員朋友訂購,每套包括壹張車票及壹張心意卡,只售港幣35元。數量有限,售完即止。訂購辦法如下:
1. 即日起至4月29日登入此處作網上訂購,成功訂購之會員/會員朋友可選擇以免費郵遞或親身於2010年5月4日至8日期間前往金鐘站港鐵旅遊*領取已預訂之車票連心意卡。(逾期無效)或
2. 會員/會員朋友亦可攜同此電郵列印本於5月8日中午12時至晚上7時於金鐘站港鐵旅遊(近B出入口,非付費區)或紅磡站客務中心以現金港幣35元即時購買車票連心意卡。
此外,港鐵亦爲你精心準備了母親節慶祝活動,一班港鐵員工,將於5月8日下午1時30分至4時於紅磡站獻上精彩表演和溫馨分享。屆時,商業電台查小欣小姐亦會親臨現場,為全港的媽媽獻上一份特別的祝福!活動詳情將於5月3日於港鐵網站內公佈,敬請留意!
*金鐘港鐵站24號舖(近B出入口,非付費區)領取時間:11:00-19:00(敬請自備購物袋)
港鐵友禮會熱綫:2993 4375
港鐵熱綫:2881 8888

車票細則:
- 車票只適用於2010年5月9日無限次乘搭港鐵、輕鐵、港鐵巴士及港鐵接駁巴士 (機場快綫、東鐵綫頭等、羅湖、落馬洲及馬場站除外)。
- 車票使用後可留為紀念,售出之車票恕不退款及不可轉讓。
- 車票如有失效,必須於2010年5月9日當天於港鐵客務中心更換(機場快綫、輕鐵、羅湖、落馬洲及馬場站除外)。
- 乘搭輕鐵、港鐵巴士及港鐵接駁巴士時必須出示車票,以便查核。

領取方法:
1. 免費平郵服務
你可選用香港境內的免費平郵服務,已預訂之車票連心意卡將於2010年5月6日或之前,以平郵寄至你所提供的一個指定通信地址,詳情請參閱郵遞服務條款及細則*。

2. 親身領取
請攜同電郵確認通知書、你所登記的香港身份証/護照及用於網上付款的信用卡(以核對簽名)於2010年5月4日至8日期間到以下換領中心領取車票連心意卡。

港鐵旅遊
香港港鐵金鐘站24號舖
(近B出口,位於非付費區)
領取時間:上午十一時至晚上七時
查詢請電:2922 4800

* 郵遞服務條款及細則:
- 費用已包括一次免費平郵服務。
- 必須為香港境內的郵遞地址。
- 必須清楚輸入郵遞地址並確保無誤,如因地址資料不詳而無法郵遞,閣下無權作出索償或對本公司作出任何其他要求。
- 如貨品在郵遞過程中被遺失、延遲、損毀或損壞,客戶須自行處理及承擔。

港鐵友禮會市務經理
梁靜雯

$35可以一日無限搭...正!!!
仲可以搭輕鐵、港鐵巴士同埋港鐵接駁巴士...
但K12可以星期日免費搭既咩???八達通乘客都唔可以免費轉乘啦...不過佢話得就梗係信佢啦..唔得咪拗條款囉!

但係佢冇寫可以買幾多張...我可以有好多個阿媽家麻...!!契媽..後母..或者好似何鴻燊D仔女有咁多個阿媽...哈,,,
兜子 發表於 2010-4-26 12:15 | 顯示全部樓層
原帖由 lsc04d11 於 2010-4-26 11:58 AM 發表
但係佢冇寫可以買幾多張...我可以有好多個阿媽家麻...!!

母親節都可以比呀"麻"呀婆既..
唔駛後母咁嚴重
bananasims 發表於 2010-4-26 17:00 | 顯示全部樓層
我係友禮會會員,不過收唔到呢封電郵 咁咪無得訂
~~~
LimCl203 發表於 2010-4-26 17:20 | 顯示全部樓層

我也是友禮會會員,
但因為沒有信用卡,
只能帶E-Mail列印本親自去買了...

買唔買到全套兩款便只得靠運氣,
因為此紀念票是不會正式公開發售的......
h2o 發表於 2010-4-26 17:54 | 顯示全部樓層
原帖由 LimCl203 於 2010-4-26 17:20 發表
我也是友禮會會員,
但因為沒有信用卡,
只能帶E-Mail列印本親自去買了...

買唔買到全套兩款便只得靠運氣,
因為此紀念票是不會正式公開發售的...... ...

卡有兩款, 但緊記車票只有一款. 初時冇留意, 後來才發覺
butterfly 發表於 2010-4-26 23:00 | 顯示全部樓層
K12應該沒有問題,因為今年我用過虎年車票來坐K12,當日係年初一假期,是可以免費上車的,而當時條款同呢張一樣。
蝴蝶空中伴你飛翔
 樓主| lsc04d11 發表於 2010-4-26 23:21 | 顯示全部樓層

唔使架...???就咁上MTR個網頁..港鐵精品咪有得訂囉..

回下面的帖...
對於我呢個人..我只著重該車票可以全日任搭...用完就算可以留念都未必會「留念」,留o係堆填區度卦...

G7_ 發表於 2010-4-27 11:26 | 顯示全部樓層
放大張圖來看 ,粉紅及紫個套張車票好像有唔同,不過唔知設計是否一樣
HV9990 發表於 2010-4-28 00:14 | 顯示全部樓層
$35仲未算最抵玩
去年公益綠識日捐$60有兩張車票可以玩兩日,者係$30一日

唔知今年幾時搞呢?
LimCl203 發表於 2010-4-28 17:34 | 顯示全部樓層

原帖由 lsc04d11 於 2010-4-26 23:21 發表
唔使架...???就咁上MTR個網頁..港鐵精品咪有得訂囉..

回下面的帖...
對於我呢個人..我只著重該車票可以全日任搭...用完就算可以留念都未必會「留念」,留o係堆填區度卦... ...

唔好呀! 因為車票不是公開發售,批量少,隨時升值,
用完丟掉會很可惜!!!