hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 想上 MP7601,但係...
開啟左側

想上 MP7601,但係...

DK704_3N133 發表於 2010-7-14 21:47 | 顯示全部樓層

回復 49# 的帖子

會唔會關高度事?
我坐兩隻凳都無以上情況
支持遷拆尖碼及灣碼巴總
victor888 發表於 2010-7-14 21:52 | 顯示全部樓層
如果要讚Volvo engine好的時候,咁其實係咪更加應該讚Renault
Renault 話晒都係 D9 engine 的原來開發者

如果我係麗港城居民,梗係開先上先,下一班撞正塞車咪死
ASV97:你搵到新大陸未??
da93 發表於 2010-7-14 22:37 | 顯示全部樓層
原帖由 DK704_3N133 於 2010-7-14 21:47 發表
會唔會關高度事?
我坐兩隻凳都無以上情況

我覺得最主要都係個頭枕設計

始終V記位晌頭枕度真係好直好直...衰D講..好似挨住"笨"牆咁..

adl_kevin 發表於 2010-7-14 22:49 | 顯示全部樓層

原帖由 3357。KS8450 於 2010-7-14 19:48 發表

有趣既係
有人既名入面有ADL 三隻字但就係度狂踩81XX
呢D 算唔算打著紅旗反紅旗?

所以話之前真係冇叫錯你架"XX"!!! 一世都係咁...毫無見識同深度.
乜我個名有ADL字樣一定代表我鍾意埋佢公司出嘅底盤嘅咩??? 咩道理? 願聞其詳. 講唔出? 學人回文/想串人前請再用吓腦理解清楚先...俾人秋後算帳就唔好la...
你唔like我嘅實又用你唯一可做亦唯一你認為爽嘅方法抽我水扣我apower來過癔...我預咗喇...扣la扣la...豪些少apower俾你...可以氹到各大大開心嘅我樂意奉陪...仲筍過去做義工...

不過等我教精你做人就咪咁求其,睇嘅就唔好淨睇表面.
我個名有ADL字樣只代表我鍾意AVBE...
唉你唔好話我以名取人對3N兄啊...兩樣嘢完全唔同...係佢自己寫明fleet no.同車牌架...咪打算用呢個pt嚟砌我生豬肉啊
3357。KS8450 發表於 2010-7-14 23:01 | 顯示全部樓層
原帖由 adl_kevin 於 2010-7-14 22:49 發表

所以話之前真係冇叫錯你架"XX"!!! 一世都係咁...毫無見識同深度.
乜我個名有ADL字樣一定代表我鍾意埋佢公司出嘅底盤嘅咩??? 咩道理? 願聞其詳. 講唔出? 學人回文/想串人前請再用吓腦理解清楚先...俾人秋後算帳就唔 ...

講下笑姐
咁認真

講多次XX 係咩話? 講大聲D 喎, 我聽唔到呀
AD18 發表於 2010-7-15 01:20 | 顯示全部樓層
原帖由 victor888 於 2010-7-14 21:52 發表
如果要讚Volvo engine好的時候,咁其實係咪更加應該讚Renault
Renault 話晒都係 D9 engine 的原來開發者

如果我係麗港城居民,梗係開先上先,下一班撞正塞車咪死 ...

算啦 , ADL 出既歐四車已經要入尿
得番副 9000cc 都無既偈要爆到 340bhp 出黎就真係難左 d 既
果批咁既 E500 搭過幾次 , 起步笠到救命
同埋果把咁既死人聲 , 聽到都想嘔

比我揀我寧願要 AVBW 都唔要 ADL 既 Trident

要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
咖喱 發表於 2010-7-15 02:57 | 顯示全部樓層

如果比我揀, 一定係 7601,
81xx 搭親 n619 都坐到, chok 到死..........
KY5393 發表於 2010-7-15 03:45 | 顯示全部樓層
原帖由 adl_kevin 於 2010-7-13 22:56 發表
81XX好過AVBW???咩理論???
論車身,Wright肯定高班過ADL
論底盤,Volvo肯定鋼性高過ADL
論行車表現,AVBW肯定靜同定過81XX
論車廂,V櫈肯定舒服過祖國貨
AVBW無一不及81XX...試問81XX有幾正啊 ...

B9TL你覺得系好過E500,無問題,反正我對呢兩款車都覺得表現唔錯,
但而加人地講緊邊部車值得坐,唔係講緊部車既性能,你咁樣係等於而加2010年有部ME同ASU,
人地簡上ME,之後話部ME無冷氣,同埋行得好嘈一樣,唔明做咩上ME既道理一樣。
另外我想問咩81xx d椅係中國做既咩,唔好嚇我啦,L椅而加有中國做既咩?
DK704_3N133 發表於 2010-7-15 08:54 | 顯示全部樓層
原帖由 adl_kevin 於 2010-7-14 22:49 發表

乜我個名有ADL字樣一定代表我鍾意埋佢公司出嘅底盤嘅咩??? 咩道理? 願聞其詳. 講唔出? 學人回文/想串人前請再用吓腦理解清楚先...俾人秋後算帳就唔 ...

用fleet no. 做名就係果架車ge fans.......
呢條公式係你講出黎ga.....
無人吾跟你條公式ar.....
呢度有叫ATE22(24)都係富豪派.....呢位版友足夠推翻你所謂ge公式la.....

另外...你仲未答我8101-8109係柴廠砌係咪廢話wo.....
問你ge吾應...就扯咗吾知去邊.....
最後夜晚的你打到上午的你......

由話人咩障礙果一刻已經知道你輸咗ga la.......
你幾大我無興趣知....不過肯定ge係出面社會無絕對....
堅持一定乜乜一定死路一條....受萬人恥笑

評分

參與人數 1aPower -1 收起 理由
ATE24 -1 講得好,可惜我唔係死硬富豪派,正一亂扣帽子 ...

查看全部評分

支持遷拆尖碼及灣碼巴總
DK704_3N133 發表於 2010-7-15 09:00 | 顯示全部樓層

原帖由 da93 於 2010-7-14 22:37 發表

我覺得最主要都係個頭枕設計

始終V記位晌頭枕度真係好直好直...衰D講..好似挨住"笨"牆咁..

咁又係....身體斜後而個頭突然拗前
而且V仔背對背位其中一張無頭枕......eg: ctb 200?
無L仔咁靈活
支持遷拆尖碼及灣碼巴總