hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 無法查看會員名稱
開啟左側

無法查看會員名稱

AL_71 發表於 2010-6-30 01:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

繼過去既廣告移位問題及header版面問題後
9 f& D% g# X$ J/ {- f' D而家連會員名稱都睇唔到 (問號位置)
8 a; T7 ]- k. i
# I- G, v1 C7 @  y& @# k( T( Z4 F" U7 V* k1 c
1 ?$ o8 W* }3 ?7 C& t
後記:站方有心管好呢個討論區就應該管好佢6 G) c! p8 _; p! f4 }* H
唔係下下都逃避黎淡化問題) B& i4 f; |$ L' x# Q
4 T! H  N* u% w/ D( q2 F
kwyeung 發表於 2010-6-30 01:53 | 顯示全部樓層
我用firefox冇呢個問題喎... 係咪browser定自己部腦既問題?
8 c$ ~4 z/ Z2 X, _6 R/ U
7 ^& L  s6 @+ V" k* j成日一開口就站方淡化問題, 管唔好,3 M' ^3 z- {' |; G
咁委屈咪去第二度玩, 無謂自己谷氣。
ASV50 發表於 2010-6-30 02:50 | 顯示全部樓層
唔係喎' f4 h3 }& t9 a4 w4 f4 }
我同樓主有同樣情況
; m, L/ [) Z  a8 ~$ v: N) o; M3 Z* I3 z的確睇唔到其他會員既名。。
! f+ r1 T: [0 g& Q$ c  p' H5 c. X/ I" |" ?+ o, w
默認表情一列就由右邊移o左去左下角
grantbus 發表於 2010-6-30 04:30 | 顯示全部樓層

我都有咁既情況發生,甚至連自己簽名檔都無埋…
點解D人鐘意影到架巴士細細粒
eric278 發表於 2010-6-30 07:08 | 顯示全部樓層
本人剛剛復版, 用IE瀏覽時發現頁頂多了 >> 符號。7 z0 n- x  n; B/ Q
在FireFox卻沒有這個問題。
還看香港公交
kay 發表於 2010-6-30 07:28 | 顯示全部樓層
其實有好多system上既問題,有時站長都未必知。
) k3 r/ a4 G8 j7 B5 B% f0 F+ A* i夾到呢個,好多時就夾唔到第二個。
' l- U$ R# m1 A2 x8 ]/ E8 f不過將矛頭又指向站方無心打理又真係講唔通........
世界很簡單 人類很複雜
 樓主| AL_71 發表於 2010-6-30 11:13 | 顯示全部樓層

原帖由 kay 於 2010-6-30 07:28 發表 ) B2 r7 r- g2 k
其實有好多system上既問題,有時站長都未必知。* o( O/ j& o8 d9 G/ Q4 x. J; n
夾到呢個,好多時就夾唔到第二個。0 G( Q6 b! x1 Y
不過將矛頭又指向站方無心打理又真係講唔通........
6 `, O1 q2 P3 D
$ O7 H0 y6 k1 I, S; A( E9 r
用一個正常既forum黎睇
+ A5 [0 A% T/ _% q: R站方既責任除左搞好個討論區,吸引多d人外; `$ a, ]1 S7 g. G$ R% t- \
另外system上既問題,站方作為監管者,當然要盡快知道la2 o( n$ O& [7 F( d

; q' E( U& D* H4 t我唔明點解你話站方無心打理...5 E) g" V! D7 ?
有心管理既,文章評分制度就應該聽下會員意見、廣告阻礙觀看文章問題一早就解決左la4 B5 l& p0 u# ^! l( _2 X
不過現實係站方一直都冇認真處理過
# Z& _" }+ K4 M' p6 g1 g8 C; V+ k, v! L, l9 c/ G' j
CPY 發表於 2010-6-30 11:33 | 顯示全部樓層
ryanlee09 發表於 2010-6-30 12:12 | 顯示全部樓層
原帖由 grantbus 於 2010-6-30 04:30 AM 發表
5 y) ^4 y* f, ?8 T6 a8 Y0 U$ b; s' }我都有咁既情況發生,甚至連自己簽名檔都無埋…
' I% i  U% X7 K/ y" D

/ E# O4 c' |8 {% o5 C簽名檔都冇咗幾日囉...
38 逸東循環線 Yat Tung Circular
3ASV196 發表於 2010-6-30 13:48 | 顯示全部樓層

今日我都發現左呢個問題...
* |3 G, P0 T2 T/ Q% ]* y8 l! W; F
" |  C" j3 h7 H; n  `, [: h以我所知, 站長本身唔係用IE, 所以有時未必會自行發現到一D 程式上問題,) ^1 j; C* H' Q7 `2 P9 F* }
尤其IE 的問題, 所以要靠大家留意及幫手通知la
7 _$ G, ~$ }4 g) F  ]0 [7 a- M7 w& d7 w' |+ k% H
另外, 我相信本身都要一D時間去處理, 我想這方面, 大家要耐心一d...0 F, G- t' u2 L) a$ p) R6 ]
) W. A  N" V8 y+ G7 `4 \4 V4 O
p.s. 我唔明樓主面對一d咁小的程式問題, 都要講到什麼淡化, 有無8 [; Z$ G; P" H: G0 c! Z1 ^
心搞等問題, 其實點解唔放開一d呢..." K& D/ q6 ^9 k6 D* s
1 J& s2 o0 N( Y8 f: _
3ASV196.KE7270