hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 這線由明日起「放暑假」,暫別大家至9月1日新學年 ...
開啟左側

這線由明日起「放暑假」,暫別大家至9月1日新學年

Gary_B 發表於 2010-7-15 00:22 | 顯示全部樓層

原帖由 eric278 於 2010-7-14 23:16 發表

期間主要以攝影專線小巴為主。

方向正確

搞掂部細既十六座小巴先,先再去搞搞部單層大巴,假以時日月年,再進軍雙層大巴啦。
Gary_B 發表於 2010-7-15 00:25 | 顯示全部樓層
原帖由 ccicoltd 於 2010-7-15 00:14 發表

不知錯過多少次了

你既意思係指那個詞語定係樓主咁多年親自撰文既內容?

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
ccicoltd + 1 哈哈,很好的聯想 :p

查看全部評分

syp 發表於 2010-7-15 01:34 | 顯示全部樓層
原帖由 Gary_B 於 2010/7/15 00:22 發表

方向正確

搞掂部細既十六座小巴先,先再去搞搞部單層大巴,假以時日月年,再進軍雙層大巴啦。

我又唔係咁睇呀 ... 影十六座小巴比的士阻一阻就所剩無幾, 影雙層大巴比的士阻下都冇咁礙眼o丫。
下一站係西營盤
bustop 發表於 2010-7-15 09:29 | 顯示全部樓層

原帖由 syp 於 2010-7-15 01:34 發表
我又唔係咁睇呀 ... 影十六座小巴比的士阻一阻就所剩無幾, 影雙層大巴比的士阻下都冇咁礙眼o丫。

我反而有個隱憂....
會唔會搞到連小巴司機都討厭埋交通迷...
畢竟小巴公司唔駛好似巴士公司咁講企業形象,
你搞住小巴司機開唔到工,
強迫司機上鏡,
對方即刻問候你祖宗十八代都唔奇架...
KC3555 發表於 2010-7-15 10:46 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1601 於 2010-7-14 20:55 發表

既然一場0黎到香港仔,點解唔俾多少少,坐
595 入鴨島影呢?

橫掂 91A 0係西村巴總會停定定任你影,而且
0係0個度又唔怕影到好似#1 幅相咁,窄角度
之餘仲要食的士。 h ...

再唔係俾$1.80搭街渡入鴨島又快又平。
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
KC3555 發表於 2010-7-15 10:51 | 顯示全部樓層
原帖由 syp 於 2010-7-14 23:33 發表

咁期間有咩偉大o既研究成果?  o的囚犯o係監獄入面寒窗苦讀都考幾個 A 返o黎, 你如果利用o左停板時間作研究但又冇乜成果, 真係對唔住停你板o個位板務人員喇。 ...

好簡單,咪處處抄下,抄唔到就作下咁囉。
KC3555 發表於 2010-7-15 11:15 | 顯示全部樓層

樓主首相大大唔係好明乜野叫「唔貼文原來會死架」的意義。指我不是為若不是依相片質素/文章內容評分。
我有責任將回應貼落黎:
「點會無關係?俾D相完全令人難以接受,仲要以記錄為理由,1. 我可以話佢灌水,2. 個個貼篇文都出道歉聲明就可以免責,3. 車阻嚴重都要夾硬貼。
我呢句說話「原來唔貼相會死架」正正反映呢個事實,點會同相片無關?已經包含左以上三點。
另一方面,亦請投訴者唔好影響我地睇好相的基本權利。謝謝。」
免得其他人真係以為我針對人。

評分

參與人數 2aPower +6 收起 理由
Crotone + 3 Good Point
dennislokawai + 3 講得好!

查看全部評分

Gary_B 發表於 2010-7-19 02:37 | 顯示全部樓層
原帖由 admin35 於 2010-7-14 18:54 發表
38#:加減都包。
【更正:知道板友條問題係問乜。雖然係加減都包,
 但本人或任何獲授權者仍然有權決定抵銷或撤銷
 個別評分,並就個別評分違規向站友進行處分】

39#:後一個剛剛先出現;至於前一個已經準備緊通告,
但由於本人仍在公司,需待歸家後處理。

請問評分專員跟進之進度如何?
edhong 發表於 2010-7-19 10:30 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
admin35 發表於 2010-7-19 10:33 | 顯示全部樓層

回復 69# 的帖子

昨晚有點累,沒有心機出判決
(要草擬一份頗大的停板通告),
萬分抱歉。