hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及資訊科技與產品 我俾部psp激死
開啟左側

我俾部psp激死

N38 發表於 2006-1-4 22:02 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

之前部機成日玩玩下hang up
咁我拎去整啦

佢同我整左

昨日拎返啦
問佢咩事會咁,
佢話個software有問題
同我換左
又upgrade左做v.2.6....

昨日玩玩下
又係咁樣
當佢剩返四成幾電既時候
就成日hang up.....

究竟咩事部機會咁??
2500 發表於 2006-1-4 22:58 | 顯示全部樓層
行機拎去整係包upgrade verson (一早已話明)
如果v2.0 (行貨)自行改機聞說話有權吾包"保養"
會吾會係舊電有問題?
cy_but 發表於 2006-1-5 02:21 | 顯示全部樓層
請問你玩乜野game會hand....;)
我玩GTA試過幾次HAND機.......
你會唔會讀碟期間受震蕩而HAND呀;)
 樓主| N38 發表於 2006-1-5 09:04 | 顯示全部樓層

原帖由 2500 於 2006-1-4 22:58 發表
行機拎去整係包upgrade verson (一早已話明)
如果v2.0 (行貨)自行改機聞說話有權吾包"保養"
會吾會係舊電有問題?

我部機係行貨v 2.5架
我無改過機
我無怪過佢幫我 update version

只不過
山長水遠拎去整
整左之後又係咁
真係好激氣......
 樓主| N38 發表於 2006-1-5 09:08 | 顯示全部樓層
原帖由 cy_but 於 2006-1-5 02:21 發表
請問你玩乜野game會hand....;)
我玩GTA試過幾次HAND機.......
你會唔會讀碟期間受震蕩而HAND呀;)

我有3隻game

1.電車go pocket山手線編

呢隻係hang up得最少

2.全民高爾夫

呢隻呢,玩果陣好順
但一load game save game果陣就hang up

3.jet de go portable

呢隻呢,選擇畫面hang up
save果陣又hang up......
如果差足電玩,好少機會hang up
試過46%電,就成日ang up

以上3隻game,我都用過老豆部機試過
係一d問題都無
Ketsu 發表於 2006-1-5 15:56 | 顯示全部樓層
話時話家陣我玩fifa06打英超聯
去到load入球場果陣
有時佢條bar會load剩一格
然後就自己熄機
如果我要成功load入去既話
我就要響未load入球場之前
是但響揀野果個畫面揀入其中一樣
(通常我係揀球場)
之後先會成功load埋果格入到去球場
(但有時咁都唔得
而且可能直接入去就反而冇事)
我亦試過有一次走去比賽中途換人
結果又係不久自己熄機

都唔知係部機定隻game有事...