hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 一人一條等到發癲既路線
開啟左側

一人一條等到發癲既路線

LP1200 發表於 2010-9-2 19:06 | 顯示全部樓層

原帖由 HM2767 於 2010-9-2 05:36 PM 發表
85!
老九定老城?
前者唔清楚
不過後者有時都甩甩地班...有1次等左9個字冇車,另一次就等左7個字
搞到我以後北角去杏花村乖乖地搭地鐵算
Lovey Dovey
67m 發表於 2010-9-2 19:10 | 顯示全部樓層
等到發癲非63X莫屬 ! 閒閒地都要等30min一班
以過有一次,假日23:05下一班係23:50......
HM2767 發表於 2010-9-2 19:15 | 顯示全部樓層
原帖由 LP1200 於 2010-9-2 19:06 發表
老九定老城?
前者唔清楚
不過後者有時都甩甩地班...有1次等左9個字冇車,另一次就等左7個字
搞到我以後北角去杏花村乖乖地搭地鐵算

當然係九記啦!

53, 63X呢o的擺到明要等餐死o既, 我等就預o左~
我餐餐等85 o既時間都唔同, 試過等o左八個字都冇車, 72都o黎兩架!
Aren't you glad?
67m 發表於 2010-9-2 19:19 | 顯示全部樓層

原帖由 HM2767 於 2010-9-2 19:15 發表

當然係九記啦!

53, 63X呢o的擺到明要等餐死o既, 我等就預o左~
我餐餐等85 o既時間都唔同, 試過等o左八個字都冇車, 72都o黎兩架!

最"橙"就係 20 - 25 / 30 - 35 飄忽既班次......
HM2767 發表於 2010-9-2 19:31 | 顯示全部樓層
原帖由 67m 於 2010-9-2 19:19 發表

最"橙"就係 20 - 25 / 30 - 35 飄忽既班次......

116九記時段都等到火滾o架!
6583 發表於 2010-9-2 19:32 | 顯示全部樓層
原帖由 67m 於 2010-9-2 19:10 發表
等到發癲非63X莫屬 ! 閒閒地都要等30min一班
以過有一次,假日23:05下一班係23:50......
呢條線本身已經疏...
你等45粒應該係收左前車?
================================
九巴d N線好似成日都收車咁...
上個禮拜有一日N270同N271各收兩部
HM2767 發表於 2010-9-2 19:33 | 顯示全部樓層

原帖由 6583 於 2010-9-2 19:32 發表
呢條線本身已經疏...
================================

N線好似任佢出幾多部車咁!~
夜媽媽等N車o既感覺就好似唔知有冇車會o黎咁~
67m 發表於 2010-9-2 19:38 | 顯示全部樓層
原帖由 6583 於 2010-9-2 19:32 發表
呢條線本身已經疏...

會唔會做左68X?因為見到有AP行68X...
6583 發表於 2010-9-2 19:53 | 顯示全部樓層
原帖由 HM2767 於 2010-9-2 19:33 發表

N線好似任佢出幾多部車咁!~
夜媽媽等N車o既感覺就好似唔知有冇車會o黎咁~
十分同意..真係唔知佢幾時先施捨一班黎咁,.,
2500 發表於 2010-9-2 19:55 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 1/9/2010 17:10 發表
點解好似條條過海線都要強調「尤其係九巴時段」?

似乎九巴服務真係好唔掂!

聯營隧道線另一家公司大部份路線正常出車數目係比九巴多
例如118最密係3分鐘一班車
102,112,171人地有旺角特車班次(最特別係118P都有 )
但上到車可能吾係一件好事(部份係冷氣不足)