hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及電子遊戲 [MM2](22/1更新)(#102)NWFB13city&部分道路重建工程 ...
開啟左側

[MM2](22/1更新)(#102)NWFB13city&部分道路重建工程

ccicoltd 發表於 2010-9-25 21:36 | 顯示全部樓層

我選添馬街,但請提供由添馬街至林士街 / 大會堂總站的合法私牌道路
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
 樓主| EN1504-201 發表於 2010-9-25 22:39 | 顯示全部樓層

回復 21# 的帖子

添馬街至林士街:添馬街>夏慤道>紅棉道>紅棉道天橋>小路>德輔道中(遲D會起埋畢打街至立法會果段)>永和街>干諾道中>林士街總站
添馬街至大會堂:添馬街>夏慤道>紅棉道>紅棉道天橋>小路>皇后大道中>畢打街>干諾道中>大會堂總站

回復 23# 的帖子
Q:想問下其實個city 係會玩到邊幾條線?
A:個city 係會玩到3B,12M,12S,13,舊15C

投票期至30/9/2010
投票情況:
投票人數:10
選擇A(林士街)的人數:0
選擇B(大會堂)的人數:6
選擇C(添馬街)的人數:4

teddybus 發表於 2010-9-26 02:11 | 顯示全部樓層
想問下其實個city 係會玩到邊幾條線?
NL273a 發表於 2010-9-26 08:22 | 顯示全部樓層

添馬街啦,方便我玩12M
Lawliet 發表於 2010-9-28 17:44 | 顯示全部樓層
c 方便私上山

DA8218 發表於 2010-9-30 11:44 | 顯示全部樓層
我選B:大會堂總站 !!!
 樓主| EN1504-201 發表於 2010-10-2 10:42 | 顯示全部樓層

投票完結
投票情況:
投票人數:10

選擇A(林士街)的人數:0(0%)
選擇B(大會堂)的人數:6(60%)
選擇C(添馬街)的人數:4(40%)

投票結果:以大會堂為起點

最新進度:起緊巴士站上蓋(舊式)

仲未決定起邊隻新式巴士站上蓋,因為唔係太多TEXTURE,就係太難畫face ...
如果全部都用舊式巴士站上蓋,就好似有D怪(同時可能會heap overrun,因為一個舊式巴士站上蓋己經1108塊face)...
煩請大家再俾意見!

7/10/2010更新:

正在努力進行建造行人路的工程,暫時進度仍算可以接受(一日造到兩個路口之間的行人路)
11/10/2010更新:
建造行人路的工程"外判"左,而家改為加"黃格":

lwb701 發表於 2010-10-12 21:55 | 顯示全部樓層
終於有多個港島場景了 =,= 希望唔好像我果個city咁長期放入雪櫃啦
如果第時有1333 部dart+ NWFB 13玩就好 =.=
----------------------------------------------------------------------
又可以跟番張相 -,-
又開番一個好耐無更新嘅city出黎. 好似自暑假前...5月尾之後無再搞過
現時主要搞緊機場島...不過都係慢工出粗貨

現可玩H1,12M,15C線(舊總站,)...
不過大約一個星期後會重整(即係出某新版city後),
因為畫線方面,我覺得可以做得比我果個機場city 更精細/好(也許是吸取了教訓 -.-)
而且後來整的柏道->金鐘,畫得非常馬虎...
當然,又要花多d心機同時間

italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地
 樓主| EN1504-201 發表於 2010-10-13 17:58 | 顯示全部樓層
原帖由 lwb701 於 12/10/2010 09:55 PM 發表
終於有多個港島場景了 =,= 希望唔好像我果個city咁長期放入雪櫃啦
如果第時有1333 部dart+ NWFB 13玩就好 =.=...
...而且後來整的柏道->金鐘,畫得非常馬虎...
當然,又要花多d心機同時間

同我果個相比,簡直畫得好好多倍,畫得圓滑好多倍!(冇辦法,新手一開始就向這個高難度目標進發,妄想一步登天,結果當然係質素差劣,但起左咁大段路,唔忍心DEL,結果...唉! )
原本都想用多D face起彎路,但拉斜果陣就好慘,而且好唔平坦...

請問 lwb701 兄,您嘅H1city拉左斜未?可以賜教小弟拉斜嘅方法嗎?
lwb701 發表於 2010-10-13 19:31 | 顯示全部樓層

原帖由 EN1504-201 於 2010-10-13 17:58 發表

同我果個相比,簡直畫得好好多倍,畫得圓滑好多倍!(冇辦法,新手一開始就向這個高難度目標進發,妄想一步登天,結果當然係質素差劣,但起左咁大段路,唔忍心DEL,結果...唉! )
原本都想用多D face起彎路,但拉斜果陣就好慘 ...

睇落似圓滑...但現實上都唔太夠圓滑
至於d斜...我想重整嘅原因都係因為拉斜問題(整果陣有d位完全無預過拉斜,所以部份位置果到有d亂黎)

拉斜方法? 你可以係left/righ框框 用MODE1拉點點
italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地