hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 解構全港最大馬力低地台單層巴士[多圖] ...
開啟左側

解構全港最大馬力低地台單層巴士[多圖]

AD18 發表於 2010-10-6 22:46 | 顯示全部樓層

原帖由 avbe35 於 2010-10-6 22:27 發表
E400...340匹

E400 都是 Trident 的..
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
ATE24 發表於 2010-10-6 23:15 | 顯示全部樓層
原帖由 avbe35 於 2010-10-6 22:27 發表
E400...340匹

E400 有 340 匹?
公器公用 香港早要有品
HE7921 發表於 2010-10-6 23:16 | 顯示全部樓層
E400...340匹

富豪B12(CTB 2001-2005)....356匹
期待香港出現載161人的E500 MMC
AD18 發表於 2010-10-6 23:22 | 顯示全部樓層

原帖由 HE7921 於 2010-10-6 23:16 發表

富豪B12(CTB 2001-2005)....356匹

2500 都去到 350 啦
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
sea1986 發表於 2010-10-7 01:40 | 顯示全部樓層
原帖由 Trident@KS6946 於 2010-10-6 18:55 發表

其实楼主主要都系影架车姐
如果个techician嗯问候人都嗯会有人留意拒
应该影野阻系嗯到拒
(sorry,我个输入法有d字打嗯到,唯有用同音字)

但人地喺架車度
即係你影車時都會影到人
何解人地唔出得聲?
話阻住人係一個概括
唔係真係兜口兜面喺人面前果啲先叫阻住人
樓主咁樣揸住部相機影嚟影去都已經叫做阻住人做嘢
被人鬧仲要仲唔醒水彈開一邊仲喺度影
我已經嫌個工作人員鬧得少添啦

車咋…駛唔駛咁急影呀?
萬一有咩事拖累到人地份工
咁真係拖衰家啦
Trident@KS6946 發表於 2010-10-7 08:16 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2010-10-7 01:40 發表

但人地喺架車度
即係你影車時都會影到人
何解人地唔出得聲?
話阻住人係一個概括
唔係真係兜口兜面喺人面前果啲先叫阻住人
樓主咁樣揸住部相機影嚟影去都已經叫做阻住人做嘢
被人鬧仲要仲唔醒水彈開一邊仲喺度影
我 ...

其實我都冇話過佢唔出得聲,係咪真係阻住人呢,我地係第三者,我地未必清楚

sea1986 發表於 2010-10-7 08:27 | 顯示全部樓層

原帖由 Trident@KS6946 於 2010-10-7 08:16 發表

其實我都冇話過佢唔出得聲,係咪真係阻住人呢

個你字唔係指你既…咪對號入座
Trident@KS6946 發表於 2010-10-7 11:21 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2010-10-7 08:27 發表

個你字唔係指你既…咪對號入座

我都冇對號入座bor, 你引用我篇文,我引用番你篇文啫
同埋唔鐘意唔代表要講粗口bor,依家冇人唔比佢出聲,但佢講粗口令到人感到反感

sea1986 發表於 2010-10-7 11:36 | 顯示全部樓層
原帖由 Trident@KS6946 於 2010-10-7 11:21 發表

我都冇對號入座bor, 你引用我篇文,我引用番你篇文啫
同埋唔鐘意唔代表要講粗口bor,依家冇人唔比佢出聲,但佢講粗口令到人感到反感

但樓主阻人做嘢在先
老實講
如果唔係樓主阻住人地先既話
人地駛乜要勞氣先?
有時「你識做時人識做」(呢個你唔係指你)
你冇阻人、影人
人地都唔會粗口相對
人地慶起時仲會分講咩嘢?
唔通你想人地仲彬彬有禮咁講「請你不要拍」咁樣?

將心比己啦
自己做緊嘢有人阻住晒
俾你你都會慶
a396 發表於 2010-10-7 11:47 | 顯示全部樓層

E400...340匹

如果係香港o既, 得 320hp.
獨派交通迷同政治學人