hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 死後的AP69
開啟左側

[網友供相] 死後的AP69

關閉 [複製鏈接]
HR889@3C 發表於 2010-4-26 16:01 | 顯示全部樓層

原帖由 tofu 於 2010-4-26 14:39 發表
我係書度睇返黎話呢單野架貨車司機比鬼玩,所以撞左埋架巴士度..

光天化日之下點會俾鬼玩架 你咁樣講我都有興趣睇篇野喎
有冇相關內容?
AVD1 發表於 2010-4-26 16:04 | 顯示全部樓層
原帖由 JR5204@26M 於 2010-4-26 15:40 發表

7年間由網台主持升做港鐵車務經理
簡直係神童啊

中文程度咁差都做到港鐵車務經理
真令人懷疑係米堅料黎

咁你又有咩理由去懷疑係假先
你同我而家起網上討論區都係打緊口語
唔通你真係咁樣去交你中文作文, 出去咁樣考試 ?

既然樓主講得咁真,
未信下囉, 信下又無害 ~

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
FA3436 + 5 good point

查看全部評分

LJ7006 = MF5119 = AVD1
 樓主| 都城嘉慕MCW 發表於 2010-4-26 16:19 | 顯示全部樓層
兜子 發表於 2010-4-26 16:27 | 顯示全部樓層

原帖由 都城嘉慕MCW 於 2010-4-26 03:11 PM 發表
本身現時都係網台主持,但係小弟係07年開始成為九鐵到07年12月1日過檔去港鐵了

各位,我懷疑我撞邪..
有個網台主持突然成為一條九鐵,然後呢條鐵就過檔變成左港鐵..

大話連篇,編謊話前唔該上網google一下呢..
manghk2009 發表於 2010-4-26 16:39 | 顯示全部樓層
原帖由 Mclok_Dennis 於 2010-4-26 13:37 發表

話要說清楚一點,
是那個貨櫃車司機導致這場世紀大車禍…
而巴士司機跟車上 21 名乘客,就因此而失去寶貴性命… 可悲…

現時危險駕駛導致他人死亡…
最高刑罰為罰款 HK$50,000 及 監禁10年 ...

貨車司機已出了監,好像坐了十八個月…香港大車禍(不過說到世紀)外國還有台灣都有幾…
hkptb 發表於 2010-4-26 16:39 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2010-4-26 16:04 發表

既然樓主講得咁真,
未信下囉, 信下又無害 ~ ...

我明白你的意思...
大家上來都是求輕鬆,
不過你所說的"樓主講得咁真"
樓主有邊句話是令你覺得真??
有時唔係唔信..但都至少有一個令人信服的籍口...
樓主說過公開原相,但又好像沒有下文
 樓主| 都城嘉慕MCW 發表於 2010-4-26 16:40 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2010-4-26 16:58 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2010-4-26 16:04 發表

既然樓主講得咁真,
未信下囉, 信下又無害 ~ ...

對不起,本人使用的是書面語 (這篇而言)
可能閣下在外地生活得太久,中文也許比較生疏
請問 "小弟係07年開始成為九鐵到07年12月1日過檔去港鐵了" 何以令閣下覺得是真的?
一個人可以成為九鐵過檔到港鐵?
樓主03年還是網台主持,10年卻可以成為港鐵車務經理
就當他03年中報導完這項新聞即時辭職轉職九鐵
短短7年間可以成為車務經理?
再說 "本身現時都係網台主持"
港鐵何以容許一個車務經理兼職網台主持?
樓主在這篇文和鐵路板的另一篇文的言語用詞互相矛盾且有極大邏輯謬誤
強迫我們相信完全是侮辱了我們的智慧。
閣下居然堅稱樓主是說得像真的一樣
看來除中文能力外,本人還得對閣下的邏輯思考判斷重新計量。

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
petcity + 1 不能同意太多

查看全部評分

teddybus 發表於 2010-4-26 16:59 | 顯示全部樓層
原帖由 都城嘉慕MCW 於 2010-4-26 16:40 發表
冇錯你係撞鬼Tim

撞甚麼鬼?言下之意,難道你是鬼?
nr5800 發表於 2010-4-26 17:00 | 顯示全部樓層

原帖由 都城嘉慕MCW 於 2010-4-26 16:40 發表
冇錯你係撞鬼Tim
阿版友,你不如留意下hkitalk.net的運作及站規,遲d你連level 0 都無就唔好la