hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 世風日下!
開啟左側

世風日下!

LA24ttty 發表於 2010-9-12 00:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

正話坐新巴81 番屋企,有個女仔(本文主角) 上車拍唔到8仔 司機叫佢再拍,呢個女仔話落車先再拍(當然唔得啦!)
之後發晒老脾拍返8仔, 仲要投訴個司機, 在下忍無可忍講左車[ 上車梗係要俾$$架啦]
佢即刻好唔 滿意o甘啤住我, 仲想用手機影我, 我當然都拎報電話出黎嚇一嚇佢!

而家d人真係不知所謂!

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Choi + 1 感謝分享,揭發劣行

查看全部評分

愛.勇氣.友情.....Pulsar
dongfeng 發表於 2010-9-12 01:56 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

這就是港女了!
에이핑크 대박!
NC8285 發表於 2010-9-12 22:16 | 顯示全部樓層
條友緊係想都時落車扮唔記得,之後唔比錢姐 . . .
正一港女 都唔知而家d人咩心態架,咁都可以話走去投訴 -,-
我覺得樓主你做得好岩,雖然係有d無禮貌 . . .
Choi 發表於 2010-9-12 22:38 | 顯示全部樓層

原帖由 LA24ttty 於 2010-9-12 00:43 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
正話坐新巴81 番屋企,有個女仔(本文主角) 上車拍唔到8仔 司機叫佢再拍,呢個女仔話落車先再拍(當然唔得啦!)
之後發晒老脾拍返8仔, 仲要投訴個司機, 在下忍無可忍講左車[ 上車梗係要俾$$架啦]
佢即刻好唔 滿意o甘啤住 ...

如果是2A,可能乘客得逞。
小弟親眼看見有乘客
拍Mon或長尖響後
仍然進入車廂入也。
就這樣搭乘了免費車
新造的人、如鷹展翅上騰。
DA15 發表於 2010-9-13 16:37 | 顯示全部樓層
原帖由 Choi 於 2010-9-12 22:38 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
如果是2A,可能乘客得逞。
小弟親眼看見有乘客
拍Mon或長尖響後
仍然進入車廂入也。
就這樣搭乘了免費車

我有次搭82有個女仔八仔冇$,之後佢就扮攞$行咗入車廂,搭咗免費車
3349@25 發表於 2010-9-13 17:51 | 顯示全部樓層
原帖由 DA15 於 2010-9-13 16:37 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

我有次搭82有個女仔八仔冇$,之後佢就扮攞$行咗入車廂,搭咗免費車
有次仲勁,某巴迷同學話比我知,有一次有個我地學校ge學生搭車入左1蚊(收費好似7蚊),個carlo走去樓上問個學生,你做咩入1蚊?之後個學生講粗口,個carlo又用粗口還擊
FS7418 發表於 2010-9-13 19:39 | 顯示全部樓層

原帖由 3349@25 於 2010-9-13 17:51 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
有次仲勁,某巴迷同學話比我知,有一次有個我地學校ge學生搭車入左1蚊(收費好似7蚊),個carlo走去樓上問個學生,你做咩入1蚊?之後個學生講粗口,個carlo又用粗口還擊 ...

我學校之前有個巴敗, 搭識既車長的車求期入幾亳仔就算
bustop 發表於 2010-9-13 23:43 | 顯示全部樓層
原帖由 LA24ttty 於 2010-9-12 00:43 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
佢即刻好唔 滿意o甘啤住我, 仲想用手機影我, 我當然都拎報電話出黎嚇一嚇佢! ; \% ], f! f: c3 z

香港年輕一代真係熱愛和平.
在外面遇上不平事.
第一件事唔係同人理論.
而係拎部手機出黎影對方,
再將件事攤凍幾個鐘,
返到屋企/去網吧先將段片擺上網玩網絡欺凌.
咁就避免左初則口角繼而動武而發生血案了...
Choi 發表於 2010-9-14 11:45 | 顯示全部樓層
原帖由 DA15 於 2010-9-13 16:37 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

十年前有一次坐12M,有一對老人家在德己立街上車,告訴車長只坐一個站就求開恩免費。
果然轉個彎在擺花街就下車了。當時我的反應是

不過那時候12M都頗隨便的,好幾次都問乘客"是否全部去金鐘?"然後直去添馬街

甚至改道應該兜堅麗閣但直接右轉兵頭花園
新造的人、如鷹展翅上騰。
HR2174 發表於 2010-9-16 19:42 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

係咪因為佢識人搭車齋俾毫子
所以你稱佢為 巴敗 ?